Märta Elander Wistén og Petter Stordalen:

«Hemmelig» fortid avslørt

Duoen møttes for snart tre år siden - nå er de et av Skandinavias mest kjente par.

STJERNEPAR: Märta Elander Wistén og Petter Stordalen før Great Gatsby-fest på Sommerro Hotell i fjor høst. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STJERNEPAR: Märta Elander Wistén og Petter Stordalen før Great Gatsby-fest på Sommerro Hotell i fjor høst. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli 2020 kunne hotellkonge Petter Stordalen (60) bekrefte at han hadde funnet lykken igjen, og at det var med den tidligere sprangrytteren Märta Elander Wistén (32).

Paret har flere ganger fortalt om hvordan de møttes, og at det var pandemien som førte dem sammen. Wistén kom til Oslo på besøk like før alt stengte ned, og så ble hun rett og slett bare værende.

Dette var altså våren 2020.

Deres første møte var imidlertid året før, da de begge to deltok på Almedalsuka i Gotland.

Nå avslører svenske Expressen 32-åringens hemmelige fortid, blant annet som rikmannsdatter og tidligere gift.

Millionarv

32-åringen kommer fra en velstående finansfamilie fra Göteborg. På 1990-tallet eide hennes bestefar, Per Elander, 30 prosent av aksjene i det grafiske konsernet Elanders i Mölndal. Historisk sett er selskapet mest kjent for å produsere telefonkataloger.

Da han døde i 1993, arvet kona og deres tre barn - deriblant Märtas mor, Karin Elander - en betydelig sum hver.

Fire år senere solgte Elander-familien aksjene til Carl Bennet, som i dag er Göteborgs rikeste person. Det samme året oppga avdøde Elanders kone og barn kapitalinntekter på til sammen hundre millioner svenske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.