Sasha Obama:

«Hemmeligheten» til Obamas datter vekker oppsikt

Mens Sasha Obama feiret 16-årsdagen, fant fansen ut noe nytt om henne.

STOR JENTE: Barack og Michelle Obamas yngste datter, Sasha Obama, fylte 16 år forrige helg. Omtrent samtidig fikk fansen seg en overraskelse. Her er hun avbildet på stranden i Miami tidligere i år. Foto: Splash News/ NTB scanpix
STOR JENTE: Barack og Michelle Obamas yngste datter, Sasha Obama, fylte 16 år forrige helg. Omtrent samtidig fikk fansen seg en overraskelse. Her er hun avbildet på stranden i Miami tidligere i år. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Da Barack Obama (55) ble innsatt som president i 2009, den første av det som skulle bli to perioder, fulgte mediene med på barna hans.

De var unge den gangen, og yngstedatteren Sasha var bare åtte år da hun stilte opp med familien på bilder og arrangementer den gang da.

Malia (18), parets andre datter, var elleve. Nå som det er åtte år siden deres far for første gang ble verdens mektigste person, er det klart at det har skjedd mye med barna. Malia har blitt hele 18 år, og forrige helg fylte yngstedatteren hele 16 år.

VERDENSKJENTE: Michelle, Sasha, Barack og Malia Obama ble verdenskjente da Barack ble USAs første afroamerikanske president. Det har fått mange til å følge ekstra nøye med på de berømte barna. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENTE: Michelle, Sasha, Barack og Malia Obama ble verdenskjente da Barack ble USAs første afroamerikanske president. Det har fått mange til å følge ekstra nøye med på de berømte barna. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det ble feiret med storslått fest med både venner og foreldre. Samtidig som festbilder begynte å dukke opp, oppdaget fans imidlertid noe annet som stjal oppmerksomheten.

Reagerer med sjokk

Nå har nemlig flere og flere brukere på Twitter og andre sosiale medier oppdaget at Sashas ekte navn faktisk er Natasha.

Hun kalles imidlertid sjeldent for Natasha. Navnet brukes ifølge Refinery29 og Mashable bare i formelle sammenhenger, mens Sasha er navnet hun aller helst ønsker å høre.

Saken fortsetter under videoen!

JOMFRUØYENE: En video av Barack Obama som står på wakeboard sammen med Richard Branson, går sin seiersgang på nettet. Hvor god balanse har egentlig den tidligere presidenten? Video: JackBrockway/Virgin.com via CNN Vis mer

Det var Twitter-brukeren Ashley C. Ford som først poengterte navnet på Twitter. Til sine 83 000 følgere skrev hun:

«I dag er det et år siden jeg fant ut at Sasha Obamas ekte navn egentlig er Natasha».

Meldingen fikk nettet til å gå varmt, med flere som skriver at de nærmest reagerer i vantro over «avsløringen» - som egentlig har vært et faktum helt siden hun ble født i 2001.

Flere såkalte memer har blitt brukt i respons, som viser fansens sjokkerte reaksjoner.

Artikkelen fortsetter under.

Bursdagsfeiring

Det store «navnesjokket» kom på rundt samme tid som Sasha feiret sin 16-årsdag. Markeringen er en stor greie i USA, og TV-programmer som «My Super Sweet 16» har vist verden at amerikanske 16-åringen tar den store dagen på alvor.

I en lekker, rød kjole poserte hun med sine kjente foreldre. Feiringen skal imidlertid ha funnet sted allerede i mai, ifølge YBF, men bilder dukket ikke opp før forrige helg - da hun faktisk hadde bursdag.

Det er ikke kjent hvor hun hadde festen, men skal vi tro hennes tidligere feiringer ble det neppe spart på kruttet under bursdagsfesten.

#SashaObama with her parents at her 16th birthday party #BarackObama #MichelleObama ❤️ @mint2b_brittney

Et innlegg delt av The Shade Room (@theshaderoom)

I sin 14-årsdag hadde hun nemlig en kake som Delish omtaler som «episk», laget for å se ut som en berg- og dalbane.

Ikke i fars fotspor

Da Donald Trump overtok som president i januar, måtte Obama-familien finne andre veier å gå. Da ble det umiddelbart stilt spørsmål ved hvilken vei barna skulle ta.

Fra tidligere var det kjent at den avtroppende presidenten og hans familie skulle flytte til en fasjonabel teglsteinvilla etter at Barack hadde avsluttet sitt embete.

Både Barack og Michelle (53) vil holde seg aktive i politikkens verden, der de skal fortsette med ulike prosjekter som ble påbegynt under presidentperioden.

PAPPAJENTER: Selv om døtrene trolig ikke vil følge faren inn i politikken, har ekspresidenten uttalt at han støtter barna sine hele veien. Foto: NTB scanpix
PAPPAJENTER: Selv om døtrene trolig ikke vil følge faren inn i politikken, har ekspresidenten uttalt at han støtter barna sine hele veien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Barack Obama er én ting sikkert - døtrene har ingen intensjon om å følge hans fotspor inn i politikken.

- Jeg tror det er deres mors innflytelse, sa Obama spøkefullt under en pressekonferanse, og fortsatte:

- Jentene har likevel vokst opp i et samfunn, hvor det er umulig å unngå følelsen av patriotisme. Å elske dette landet dypt, men samtidig innse at det finnes utfordringer, og at de har et ansvar for å fikse opp i ting.

STORE JENTER: Malia og Sasha Obama begynner å komme ut av foreldrenes skygge. Foto: NTB scanpix
STORE JENTER: Malia og Sasha Obama begynner å komme ut av foreldrenes skygge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Malia Obama har for tiden et pauseår etter videregående skole, før hun begynner på prestisjeuniversitetet Harvard til høsten, ifølge ABC News.

Det er ikke gitt ytterligere detaljer når det kommer til hva 18-åringen skal bedrive tiden frem til studiestart med, men det er viden kjent at hun har en stor interesse for film og tv. Ifølge Washington Post har Malia jobbet som praktikant både for «Extant» og HBO-serien «Girls».

På den andre siden har 16 år gamle Sasha fortsatt to år igjen på videregående, privatskolen Sidwell Friends.

Presidenten har tidligere uttalt at familien, som før Obama ble president bodde i Chicago, vil fortsette å bo i den amerikanske hovedstaden fram til datteren Sasha fullfører videregående skole i 2019.

LES OGSÅ: Fikk sparken etter «Ungkaren»-skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer