Nia Vardalos og Ian Gomez:

«Hemmelig» brudd etter 24 års ekteskap

Søkte om skilsmisse for et år siden.

BRUDD: Nia Vardalos og Ian Gomez skilles etter at ekteskapet skal ha utviklet seg i feil retning. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Nia Vardalos og Ian Gomez skilles etter at ekteskapet skal ha utviklet seg i feil retning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«My Big Fat Greek Wedding»-stjernen Nia Vardalos (55) overrasket mange denne uken, da hun kunngjorde at hun skilles fra ektemannen Ian Gomez.

Paret giftet seg i 1993, og det skal være Nia som selv søkte om skilsmisse fra ektemannen.

Ifølge rettsdokumenter innhentet av E! News kommer det frem at skuespilleren skal ha angitt separasjonsdatoen som 29. juni i fjor.

Bakgrunnen for at bruddet først blir kjent nå, ett år senere, er foreløpig ukjent.

SJOKKERT: Rita Wilson, Nia Vardalos og Tom Hanks ble kuttet under takketalen under People's Choice Awards i 2003. Rita og Tom medvirket begge som produsenter på «My Big Fat Greek Wedding». Foto: NTB Scanpix
SJOKKERT: Rita Wilson, Nia Vardalos og Tom Hanks ble kuttet under takketalen under People's Choice Awards i 2003. Rita og Tom medvirket begge som produsenter på «My Big Fat Greek Wedding». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vennskap

Årsaken til bruddet skal, ifølge nettstedet, være «uforenlige forskjeller» mellom dem.

- Vi har vært separert over lengre tid. Vårt forhold ble et vennskap, slik at beslutningen om å avslutte ekteskapet er helt gjensidig og en felles avgjørelse, heter det i en felles uttalelse fra paret.

- Det er vårt håp at anstendighet vil råde over denne beslutningen som snart vil være gårsdagens nyheter. Takk for at dere respekterer vårt privatliv, sier paret videre.

A post shared by Nia Vardalos (@niavardalos) on

Når det gjelder deres felles datter Ilaria Gomez (11), etterspør Nia delt omsorgsrett, skriver nettstedet.

Den 55 år gamle skuespilleren fikk sitt store gjennombrudd i «My Big Fat Greek Wedding», som hun, i tillegg til å spille i, også skrev.

Ifølge det amerikanske nettstedet er historien bak filmen inspirert av hennes forhold til Ian.

Fertilitetsproblemer

Paret har, som nevnt, datteren Ilaria sammen. Veien til å bli foreldre skal derimot ha vært vanskelig og kronglete. Etter å ha slitt med infertilitet har Nia vært åpen om deres vei for å adoptere datteren.

- Jeg er en privat person, som ikke liker å gjøre mitt personlige liv offentlig, har hun tidligere sagt til People, ifølge nettstedet.

- Jeg holdt mye av det jeg gikk gjennom privat, på grunn av mine følelser rundt det å feile. Men nå skjønner jeg at det virkelig var latterlig, og jeg føler ansvar for å bruke min store, fete munn for å snakke om dette problemet, fortsatte hun.

Å bli mor er ifølge henne selv akkurat det hun har drømt om.

- Jeg er så takknemlig og kan ikke se for meg et liv uten henne.

LES OGSÅ: Viste seg for første gang siden sjokkbryllupet