<strong>HARDT UT:</strong> Flere av «Ex on the Beach»-deltakerne, blant andre Synøve Rex og Melina Johnsen, stiller seg ikke bak den harde kritikken Henrik Elvejord Borg har kommet med mot produksjonen av programmet. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery
HARDT UT: Flere av «Ex on the Beach»-deltakerne, blant andre Synøve Rex og Melina Johnsen, stiller seg ikke bak den harde kritikken Henrik Elvejord Borg har kommet med mot produksjonen av programmet. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery Vis mer

Refser «Text on the Beach»:

Helt uenige i «Ex on the Beach»-kritikken: - Det blir for dumt

Flere av de andre «Ex on the Beach»-deltakerne slakter påstandene i boka til Henrik Elvejord Borg.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdag skapte den nye boka til Henrik Elvejord Borg (24) fra realityserien «Ex on the Beach» store overskrifter.

Det er spesielt kritikken han retter mot produksjonen og castingen til realityprogrammet «Ex on the Beach» som har vakt oppsikt.

Til Se og Hør forteller 24-åringen om sin psykiske lidelse og tidligere rusmisbruk som, ifølge ham, aldri ble sjekket opp av produksjonen før deltakelsen. Elvejord Borg mener også at han aldri burde deltatt.

Saken fortsetter nedenfor.

HEMMELIG OPPDRAG: Da Henrik Elvejord Borg var på «Ex on the Beach»-innspilling, jaktet han ikke på kjærligheten. Han var der nede for å skrive bok, og nå begynner den å ta form. Han leverte selvfølgelig en smakebit. Video: Ruben Pedersen / Helén Skogstad Vis mer

Ikke enig

Som nevnt har de harde påstandene i boka til Elvejord Borg fått mye oppmerksomhet det siste døgnet.

Nå går imidlertid flere av hans tidligere «Ex on the Beach»-kollegaer hardt ut mot 24-åringen, og mener at alt han skriver bare er tull.

For Melina Johnsen (22) har opplevelsen av «Ex on the Beach» bare vært positiv.

- Jeg hadde ingen problemer med produksjonen. Både folk i kanalen, og i produksjonen, har vært der for meg når jeg har trengt det - både før og etter deltakelsen. Jeg har også hatt tilgang til psykolog, hvis jeg har hatt behov for det, forteller 22-åringen til Se og Hør.

Melina Johnsen har ikke lest boka til Elvejord Borg enda, men synes at kritikken han retter mot produksjonen er oppsiktsvekkende.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

<strong>UENIG:</strong> Melina Johnsen er ikke enig med Henrik Elvejord Borg i beskrivelsen av jobben produksjonen gjorde i «Ex on the Beach». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UENIG: Melina Johnsen er ikke enig med Henrik Elvejord Borg i beskrivelsen av jobben produksjonen gjorde i «Ex on the Beach». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi ble grundig sjekket

Rikke Isaksen (22), som var en av dem som fikk god kontakt med Elvejord Borg inne på villaen i «Ex on the Beach», stiller seg også kritisk til påstandene i den nye boka. I likhet med Johnsen, har også Isaksen en opplevelse av å bli godt ivaretatt av produksjonen.

- Vi hadde blant annet psykologtimer hvor de snakket om alt fra oppvekst til familie, og jeg vil si at jeg synes de gjorde en god jobb. De gravde ikke flere år tilbake, men de sjekket grundig hvem vi var, sier 22-åringen.

Isaksen forteller også om et skjema som de måtte fylle ut i forkant av deltakelsen, som ble grunnlaget for psykologtimen de hadde før avreise.

- Der måtte vi krysse av på alt, fra om vi har vært deprimert, hadde noen fobier og liknende. Et av spørsmålene var om vi hadde slått noen, og da jeg krysset «ja» ble det fort et samtaleemne. Det var bare en liten «bitchslap» til en eks, men de tok det veldig seriøst, forteller hun.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

<strong>GOD JOBB:</strong> Rikke Isaksen er også uenig med Henrik Elvejord Borg. Hun mener at produksjonen i «Ex on the Beach» har gjort en god jobb hele veien. Foto: NTB Scanpix
GOD JOBB: Rikke Isaksen er også uenig med Henrik Elvejord Borg. Hun mener at produksjonen i «Ex on the Beach» har gjort en god jobb hele veien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Blir for dumt

Synøve Rex (26) var en av dem som ble aller best kjent med Elvejord Borg under oppholdet i «Ex on the Beach». Hun tar også avstand fra 24-åringens kritikk mot produksjonen.

- Jeg syntes det blir for dumt å legge hele skylden på produksjonen når du selv vet hvilke lidelser du har FØR du melder deg på - og var klar over at han satte sin egen mentale helse på spill, sier Rex.

Hun mener også at kritikken rettet mot produksjonens etiske vurderinger ikke stemmer.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

<strong>GOD TONE:</strong> Under «Ex on the Beach»-oppholdet fikk Synøve Rex og Henrik Elvejord Borg en god tone. I dag har de ingen kontakt. Foto: Discovery
GOD TONE: Under «Ex on the Beach»-oppholdet fikk Synøve Rex og Henrik Elvejord Borg en god tone. I dag har de ingen kontakt. Foto: Discovery Vis mer

- Produksjonen har vært super med oppfølging og tilbud om både psykolog og samtaler med produksjonen. Men de kan ikke tvinge folk til å snakke med noen om de ikke vil, så om man ikke velger å ta imot hjelp, så er det selvforskyldt. Jeg har selv fått mye god hjelp, og de har stilt opp masse i ettertid når de vet jeg har hatt det litt tøft, sier hun.

Likevel synes hun at produksjonen også kunne vært noe mer nøye i sitt utvalg, ved blant annet å få tilgang på legejournaler for å kunne sjekke at det som ble sagt, stemte.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

EX ON THE BEACH: «Ex on the Beach»-deltagerne leser meldinger de får på Instagram. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland Vis mer

Selv har Rex tidligere erfaring fra realityprogram. I 2016 var hun med i «Paradise Hotel». Til Se og Hør innrømmer 26-åringen at også hun har løyet for produksjonen tidligere.

- Jeg var sykmeldt med depresjon fra jobb da jeg ble godkjent i intervju- og psykologrundene før jeg var med på «Paradise Hotel». Men jeg valgte å ikke nevne det til produksjon, eller noen andre, i fare for å ikke bli med. Så ja, man bør være litt strengere med sjekk, men samtidig så er det et realityprogram, sier hun.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Intervju med Paradise Hotel-deltakerne for 2016-sesongen. Mayoo Indrian, Henriette Otervik, Mikela Beckovic, Jonas Malvik Ulseth, Øystein Myren Storaa, Carl Aksel Berg Jansen, Synnøve Rexhbogaj, Irmelin "Imme" Snarberg, Jonas Malvik Ulseth, Nina Martnes, Eileen Eriksen. Vis mer

- Flere ustabile

Deltaker Helene Hima (22) derimot stiller seg helt og holdent bak Elvejord Borg sin kritikk.

- Det er flere deltakere som jeg undret over hvordan kom med i programmet. Det er tydelig at de har alvorlige problemer og aldri burde vært på TV. Det er enkelt å spille frisk foran en psykolog i en time, men det betyr ikke at man er frisk av den grunn, uttaler Hima.

Til Se og Hør forteller 22-åringen at hun takket ja til tilbudet om en psykolog over telefon i etterkant av programmet. Opplevelsen hun sitter igjen med var, ifølge henne, svært uprofesjonell.

- Jeg følte ikke at jeg ble tatt seriøst. De sa at jeg klarte meg fint. Dermed satt jeg igjen med en følelse av at jeg ikke trengte hjelp lenger, sier hun.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Vi har vært i løpende dialog

Hanne McBride, mediesjef i Discovery som sender «Ex on the Beach», uttalte tidligere i dag at de ikke kjenner seg igjen i deler av kritikken Elvejord Borg nå retter mot dem.

- Vi har ikke fått lese boka ennå, så vi forholder oss bare til utdrag gjengitt i mediene. At Henrik har hatt en sterk opplevelse skal vi ikke underkjenne, men vi må samtidig huske hva som var utgangspunktet hans og motivet for å delta i serien. Det var nettopp å skrive ei bok og skape publisitet rundt denne. Noe av det som er gjengitt, er ting verken vi eller produksjonen kjenner oss igjen i, og jeg tror vi kan skrive noe av det på kontoen for at han har et behov for å overdramatisere og fargelegge noen av hendelsene for at boka skal bli så bra som mulig, sier hun til Se og Hør.

McBride hevder også at samtlige av deltakerne er blitt tatt godt hånd om både før og etter produksjonen, og at samtlige av deltakerne har fått tilbud om profesjonell hjelp.

- Vi har vært i løpende dialog med alle deltakerne etter innspillingen, noen mer enn andre, og alle har i tillegg hatt stående tilbud om kontakt med profesjonelle samtalepartnere. Vi har også brukt de mest erfarne psykologene i TV-bransjen gjennom hele produksjonsprosessen, inkludert i castingprosessen, og det at en deltaker er bipolar, diskvalifiserer nødvendigvis ikke deltakelse. Castingen gjøres ut fra en helhetsvurdering, sier hun og fortsetter:

KLINTE TIL: Frank Løke og Helene Hima ankom Se og Hørs 40-årsfest sammen. Nå forklarer de hvordan relasjonen oppsto. Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/frank-loke-overrasket-med-ex-on-the-beach-profil/70241527 Vis mer

- Alle som gikk inn i denne serien visste hva de gikk til. Vi må sette oss ned å lese boka, og framgår det ting der han ikke har tatt opp med oss direkte, som er relevante tilbakemeldinger, tar vi selvfølgelig det på alvor. På samme måte som vi tar tilbakemeldinger fra alle deltakerne på alvor. Og vi tar med alle innspillene til Henrik og de andre deltakerne når vi går i gang med en ny sesong. Imellom ønsker vi Henrik lykke til med boksalget.

LES OGSÅ: - Ulrikke visste om alt helt fra starten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer