TIX solgte huset for over 20 mill:

Hemmelig sjokksalg

Etter fire år i luksusvillaen solgte artisten hjemmet med enorm fortjeneste.

STOR PROFITT: I desember solgte Andreas «TIX» Haukeland sin luksusvilla i Asker for 21 millioner kroner – fire år etter at han kjøpte boligen for 12,5 millioner kroner. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STOR PROFITT: I desember solgte Andreas «TIX» Haukeland sin luksusvilla i Asker for 21 millioner kroner – fire år etter at han kjøpte boligen for 12,5 millioner kroner. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 kjøpte artist Andreas Haukeland (28), også kjent som TIX, drømmeboligen på Nærsnes i Asker for 12,5 millioner kroner.

Den storslåtte villaen på nesten 400 kvadratmeter ligger på en fjellknaus med spektakulær utsikt over Oslofjorden.

- Dette var perfekt. Det ligger såpass usjenert til at det er det første stedet jeg har følt meg ordentlig hjemme på veldig mange år, fortalte Haukeland den gangen til Budstikka.

NORSK TOLKNING: Slik reagerer artistene når TIX tolker "Girl in Oslo" av Bigbang. «Hver gang vi møtes» har premiere på TV 2 lørdag 1. januar kl. 20.00. Musikk/tekst: Øystein Greni. Vis mer

Milliongevinst

Etter fire år i luksusvillaen solgte Andreas huset i desember, og kan glede seg over en enorm fortjeneste.

Den flotte eiendommen var ikke annonsert, men ble solgt privat for hele 21 millioner kroner. Det gir hitmakeren en pen fortjeneste på hele 8,5 millioner kroner! Huset har blant annet eget treningsrom og musikkstudio, der artisten har jobbet med å skape sine hits.

DRØMMEHJEMMET: Haukeland har tidligere beskrevet det lekre huset i Asker som sitt drømmehjem. Foto: Morten Eik / Se og Hør
DRØMMEHJEMMET: Haukeland har tidligere beskrevet det lekre huset i Asker som sitt drømmehjem. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Det var ikke en enkel avgjørelse, for hjemmet mitt har jo vært fristedet mitt, men timingen passet bra nå. Jeg kommer til å reise en del fremover og det var på tide å flytte litt på seg, sier han selv til Se og Hør, og legger til:

- Det er heldigvis flotte mennesker som overtar, og jeg tror de kommer til å få det fantastisk der!

HÅP: TIX sin finaleopptreden skapte vill jubel i salen. Video: NRK. Vis mer

TIX ønsker å ivareta sitt privatliv. Som en av Norges mest populære artister går det gjerne i ett for 28-åringen, som ofte blir fotfulgt av ivrige fans. Og det var nettopp den usjenerte beliggenheten som gjorde at TIX først falt for huset i Asker.

- Det viktige var at jeg kunne gå ut og hente posten i fred. Jeg har null naboer, og det er litt deilig, fortalte han til lokalavisen Budstikka for to år siden.

Popstjernen har ifølge Folkeregisteret nå flyttet inn i en 3-roms leilighet på 75 kvadrat i Bærum, som han kjøpte for 3,4 millioner kroner i juni 2015.

FEST: Tix ble intervjuet på Kveldsnytt etter 18. -plassen i Eurovision, det gikk ikke helt etter planen. Vis mer

Håver inn millioner

I takt med berømmelsen har også millionene strømmet inn for den populære artisten fra Bærum. I 2020 og 2021 var Haukeland den mest strømmede norske artisten, og hadde, ifølge TV 2.no, en årsinntekt på over 15 millioner kroner.

TIX startet karrieren som produsent av russelåter, før han gjorde suksess med sine svært personlige sanger. I 2020 ble han kåret til Årets Spellemann, og i fjor representerte han Norge i Eurovision Song Contest med sangen «Fallen Angel».

GOD FIGUR: Stadig flere får øynene opp for den talentfulle artisten fra Bærum. TIX har blant annet fått mye oppmerksomhet for deltakelsen i «Hver gang vi møtes» sammen med: Jarle Bernhoft, Arif, Maj Britt Andersen, Anna of the North, Stig Brenner, Myra og Øystein Greni. Foto: TV 2
GOD FIGUR: Stadig flere får øynene opp for den talentfulle artisten fra Bærum. TIX har blant annet fått mye oppmerksomhet for deltakelsen i «Hver gang vi møtes» sammen med: Jarle Bernhoft, Arif, Maj Britt Andersen, Anna of the North, Stig Brenner, Myra og Øystein Greni. Foto: TV 2 Vis mer

I disse dager er TIX også TV-aktuell som en av deltakerne i TV 2s «Hver gang vi møtes», der han blant annet utdyper om sine mentale utfordringer og tvangstanker.

- Jeg slet med å finne steder for tilhørighet og trygghet, og med å finne min egen verdi. Jeg var veldig redd for å gjøre feil, fordi tvangstankene beordret meg til alltid å strebe etter perfeksjon, forteller han åpenhjertig i programmet.

LES OGSÅ: - Jeg gråt bak brillene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer