Märta Elander Wistén og Petter Stordalen:

«Hemmelig» fortid avslørt

Duoen møttes for snart tre år siden - nå er de et av Skandinavias mest kjente par.

STJERNEPAR: Märta Elander Wistén og Petter Stordalen før Great Gatsby-fest på Sommerro Hotell i fjor høst. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STJERNEPAR: Märta Elander Wistén og Petter Stordalen før Great Gatsby-fest på Sommerro Hotell i fjor høst. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli 2020 kunne hotellkonge Petter Stordalen (60) bekrefte at han hadde funnet lykken igjen, og at det var med den tidligere sprangrytteren Märta Elander Wistén (32).

Paret har flere ganger fortalt om hvordan de møttes, og at det var pandemien som førte dem sammen. Wistén kom til Oslo på besøk like før alt stengte ned, og så ble hun rett og slett bare værende.

Dette var altså våren 2020.

BOK: Gunnhild Stordalens bok har skapt debatt. Her får Petter Stordalen spørsmål om boken. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Deres første møte var imidlertid året før, da de begge to deltok på Almedalsuka i Gotland.

Nå avslører svenske Expressen 32-åringens hemmelige fortid, blant annet som rikmannsdatter og tidligere gift.

Millionarv

32-åringen kommer fra en velstående finansfamilie fra Göteborg. På 1990-tallet eide hennes bestefar, Per Elander, 30 prosent av aksjene i det grafiske konsernet Elanders i Mölndal. Historisk sett er selskapet mest kjent for å produsere telefonkataloger.

ELLE-FESTEN: Emilie Stordalen om bryllup. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Da han døde i 1993, arvet kona og deres tre barn - deriblant Märtas mor, Karin Elander - en betydelig sum hver.

Fire år senere solgte Elander-familien aksjene til Carl Bennet, som i dag er Göteborgs rikeste person. Det samme året oppga avdøde Elanders kone og barn kapitalinntekter på til sammen hundre millioner svenske kroner.

I dag er Wistén og Stordalen samboere og bor i hans bolig på Bygdøy ved Oslofjorden – en villa på hele 1200 kvadratmeter.

Men ikke nok med det, paret har også en bolig på en av Sveriges mest prestisjefylte adresser, nemlig Strandvägen i Stockholm sentrum. Der er der derimot bare som står på adressen - noe hun har gjort siden 2020 skriver Expressen.

Boligen er verdsatt til omtrent 40 millioner svenske kroner.

DELER: Vi tok en prat med influenser Sophie Elise under feiringen av Petter Stordalens hotell Sommerro. Video: Luna Lea. Reporter: Katrine Bjelke. Vis mer

Var nyskilt

Før Wistén ble sammen med den norske hotellkongen bodde hun med sin daværende ektemann i en toromsleilighet på 58 kvadratmeter i Stockholm sentrum.

Det var nemlig ikke bare Stordalen som var nyskilt da paret møttes. Men mens Petter og Gunhild Stordalen (44) var gift i ni år, varte ikke Wisténs ekteskap lengre enn syv måneder.

Hun og eksmannen giftet seg 15. juni 2019, bare uker før hun møtte Stordalen under Almedalsuka. Drøyt syv måneder senere, nærmere bestemt 28. januar 2020, søkte paret om skilsmisse.

FULL AV HEMMELIGHET: Petter Stordalen svarer på spørsmål med noe merksomt vagt. Video: Anders Johan Stavseng Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Da hadde Wistén allerede flyttet ut leiligheten de delte og bosatt seg i en annen sentrumsleilighet til ti millioner kroner.

Ni måneder senere flyttet hun til Strandvägen, før ferden gikk videre derfra til Bygdøy.

LES OGSÅ: - Vi ble enige, det var over

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer