Diane von Fürstenberg:

- Helt vilt vakker!

74-åringen hyller kvinnekroppen - og får massiv respons fra andre kjendiskvinner.

MOTEIKON: Diane von Fürstenberg ble blant annet kåret til den 68. mektigste kvinnen i verden av Forbes i 2014. Her er hun avbildet i New York høsten 2019. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP/NTB
MOTEIKON: Diane von Fürstenberg ble blant annet kåret til den 68. mektigste kvinnen i verden av Forbes i 2014. Her er hun avbildet i New York høsten 2019. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den legendariske stjernedesigneren Diane von Fürstenberg (74) er en svært ettertraktet dame. Hun står bak det eksklusive merket som bærer samme navn som henne selv, og har i en årrekke kledd opp rike og berømte verden over.

Det 74-åringen kanskje er mindre kjent for, er å kaste klærne.

Forrige helg overrasket hun trolig mange, inkludert seg selv, da hun delte en selfie, iført en grønn badedrakt, med sine 257 000 følgere på Instagram.

«Er jeg gal som poster dette?» skriver hun innledningsvis som tekst, før hun kommer med en viktig melding til fansen:

«Du må eie alderen din... Det er bevis på at du har levd! Kjærlighet til alle».

«Inspirerende»

Ifølge People valgte Fürstenberg å vise frem figuren og sitt sminkeløse ytre etter å ha badet fra en yacht, hvor hun nylig feiret 74-årsdagen sin.

En rekke kjente og ukjente mennesker hyller moteikonet for innlegget - som i skrivende stund har fått mer enn 42 000 likerklikk og over 2700 kommentarer. Til sammenligning har hennes tidligere innlegg normalt fått rundt 2000 likerklikk og 50 kommentarer.

- Helt vilt vakker!!!! Både på innsiden og utsiden, skryter supermodellen Lily Aldridge (35).

- Du ser fantastisk ut, istemmer skuespilleren Andie MacDowell (62).

- Vakker!!!!! mener Kris Jenner (65).

Vis mer

- Vakker og inspirerende! Man må eie sin egen skjønnhet uansett alder, deler kunstneren og modellen Anh Duong (60).

- Alderdom er et privilegium og ikke for de svake. Fortsett slik, krigerprinsesse, hyller en fan.

- Tusen takk for at du poster dette. Vi må alle lære å omfavne alderen vår. Godt å bli minnet på dette.

I GODT SELSKAP: Både modeller og Hollywood-stjerner elsker Diane von Fürstenbergs design. Her sammen med skuespiller Gwyneth Paltrow, iført en DVF-kjole, på et event i New York.Foto: Billy Farrell Agency/REX/NTB
I GODT SELSKAP: Både modeller og Hollywood-stjerner elsker Diane von Fürstenbergs design. Her sammen med skuespiller Gwyneth Paltrow, iført en DVF-kjole, på et event i New York.Foto: Billy Farrell Agency/REX/NTB Vis mer

En feminist

Fürstenberg har lenge vært en talsperson for kvinners rettigheter og for å inspirere neste generasjon av initiativrike kvinner.

- Det første rådet jeg gir til mennesker er at det viktigste forholdet i livet ditt er det du har med deg selv. Derfor må du være ærlig, tøff og kreve ting av deg selv, fortalte hun nylig til People, og fortsatte:

- Jeg er en feminist og jeg ønsker virkelig at alle kvinner skal være sterke, og at hun skal vite at hun kan være den kvinnen hun ønsker å være, og ikke en dukke. Lykke kommer ikke av falske pupper.

Moteikonet har også sin egen podcast, kalt «InCharge with DVF», og oppfordrer alle til å fortsette å jobbe selv i 70-årene for å «ta styring» over egne liv.

- Sannheten er at det å ta styring er først og fremst en forpliktelse overfor deg selv. Det er å eie hvem du er. Hvis du eier dine egne ufullkommenheter, blir de dine fordeler. Hvis du eier sårbarheten din, blir det din styrke. Det handler om forholdet du har til deg selv, forklarte hun til nettstedet.

LES OGSÅ: Wahlgren/Ingrosso slaktes for julebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer