333 SIDER MED JACKSON: I papirene står det informasjon om alt fra overgrep på barn til trusler og utpressing. Foto: AP
333 SIDER MED JACKSON: I papirene står det informasjon om alt fra overgrep på barn til trusler og utpressing. Foto: APVis mer

Hemmelige Jackson-dokumenter frigitt

Avslører at FBI reiste jorden rundt for å finne vitner i pedofili-saken.

SEHER.NO: Musikklegenden Michael Jackson måtte store deler av sin karriere kjempe mot pedofilianklager, og selv om han aldri ble dømt, påsto flere unge gutter at han hadde misbrukt dem.

I 2005 ble poplegenden frikjent etter en rettsak i California, men nå viser det seg at han også var under etterforskning av FBI tidligere.

Tirsdag ble en rekke rettsdokumenter - på 333 sider - frigitt av FBI. Dokumentene omhandler flere saker hvor Michael Jackson enten var under etterforskning eller fornærmet. Dokumentene bekrefter blant annet ifølge New York Daily News at FBI bisto lokale myndigheter flere ganger da det gjaldt saker som omhandlet eventuelt misbruk av barn.
 
Ifølge BBC, analyserte FBI blant annet en video i 1995 som var en del av en etterforskning av barneporno. Videoen skal ifølge dokumentene ha vært markert med "Michael Jackson's Neverland Favourites, An All Boy Anthology".

Ifølge New York Daily News skal FBI også ha kontaktet en mindreåring i 2004 i forbindelse med en sak rundt Jackson, men vedkommende skal ikke ha ønsket å vitne, og saken ble derfor lukket.

Nettestdet TMZ skrivet at FBI skal ha gjort det de kunne for å avsløre en eventuell pedofili-sak rundt Michael Jackson, og at de skal ha reist jorden rundt for å finne vitner.


I 1993 skal de ifølge nettstedet blant annet ha reist til Manila i Filippinene for å intervjue folk som kan ha visst noe om påstandene om eventuelle overgrep på unge gutter. Ifølge TMZ skal dette ha vært snakk om en mann og en kvnne som på et tidspunkt jobbet på Neverland og angivelig skal ha vært vitner til overgrep.

I FBI-dokumentene som ble offentliggjort tirsdag, kommer det også fram at politiet i Santa Maria i 2004 fryktet at poplegenden skulle rammes av en terroraksjon, og de ba da om hjelp fra FBI.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Planlegger comeback