«Maskorama»

- Hemmeligheten har vi delt

Nok en deltaker lot masken falle.

UTE AV KONKURRANSEN: Lørdag kveld var det en ny deltaker som måtte forlate programmet. Foto: Espen Solli/Monster/NRK
UTE AV KONKURRANSEN: Lørdag kveld var det en ny deltaker som måtte forlate programmet. Foto: Espen Solli/Monster/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjerde sesong av «Maskorama» ruller i disse dager over skjermen, og flere spente TV-seere samler seg i den anledning for å gjette seg frem til hvem som skjuler seg bak de fargerike og oppfinnsomme kostymene.

Publikum er likevel ikke alene om å tenke seg frem til de skjulte kjendisene, for med seg har de det stjernespekkede dommerpanelet bestående av årets nykommere, Robert Stoltenberg (58) og Tete Lidbom (37), i tillegg til den erfarne «Maskorama»-detektiven Marion Ravn (39).

I årets sesong er det foreløpig tre deltakere som har røket ut, og i kveld måtte nok en hemmelig kjendis forlate programmet.

UTE: I kveld var det Kua (eller kuene) som måtte forlate Maskorama. Foto: NRK Vis mer

Etter første sending ble det avslørt at krimforfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Holst (53) befant seg i kostymet til Magikeren, og uken etter viste det seg at Rottas virkelige identitet var Mads Hansen (39).

Forrige uke var det Kua - eller kuene - som røyk ut fra sangkonkurransen, og her viste det seg at det var Evelina Moholt (23) og moren Katrine Moholt (50) som hadde gjemt seg i kostymene.

- Merkelig

Lørdag kveld var det Skilpaddas tur til å la masken falle, og kjendisen som gjemte seg bak masken var programleder og YouTuber Christopher Robin Omdahl (32).

Overfor Se og Hør kan 32-åringen røpe at det har vært en spenningsfylt og reise i «Maskorama».

FOMO: Tidligere «Maskorama»-dommer Nicolay Ramm hadde ikke troen på programmet. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

- Det har vært kjempegøy! Jeg har kost meg så mye og det har vært så merkelig og rart å tilbringe lørdagene inni en rosa skilpadde foran en million mennesker. Bare det å si det høyt er veldig gøy, forteller Omdahl i etterkant av sendingen.

Han mistenkte at han ville ryke tidligere i programmet enn det han gjorde, og innrømmer at det har vært et høyt nivå på både kostymer og sang.

- Jeg har lært mye og fått god vocal coaching. Jeg føler at jeg har blitt bedre på å synge - eller litt mindre dårlig blir vel mer riktig å si.

- Hemmeligheten har vi delt

Omdahl legger ikke skjul på at det har vært utfordrende å skjule «Maskorama»-deltakelsen fra nære og kjære. Det var likevel én helt spesiell person som fikk ta del i hemmeligheten.

Blackie fra Beathoven har lyttet til «Maskorama»-publikummet - og kaster maska. Dette er grunnen. Video: Jenny Emilie Aas/Rød Løper Vis mer

- Jeg har fortalt det til samboeren min. Hun har fått æren av å skjule det sammen med meg. Men jeg tror nok at hun hadde syntes at det var enda mer slitsomt å ikke vite hva jeg drev med hver lørdagskveld. Den hemmeligheten har vi delt.

SAMBOERE: Omdahl og kjæresten Silje har nylig fått en ny leilighet. Sammen har de en sønn på to år. Foto: Skjermdump fra Instagram/@retrospill
SAMBOERE: Omdahl og kjæresten Silje har nylig fått en ny leilighet. Sammen har de en sønn på to år. Foto: Skjermdump fra Instagram/@retrospill Vis mer

Omdahl og samboeren har nylig tatt over en ny leilighet, og dette er blant unnskyldningene han har brukt for å komme unna nysgjerrige venner og familiemedlemmer.

- Jeg har jo nettopp gitt ut bok, og brukt boksignering som unnskyldning. Vi har også nylig tatt over en ny leilighet som vi skal pusse opp litt, og det har også fungert. Det har vært en del alibier, og mine nærmeste har vært veldig på meg. Jeg har ikke knekt, og stått på mitt selv om det sto tatovert over hele trynet mitt at jeg løy.

Det var også andre ganger Omdahl dro frem andre forslag til hvem skilpadden kunne være for å få bort mistanken. Da nevnte han blant annet Nicolay Ramm (34).

- Ikke så lett

Det er liten tvil om at de ekstravagante utkledningene i «Maskorama» er imponerende, men Omdahl forteller ærlig at de ikke er så enkle å ha på seg.

Det gikk absolutt ikke etter planen under den tyske utgaven av «Maskorama» lørdag kveld 25. november Vis mer

- Det er veldig kaldt på doen her, så jeg har holdt meg mye. Det er en hel prosess med at man må kle av seg og ta på en mørk kappe. Det er ikke bare bare å gå på do. I tillegg har jeg brukt en grønn heldrakt som ikke har vært så lett å komme seg inn og ut av.

Han påstår likevel at han har vært noenlunde heldig med størrelsen på kostymet sitt.

- Jeg er ikke inni en gigantisk fugl som noen andre er, forteller Omdahl.

32-åringen innrømmer at han ikke vet hvem som gjemmer seg i Spirrevippen, men han stiller seg bak dommernes teorier om hvem det kan være. Under lørdagens sending var alle tre dommerne skråsikre på at det er Linnéa Myhre, men det gjenstår å se!

LES OGSÅ: Svarer på ryktene: - Litt sur