«Sommerhytta»:

Hemmelighetene i kulissene

Det er mye som skjuler seg bak kameraene under innspilling.

HEMMELIGHETER: Det er mye man ikke får se som ivrig tv-seer. Nå forteller noen av deltakerne om hemmelighetene i kulissene. Foto: Espen Solli / TV 2
HEMMELIGHETER: Det er mye man ikke får se som ivrig tv-seer. Nå forteller noen av deltakerne om hemmelighetene i kulissene. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

At også årets sesong av den populære TV 2-serien «Sommerhytta» allerede har engasjert stort, er ingen hemmelighet. De fire deltakerparene har fått mye oppmerksomhet på hver sin kant, samtidig som de kjemper om å bygge den fineste hytten.

Det paret som bygger den fineste hytten får den nemlig til odel og eie, mens de resterende hyttene legges ut for salg. I fjor var det kjæresteparet Levi Try og Øyunn Krogh som stakk av med seieren.

I takt med at de flotte hyttene bygges, følger ivrige seere med uke etter uke, og hver minste lille detalj blir tilsynelatende fanget på kameraet. Det er imidlertid ikke alt vi får se på skjermen.

Se og Hør har nemlig vært i kontakt med et knippe av årets deltakere, som kan avsløre at det ikke er alt som kommer fram på skjermen - naturligvis.

IKKE GLAD: Adrian og Christine får en gave fra Anna og Jone i «Sommerhytta», men blir ikke så veldig glad. Video: TV 2 Vis mer

Dro hjem i helgene

Blant annet er det kanskje ikke alle som har fått med seg hvor de faktisk bor mens hyttebyggingen pågår. Hyttebygger Adrian Middelthon (24), som bygger hytte med Christine Kirkhorn (26), forteller at de bodde i en annen hytte i en periode.

- De første ukene før soverommet i hytten sto ferdig, bodde vi i en hytte produksjonen hadde leid som lå nær vår egen hytte, sier han, og fortsetter:

SOV HJEMME: Anna og Jone forteller til Dagbladet at de lå rett ut på sofaen hjemme i helgene. Foto: Espen Solli / TV 2
SOV HJEMME: Anna og Jone forteller til Dagbladet at de lå rett ut på sofaen hjemme i helgene. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Christine og jeg reiste også hjem til Oslo hver fredag ettermiddag, og reise opp igjen til Mjøsli søndag kveld - siden dagen starter tidlig mandag allerede.

Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27) forteller at de bodde på en felles hytte i nærområdet før deres eget soverom i hytten var ferdig.

- Deretter sov vi på hytten mandag til fredag. Vi var stort sett hjemme i helgene, og lå rett ut på sofaen, innrømmer hun, og legger til at de også hadde noen helger hjemme hos noen venner i løpet av innspillingen.

FULL FORVIRRING: Etter at Anna og Jone vinner en konkurranse i «Sommerhytta» blir det full forvirring om hvilken premie de skulle ha valgt. Video: TV 2 Vis mer

Trodde de skulle få hjelp

Anna legger til at til tross for at det kan se ut som de umulig kan klare å fikse alt alene, så er det faktisk akkurat det de må.

- Vi får ingen hemmelig hjelp underveis, sier hun lattermildt til Se og Hør, og legger til:

- Det var jo ingen som var der fysisk og hjalp oss, men det var også veldig få telefoner vi måtte ta hjem for å spørre om hjelp og råd.

INGEN HJELP: Adrian og Christine trodde de skulle få en innføring før de startet med hyttebygginga. Foto: Espen Solli / TV 2
INGEN HJELP: Adrian og Christine trodde de skulle få en innføring før de startet med hyttebygginga. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Adrian og Cristine trodde på sin side at det skulle være hjelp å få, og at det skulle stå en snekker og vente på dem da de ankom byggeplassen.

- Jeg trodde at da vi dro inn på «Sommerhytta» var det en snekker som skulle hjelpe til litt, gi innføringer osv. Men absolutt ingen hjelp er til stede, sier han.

Mistet nattesøvn

Han forteller også om den intense prosessen ved å bestille materialer, som til og med har gjort at de mistet nattesøvnen.

- Man må bestille akkurat det man ønsker av materialer to ganger i uken, og da snakker vi merke og type skrue. Så når man er fullstending grønn på alt, sånn som vi var, så var det veldig tøft, forteller han.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

- I begynnelsen fikk vi to timer søvn, siden resten av tiden gikk til å bestille materialer. For flere andre var det nok lettere siden de hadde gjort mer av det fra før, innrømmer han videre.

For Anna og Jone gikk det heldigvis ikke like kraftig ut over søvnen.

- Det kunne selvfølgelig plage nattesøvnen litt, fordi vi var veldig redde for å ikke klare å bestille alt vi trengte. Men vi var alltid så sykt slitne da vi la oss, så vi sovnet forholdsvis fort hver kveld uansett.

Malingsuhell

Videre forteller begge par at det ikke har skjedd det helt store uten at kameraene har vært til stede. Adrian røper imidlertid at de har tullet fælt med folkene bak kameralinsen, og storkost seg gjennom hele innspillingen.

Anna kan på sin side fortelle om en litt kjedelig opplevelse.

OPPMERKSOMHET: Anna og Jone som er med i årets sesong av «Sommerhytta», og de har fått mye oppmerksomhet etter deltagelsen. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg klarte å sparke ned et rimelig fullt malingsspann fra en gardintrapp mens jeg malte soverommet. Det sprutet utover det nylagte gulvet og oppover den eneste veggen som heldigvis ikke var kledd med noe enda, ler hun.

Heldigvis gikk det bra med både vegg og gulv, og paret er fremdeles med i kampen om å vinne hytten de har brukt så mye energi på å bygge.

LES OGSÅ: Fikk kritikk for «Sommerhytta»-seieren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer