Ghislaine Maxwell:

Hemmelig gift

Ghislaine Maxwell nektet å røpe ektemannens identitet da hun møtte i retten tirsdag.

SIKTET: Ghislaine Maxwell møtte tirsdag i et rettsmøte i New York, der det kom fram at hun er gift. Sosietetskvinnen er siktet for å ha lokket unge jenter i hendene på den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein (t.v.). Foto: Patrick McMullan / Getty Images
SIKTET: Ghislaine Maxwell møtte tirsdag i et rettsmøte i New York, der det kom fram at hun er gift. Sosietetskvinnen er siktet for å ha lokket unge jenter i hendene på den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein (t.v.). Foto: Patrick McMullan / Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag deltok sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell (58) i sitt første rettsmøte etter at hun ble pågrepet i New Hampshire i starten av juli. I retten nektet Jeffrey Epsteins høyre hånd straffskyld, og nektet for å ha lokket mindreårige jenter i hendene på den avdøde milliardæren.

Retten bestemte at 58-åringen skal sitte i varetekt fram til saken skal behandles i juli 2021. Maxwells advokater argumenterte for at hun skulle bli løslatt for 5 millioner dollar - noe som ikke ble tatt til følge.

I retten tirsdag kom det også fram at Maxwell for tiden er gift.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Maxwells ekteskap ble gjort kjent da påtalemyndigheten i retten argumentere for at Maxwell burde varetektsfengsles i påvente av rettssaken neste år, ifølge The Guardian.

Gift med ukjent mann

Påtalemyndigheten hevder også at sosietetskvinnen nekter å avsløre ektefellens identitet overfor domstolene.

Det har tidligere ikke vært offentlig kjent at Maxwell er gift. Nyheten om det påståtte ekteskapet ble først kjent onsdag. Rettsmøtet tirsdag ble gjennomført via videooverføring, og på grunn av digitalt trøbbel ble deler av informasjonen fra møtet først tilgjengelig sent tirsdag kveld, ifølge The Guardian.

Ifølge The Guardian skal Maxwell også ha motsatt seg å fortelle om finansene til sin ektemann da hun fikk spørsmål om økonomiske forhold fra påtalemyndigheten.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Gjemte seg

Det finnes lite informasjon om Ghislaine Maxwells privatliv, men det er kjent at hun hadde et forhold til Jeffrey Epstein på 1990-tallet. Han ble funnet død på cella i New York i august i fjor. Milliardæren var da siktet for blant annet menneskehandel, og risikerte 45 år i fengsel dersom han ble funnet skyldig.

Da Maxwell ble pågrepet 2. juli, hadde hun vært som sunket i jorda siden hun sist ble sett på en burgerrestaurant i Los Angeles i august i fjor.

Totalt deltok 20 bevæpnede politibetjenter og FBI-agenter i aksjonen da gjemmestedet hennes i Bradford i New Hampshire ble avslørt for snart to uker siden.

I rettshøringen tirsdag erklærte Ghislaine Maxwell seg ikke skyldig i anklagene om å ha fungert som tilrettelegger for Epsteins overgrep av unge jenter.

Bakgrunnen for høringen var at Maxwells forsvarere hadde bedt om at hun skulle løslates mot en kausjon på fem millioner dollar, som tilsvarer over 47 millioner norske kroner. Det ble ikke tatt til følge, og Maxwell må dermed bli i varetekt fram til saken skal opp i retten i juli 2021.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Som nevnt er Maxwell siktet for å ha rekruttert mindreårige jenter til den nå avdøde milliardæren Epstein mellom 1994 og 1997. En av metodene skal ha gått ut på å la unge jenter massere han, før Epstein og Maxwell presset de unge jentene til å ha sex med ham.

Enkelte av jentene var bare 14 år da Epstein skal ha forgrepet seg på dem.

- Ghislaine Maxwell tilrettela, bisto og deltok i seksuelle overgrep mot mindreårige. Maxwell lokket mindreårige jenter, fikk deres tillit og leverte dem inn i fellen hun og Jeffrey Epstein hadde laget, har statsadvokaten Audrey Strauss tidligere sagt i en uttalelse.

LES OGSÅ: Sporløst forsvunnet: - Sperr henne inn!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer