<strong>KRITISK:</strong> - Det er hysterisk morsomt at både TV 2 og andre gjør morsomme parodier, men dette er en konkurrent som kapitaliserer markedsmessig på vår investering, mener informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide.
KRITISK: - Det er hysterisk morsomt at både TV 2 og andre gjør morsomme parodier, men dette er en konkurrent som kapitaliserer markedsmessig på vår investering, mener informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide. Vis mer

- Helt soleklart at denne bryter loven

Mona Grudts George Clooney-parodi har blitt tvunget av lufta, og omtales som ulovlig av konkurrenten.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter at reklamebyrået Try lagde den svært suksessfulle reklamefilmen med George Clooney for banken DnB Nor, har det vært mye snakk om reklamefilmen og at Hollywood-stjernen stilte opp i en norsk film.

Det førte til at reklamen ble parodiert i TV 2s humorserie «Kollektivet». Etterpå gjorde DnB Nors konkurrent, Sparebank 1 Midt-Norge, det samme.

Nå er den imidlertid fjernet, skriver Dagbladet. 

I Sparebank 1 sin film var det bankens egen kommunikasjonsdirektør, tidligere Høyre-ordfører Marvin Wiseth, som spilte Clooney. Kvinnen ble spilt av Mona Grudt.

- Filmen er i og for seg morsom, men at de bryter loven er helt soleklart; både åndsverkloven og markedsføringsloven. Det er hysterisk morsomt at både TV 2 og andre gjør morsomme parodier, men dette er en konkurrent som kapitaliserer markedsmessig på vår investering, mener informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide, til Kampanje.

De negative tilbakemeldingene førte altså til at SpareBank 1 valgte å trekke videoen tilbake.

- Vi fra nord har nok en litt annen humor enn de har på Aker Brygge. Det var jo bare en video som var laget som et humorinnslag på stipendutdelingen «TÆL». Etter at DnB Nor truet med å forfølge saken juridisk har vi for enkelthets skyld valgt å ta filmen av lufta. det var ikke meningen å fornærme noen, sier forretningsutvikler i SpareBank 1 SMN, Haakon Jensen, til Dagbladet.

Onsdag uttalte Kjetil Try i Try reklamebyrå til Seher.no at han tar det som en tillitserklæring å bli parodiert på denne måten.

- På generelt grunnlag kan jeg si at det alltid er en ære å bli parodiert, men siden jeg ikke har sett denne filmen, ønsker jeg ikke å gi noen kommentar, sa han til Seher.no.

Seher.no prøvde også å komme i kontakt med konserndirektør i kommunikasjon hos DnB Nor, Trond Bentestuen, onsdag - uten å lykkes. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her parodierer Mona Grudt Clooney-reklamen  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer