«Farmen kjendis»:

Hemmelig kaos: - Sykt forbanna

Beskyldninger om juks og «umusikalsk spill» fører til et voldsomt rabalder i søndagens program.

DRAMATISK AVSLUTNING: Det nærmer seg finaleuke i «Farmen kjendis». Før dette skjer det noe som setter dype spor i porgrammets historie. Foto: Espen Solli / TV 2
DRAMATISK AVSLUTNING: Det nærmer seg finaleuke i «Farmen kjendis». Før dette skjer det noe som setter dype spor i porgrammets historie. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag denne uken ble NRK-profil Thomas Felberg (49) valgt til vinterens siste førstekjempe i «Farmen kjendis». Søndag velger han andrekjempe, til den siste tvekampen før finaleuken.

Prosessen etter dette valget fører til et rabalder som, ifølge flere deltakere Se og Hør har snakket med, kunne ha ført til legevaktbesøk.

Av hensyn til programinnhold velger Se og Hør å anonymisere denne ukens andrekjempe, som blir kjent for tv-seerne søndag.

Brøt regler

I kjent «Farmen»-stil drar de to kjempene ut på hver sin kjempehytte, der de skal overnatte natten før tvekampen finner sted. Og det er ute på disse hyttene at det skjer noe som fører til svært dårlig stemning mellom de to.

På morgenen, samme dag som kampen skal finne sted, får nemlig andrekjempen øye på en båt med tre andre deltakere, som er på vei i retning hytta til Felberg.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Deltakerne skal på kaffe- og sigarettbesøk hos NRK-profilen - uten at tv-produksjonen aner hva som foregår. Det er nemlig strengt forbudt å besøke «Farmen»-kjemper utover det som er avtalt med produksjonen.

Situasjonen fører til at det nærmest svartner for den andre kjempen, som blir stående og bivåne at fire «Farmen kjendis»-deltakere sitter i den andre hytta og godsnakker med konkurrenten - med hver sin kaffe i hånden.

- Thomas står der og tar dem imot dem med åpne armer. Det synes jeg ikke noe om. Det er ett besøk som blir avtalt, og det besøket hadde allerede funnet sted, forteller denne ukens andrekjempe til Se og Hør.

Hemmelig kaos: - Sykt forbanna

Tatt på fersken

På hver hytte finnes det et kamera deltakerne kan benytte som de vil. Personen på andrekjempehytta bestemte seg dermed for å filme opptrinnet som utspant seg like bortenfor.

- Jeg filmet varigheten av møtet de hadde, og det varte i nesten én time. Men så ble de oppdaget av produksjonen - jeg hørte roping og skriking - og de måtte ro tilbake. Thomas roper: «Slapp av da, de har bare vært her i fem minutter». Det der var ikke fem minutter, mener han.

Andrekjempen var sint. Svært sint. Han tok dermed et valg, som etter hva Se og Hør kjenner til vakte sterke reaksjoner blant flere av de andre deltakerne på gården. Dette fører til slutt til noe som vil sette tydelige spor i «Farmen»-historien.

AVSLØRER: Öde Nerdrum og Anniken Jørgensen gjester «Senkveld», og der sier Öde at faren hans har veldig lyst til å treffe Anniken. Vis mer

- Juks

- Vi fryktet på et tidspunkt at dette kunne føre til legevakta, sier en deltaker Se og Hør har vært i kontakt med.

Andrekjempen forklarer:

- Summen av det jeg hadde vært vitne til, gjorde at jeg tok et valg. Jeg vet ikke hva de snakket om, om han fikk informasjon, eller hva det var. Han fikk uansett moralsk støtte og en energiboost.

- Hva tenkte du da alt dette pågikk?

- Jeg tenkte at dette var juks, urent trav, det var umusikalsk. At Thomas fikk ta konsekvensene av det. Så får vi se hvordan det blir presentert for seerne.

- Ville vise dem

Han legger ikke skjul på at følelsene virkelig var i ferd med å ta overhånd.

- Jeg ble nesten litt overrasket av meg selv - over hvor sykt forbanna jeg var. Jeg hadde lyst til å svømme over og spørre hva i alle dager de holdt på med. Men jeg gjorde ikke det, og det var kanskje like greit.

TOK BÅTEN FATT: Tre deltakere skal ha rodd ut til førstekjempehytta for å besøke Thomas Felberg uten at produksjonen visste om det. Det skaper reaksjoner som for store konsekvenser. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Alex Iversen / TV 2
TOK BÅTEN FATT: Tre deltakere skal ha rodd ut til førstekjempehytta for å besøke Thomas Felberg uten at produksjonen visste om det. Det skaper reaksjoner som for store konsekvenser. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Reaksjonen, og det som skjedde etterpå, skal ha sjokkert flere av de andre deltakerne. Det legger han heller ikke skjul på selv.

- De visste ikke hva jeg hadde vært gjennom, jeg satt jo der og visste ikke hva som var i ferd med å skje. Det var en eller annen som spurte meg om jeg virkelig er en så stor drittsekk. Men jeg ville vise dem, forteller han.

TV 2: - Ikke på kamera

Se og Hør har også vært i kontakt med Thomas Felberg, som selv lot seg sjokkere av reaksjonen fra sin motstander.

- Dette skjedde utelukkende på grunn av kaffebesøket. Det var en overreaksjon ut fra at man sitter og ser noe på avstand, ikke hører innholdet og føler seg utelatt. Jeg tror det var sårende for den andre personen ikke å bli inkludert, at det bare var jeg som fikk besøk på morgenen, sier han.

Felberg avslører litt av hva som skjedde i timene etterpå.

- Han ble sint og såret, og skulle rett og slett ta meg i tvekampen, fastslår han overfor Se og Hør.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, bekrefter at produksjonen ikke var klar over at noen deltakere hadde planlagt, og til slutt gjennomførte, besøket på førstekjempehytta.

- Da vi oppdaget at noen av dem var på besøk der, fikk de beskjed om å ro tilbake. Det er filmet fra lang avstand at de er ute på hyttene, så de bildene er tatt da vi oppdaget at de var på tur. Selve besøket har vi ikke på kamera, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Hemmelig avtale rett i vasken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer