ARTIG: Skuespiller Stein Grønli synes det er veldig morsomt å få spille slemming på TV-skjermen igjen. Snart er han aktuell i "Hotel Cæsar".  Foto: Seher.no/Adéle C. Blystad
ARTIG: Skuespiller Stein Grønli synes det er veldig morsomt å få spille slemming på TV-skjermen igjen. Snart er han aktuell i "Hotel Cæsar". Foto: Seher.no/Adéle C. BlystadVis mer

- Helt topp å spille slem!

"Venner og Fiender"-stjerne Stein Grønli gjør tv-comeback i "Hotel Cæsar".

SEHER.NO: Skuespiller Stein Grønli (60) er regissør for det nye barne- og ungdomsstykket "Askeladden og Kongens harer" som har premiere på Riksteatret denne høsten.

60-åringen har lenge vært blant landets mest profilerte teaterskuespillere, men er nok for mange fortsatt mest husket som småonde Thomas Liljecrantz i TVNorge-serien "Venner og Fiender", som hadde stor suksess på 90-tallet.

Utover høsten gjør skuespilleren comeback på tv-skjermen, når han nå gjør entré i TV 2s såpeserie "Hotel Cæsar".

Også her skal Grønli spille "skurk", og ifølge skuespilleren er det stas å få være tilbake på TV.

- For tiden jobber jeg på "Hotel Cæsar", og det er klart at det er morsomt å være tilbake. Jeg merket at tiden fra "Venner og Fiender" var en god erfaring og har hjulpet meg med denne rollen. Det er veldig morsomt å få jobbe med denne typen greie igjen og jeg trives utrolig godt, men jeg tror likevel ikke jeg kunne holdt på med tv-jobbing hele tiden, sier han til Seher.no.

Ifølge Grønli er rollen i "Cæsar" ganske lik den han hadde i "Venner og Fiender".

Og skuespilleren innrømmer at han elsker å spille "the bad guy".

- Rollen er faktisk veldig lik. Jeg spiller en litt slesk type med et veldig frynsete rykte. Det er helt topp å få spille slem. Det er jo en kjent sak at alle elsker å spille "the bad guy" fremfor "the good guy". Det er på en måte litt enklere, samtidig som man får lov til å utforske den rollen, smiler han.

Det å spille slem har imidlertid noen negative sider, og Grønli innrømmer at opplevde å få litt dritt slengt etter seg under "Venner og Fiender"-tiden.

- Ja, faktisk er det mange som tror man er rollefiguren. Jeg har opplevd at folk har kommet bort og skjelt meg ut, blant annet for at jeg stjal et hotell fra rollefiguren til Inger Lise Rypdal. Men jeg tar ikke sånt til meg, jeg bare lo av det, humrer han.

"Askeladden og Kongens harer" har premiere på Riksteatret 3. oktober!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg er veldig takknemlig!