- Hemmeligheten er masse trening

Hilde Lyrån holder alderen på avstand med knallhard trening.

SEOGHØR.NO: Mange husker fortsatt Hilde Lyrån (50) som kjæresten til Nils i «Mot i brøstet», men det er lenge siden skuespilleren satt med capsen på snei og bena på bordet.

I januar fylte Hilde 50 år, og med et aktivt yrke er det viktigere enn noen gang å trene for å holde koken.  

- Hemmeligheten er masse trening. Jeg trener fire eller fem ganger i uka og bor oppe ved marka så jeg kan fly rett ut i skauen, også har jeg Elixia like ved, sier hun til Seoghør.no. 


Yngre rolle
Torsdag er den spreke TV-profilen premiereklar i Chat Noirs oppsetning av Holbergs klassiker «Jeppe på Bjerget», der Lyrån har rollen som Jeppes kone Nille. Etter jul venter en langt mer fysisk krevende rolle som Cassie i musikalen «A Chorus Line». 

- Jeg skal ha rollen som Cassie og hun er i hvert fall ikke 50 år! Regissøren og koreografen innsisterer på at jeg klarer dette. De sa «Du er skuespiller og du kan spille yngre roller også», og det må jeg bare ta som en kompliment. 


Trener beinhardt
Frem mot desember skal derfor Lyrån trene enda hardere enn normalt for å klare den tøffe danserollen. 

- Den største utfordringen blir å holde tritt med alle de yngre. Jeg har et svært dansenummer midt i forestillingen, men koreografen har lovet å tilpasse det til meg. Jeg kommer til å trene beinhardt frem til jul. 


Fester ikke
Festing blir det heller ikke mye av i tiden fremover. Om dagen er hun travelt opptatt med «Hotel Cæsar» og om kvelden står hun på teaterscenen. Den flotte 50-åringen tror den sunne livsstilen bidrar til et ungdommelig utseende. 

- Jeg er ikke den som frekventerer utestedene mest. Det merker man etter 50 år, da har man ikke energi til å gå ut om kvelden. Det er både på godt og vondt. Det blir ikke så sosialt, men det hjelper kanskje på utseende og kroppen å ikke feste så mye. 

«Jeppe på Bjerget» har premiere på Chat Noir i Oslo torsdag 12. september. 
 
LES OGSÅ: - Alderen begynner å jobbe mot meg