VISSTE INGENTING: Gitarist Ronni Le Tekrø (t.h.) visste ikke om Tony Harnells (t.v.) hemmelige budskap på coveret til TNT-abumet Transistor fra 1999. Her er de sammen på scenen i Oslo i mars 2004. Foto: SCANPIX
VISSTE INGENTING: Gitarist Ronni Le Tekrø (t.h.) visste ikke om Tony Harnells (t.v.) hemmelige budskap på coveret til TNT-abumet Transistor fra 1999. Her er de sammen på scenen i Oslo i mars 2004. Foto: SCANPIX Vis mer

Hemmelig budskap på TNT-cover

Men Ronni Le Tekrø visste ingenting om vokalistens scientologi-hilsen.

SEHER.NO: I Hollywood har kjendiser som Tom Cruise, John Travolta, Kirstie Alley, Leah Remini og Lisa Marie Presley vært med på å åpne folks øyne for den omstridte Scientologikirken.

Her til lands har det vært lite snakk om norske kjendis-scientologer, men det betyr ikke at det ikke finnes noen.

- Vi har en policy om at de som er kjendis-medlemmer uttaler seg på egenhånd, og når de ikke vil si noe om det gjør ikke vi det heller, sier informasjonssekretær Matthias Fosse i Oslo Scientologikirke til Seher.no.

- Den eneste som noen gang har frontet scientologikirken her til lands er den tidligere vokalisten i TNT. Han har i hvert fall hatt tilknytning til menigheten i Norge, forteller Fosse, og legger til at tidligere TNT-vokalist Tony Harnell takker scientologikirken på coveret til Transistor fra 1999.

Og ganske riktig - på innsiden av coveret står det "Special thanks to: (...) The entire staff at CCNY". CCNY er forkortelsen for Celebrity Center New York - Scientologikirkens kjendis-senter i den amerikanske storbyen.

- Det visste jeg faktisk ikke, sier TNT-gitarist Ronni Le Tekrø til Seher.no når vi avslører budskapet for ham.

Men han har ingenting imot Harnells religiøse hilsen for 9 år siden.

- Jeg har respekt for folks livssyn og spesielt hans, for han er en oppegående person. Det er ingen konflikt der, jeg har respekt for folk som går inn for slikt med hele sjelen, og kanskje i fremtiden blir scientologien en konkurrent til baptistkirken.

Le Tekrø tror ikke det skjuler seg flere scientologer i hardrock-bandet, og han tviler på at Tonys religion var årsaken til at han forlot bandet.

- Det tror jeg ikke, det var nok mer det at noen ting i livet har en periode - akkurat som et ekteskap, forteller Le Tekrø, som i disse dager er travelt opptatt med plateinnspilling i studioet hjemme på Bøverbru på Toten.

- Han har alltid vært veldig privat om det, og han prøvde aldri å pushe noe på noen av oss.

Matthias Fosse fra Oslo Scientologikirke kan imidlertid avsløre at Harnell ikke er den eneste som takker religionen på et platecover.

- Flere tar med en takk til grunnlegger L. Ron Hubbard eller et celebrity center, som CC står for, forteller Fosse.

Ifølge Fosse retter blant annet Van Morrison en takk til scientologikirken på et av sine album, mens jazzmusikeren Chick Corea har gitt et av sine album et navn fra scientologien.

- Chick Corea har gitt ut et album som heter ARC. Det står for affinitet, realitet og kommunikasjon - tre ting som scientologien er basert på, avslører Fosse.

Fosse synes dog at fokusen på kjendiser er litt sær, og legger til at de som er medlemmer i Oslo Scientologikirke stort sett er vanlige mennesker fra alle samfunnslag.

- At kjendiser er medlemmer kan være med på at flere fatter interesse for å se hva det går ut på, men det betyr ikke at de blir medlemmer selv. Det må komme fra en egen interesse. Jeg tror ikke det er noen som velger livssyn på grunn av kjendiser. Det er ikke det samme som å klippe seg som Brad Pitt eller velge John Travoltas klær, sier han.

- Våre kjendismedlemmer ender opp med å få mer omtale enn en som er med i Jehovas vitner, for eksempel. Men det finnes langt flere amerikanske kjendiser som er medlemmer enn de media omtaler.

SE OGSÅ: Tom Cruises omstridte scientologi-video