Drew Barrymore:

- Helt ute av kontroll

Stjernen slet med store alkohol- og rusproblemer allerede da hun var 12 år gammel. Året etter ble hun tvangsinnlagt på psykiatrisk.

TØFF OPPVEKST: Drew Barrymore måtte tilbringe halvannet år på psykiatrisk avdeling fra hun var 13 år gammel. Foto: McCormack/ Knotek/ REX/ NTB
TØFF OPPVEKST: Drew Barrymore måtte tilbringe halvannet år på psykiatrisk avdeling fra hun var 13 år gammel. Foto: McCormack/ Knotek/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Drew Barrymore (46) var åtte år gammel da hun slo igjennom som barnestjerne i filmklassikeren «E.T». Bare fire år senere, da hun var 12, slet hun med store alkohol- og rusproblemer.

Som 15-åring forsøkte hun å ta sitt eget liv.

Nå snakker Hollywood-stjernen ut om oppholdet på psykiatrisk avdeling, som bidro til å få henne tilbake på rett spor.

Stjal morens bil

Det gjør hun i talkshowet «The Howard Stern Show», som ble vist på amerikansk tv mandag, ifølge People.

Barrymore skal ha mistet det helt da moren fikk den da 13 år gamle skuespilleren tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling.

- Jeg gikk på byen i stedet for å gå på skolen. Jeg stjal min mors bil og jeg var generelt helt ute av kontroll, sier hun i talkshowet, før hun fortsetter:

BARNESTJERNE: Robert MacNaughton, Drew Barrymore og Henry Thomas spilte alle i «E.T» i 1982. Foto: Snap / Rex/ NTB
BARNESTJERNE: Robert MacNaughton, Drew Barrymore og Henry Thomas spilte alle i «E.T» i 1982. Foto: Snap / Rex/ NTB Vis mer

- Noen ganger kunne man le av det, men andre ganger ble jeg så sint at jeg kunne bli helt gal. Til slutt ble jeg kastet inn på psykiatrisk.

- Hun skapte et monster

Hun forteller at hun var innlagt i 18 måneder, på et sted der man ikke kunne skape problemer. Om man gjorde det ville man bli henvist til en celle eller bli bundet fast, sier hun.

Kate Perry og Drew Barrymore møtes på rød løper og tar selfie foran fotografene. Video licensed from Splash News Vis mer

Ifølge Barrymore skyldtes problemene og hennes ville barndom for mange ressurser og at hun hadde en mor som forsøkte å være venninnen hennes heller enn en mamma.

- Jeg tror moren min skapte et monster, og så visste hun etterpå ikke hva hun skulle gjøre med dette monsteret, sier Barrymore om årsaken til innleggelsen.

- Dette var hennes siste mulighet, for jeg var virkelig ute av kontroll. Jeg tilgir henne for at hun tok det valget. Hun følte sikkert ikke at hun hadde annet valg.

Skværet omsider opp

Skuespilleren understreker at hun er glad for innleggelsen, selv om det var svært tøft den tiden hun var der. Oppholdet førte til at hun fikk mer ro i sjelen.

Barrymore har hatt et ytterst vanskelig forhold til moren, noe som førte til at Barrymore for en årrekke siden valgte å kutte henne fra livet sitt. Det beskriver hun som «den største smerten i mitt liv».

EGET TALKSHOW: Det er hos Howard Stern i «The Howard Stern Show» at Drew Barrymore snakker ut om problemene sine som liten. Foto: Michael Zorn / AP/ NTB
EGET TALKSHOW: Det er hos Howard Stern i «The Howard Stern Show» at Drew Barrymore snakker ut om problemene sine som liten. Foto: Michael Zorn / AP/ NTB Vis mer

I intervjuet med Howard Stern forteller hun imidlertid at hun og moren omsider er på talefot igjen.

Hollywood-stjernen har i tillegg til «E.T» spilt i en rekke store filmer, deriblant «Wayne's World», «Charlie's Angels», «Batman Forever» og «Skrik».

LES OGSÅ: - I overkant for William og Kate

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer