Tom Cruise:

Hemmelige detaljer rundt Tom Cruise i scientologikirken

- Blir nærmest ansett som en gud.

NESTLEDER: Skuespiller Tom Cruise skal angivelig ha steget så mye i gradene i scientologikirken, at han nå skal være nestleder. Det har medført endringer for hele menigheten. Foto: NTB Scanpix
NESTLEDER: Skuespiller Tom Cruise skal angivelig ha steget så mye i gradene i scientologikirken, at han nå skal være nestleder. Det har medført endringer for hele menigheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hollywood-stjernen Tom Cruise (56) har i en årrekke vært en kjent tilhenger av den kontroversielle scientologikirken, og har også fortalt åpent om hvordan han lever etter kirkens premisser.

Det gjør også to av hans barn, Isabella Jane Cruise (26) og sønnen Connor Cruise (24), som han har med ekskona, skuespiller Nicole Kidman (51).

Både Cruise og datteren skal de siste årene ha steget i gradene i kirka, og ifølge nettstedet Page Six, er det enkelte kutymer og regler som skal ha blitt endret som følge av Hollywood-stjernens rang i kirken.

- Tvinges på kino

Tidligere medlem av kirken, skuespiller Leah Remini (48) kjent fra tv-serien «Kongen av Queens», skal tidligere ha uttalt at Cruise er nestleder i kirken, rett under David Miscavige, som omtales som «frelseren av den frie verden».

Hun har også hevdet at metoder som vold og trusler stadig blir brukt i kirken, og at Cruise skal være fullt klar over all voldsbruken som har funnet sted de siste årene.

På den helligste dagen i scientologikirkens kalender, fødselsdagen til scientologikirkens grunnlegger, L. Ron Hubbard den 13. mars, skal Cruise ha stått forrest under feiringen i kirkens spirituelle høysete i Clearwater, Florida. Det rapporterte journalisten bak bloggen The Underground Bunker.

Saken fortsetter nedenfor.

PÅ TALERSTOLEN: Tom Cruise var til stede da kirken åpnet nytt senter i Madrid i 2004. Foto: NTB Scanpix
PÅ TALERSTOLEN: Tom Cruise var til stede da kirken åpnet nytt senter i Madrid i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Page Six skal det også nylig ha blitt rapportert om at de laverestående medlemmene i kirken, tvinges til å se skuespillerens filmer, ofte flere ganger, av kirkens øverste ledere.

Kirken skal blant annet ha kjøpt opp tusenvis av billetter til «Mission: Impossible» og «Jack Reacher» for å øke filmenes inntekter. Bree Mood, som forlot kirken for få måneder siden, skal ha uttalt at Tom Cruise nærmest blir ansett som en gud blant medlemmene av lavere rang.

Saken fortsetter nedenfor.

- Hver gang en Tom Cruise-film kom ut, kjøpte de alle billettene. Det kunne være snakk om 500, 1000 og opp til 2500 mennesker som fikk billetter.

Rekrutterer medlemmer

Det er heller ikke bare pappa Cruise som har fått en stadig større rolle i kirken. Også datteren Isabella skal gradvis stige i rang.

Saken fortsetter nedenfor.

Tom Cruise er kjent for å gjøre mange av sine egne stunts i filmene sine. Her er han på rød løper for Mission Impossible 5, der han blant annet hang fra et fly. Vis mer

26-åringen er bosatt i London, og det er angivelig her hun har studert scientologi. I en sjelden rekrutterings-e-post, gjengitt av flere nettsider, forteller Isabella at hun har kvalifisert seg til å bli en auditør for scientologi-kirken. Det skal bety at hun kan spørre ut andre tilhengere om deres dypeste og mørkeste hemmeligheter ved hjelp av en slags løgndetektor.

I e-posten oppfordrer hun andre scientologi-tilhengere til å gjennomføre samme studie som henne selv.

- Jeg ble den irriterende jenta i organisasjonen som hele tiden pratet om hvor fantastisk utdanningen er og hvor fenomenal praksisen er, skrev Isabella blant annet i e-posten.

I den samme e-posten benytter Isabella også anledningen til å takke faren sin, Tom Cruise.

- Tusen takk til faren min for alt. Til Cass. Til Tash. Jeg hadde druknet i problemene mine hvis dere ikke hadde vært der og støttet meg, og hjulpet meg gjennom forberedelsene.

LES OGSÅ: Derfor snakker hun sjelden om ekteskapet med Tom Cruise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer