Synnøve Skarbø:

- Helt ny situasjon å bli singel

Snakker om tiden etter bruddet.

GOD STØTTE: Synnøve Skarbø gikk nylig gjennom et samlivsbrudd, noe hun har valgt å være åpen om. Venninnen Vanessa Rudjord har vært til god hjelp. Foto: Andreas Fadum
GOD STØTTE: Synnøve Skarbø gikk nylig gjennom et samlivsbrudd, noe hun har valgt å være åpen om. Venninnen Vanessa Rudjord har vært til god hjelp. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Helt på starten av året, 3. januar, kunne programleder og forfatter Synnøve Skarbø (48) avsløre at julen som hadde passert ikke hadde vært som alle de foregående.

Siden 2010 har Skarbø vært sammen med den åtte år yngre fallskjermjegeren og barnevernspedagogen Per-Øyvind Skaarnes, men i en episode av podkasten «Synnøve og Vanessa» avslørte 48-åringen at de to har gått hver til sitt. Skarbø delte åpent og rått, og det var vanskelig å ikke la seg røre av den triste nyheten.

Nå har det snart gått en måned siden hun valgte å dele dette med fansen. I et nytt intervju med VG forteller 48-åringen om hvordan tiden etterpå har vært, og om hvordan hun taklet bruddet.

- Lenge til

Avisen har møtt Skarbø sammen med bestevenninnen og podkastmakkeren Vanessa Rudjord (42). Vanessa var den første Synnøve ringte etter bruddet, og det ble derfor naturlig å prate om det i podkasten.

BRUDD: Synnøve delte åpenhjertig om bruddet med Per-Øyvind. Foto: TVNorge
BRUDD: Synnøve delte åpenhjertig om bruddet med Per-Øyvind. Foto: TVNorge Vis mer

Alle brudd er vanskelige, men 48-åringen synes dette var spesielt betent fordi de to har et barn sammen.

- Denne gangen er det en helt ny situasjon å bli singel, fordi vi har et barn sammen. Akkurat nå føles det som om det er lenge til jeg skal komme over at vi ikke er en familie lenger, sier hun til VG.

Venninnen mener at «Synnøve alltid har hatt en tendens til å begrave seg i kjærlighetssorgen», og forteller hun var «nede for telling» i flere år etter det forrige bruddet hun var gjennom. Rudjord hadde ingen intensjoner om at det samme skulle skje denne gangen, og bestemte seg for å gjøre noe ekstra hyggelig for venninnen sin..

En knapp uke etter at nyheten slo ned som en bombe, la Rudjord ut et lengre Instagram-innlegg der hun oppfordret venner og kjente til å komme med tips til hva hun kan gjøre for venninnen i den tøffe tiden.

Resultatet ble en vennekalender, der de to skal gjøre en morsom aktivitet hver måned. På den måten har de noe å se frem til, som London-turen de skal på i februar.

SUKSESS: Vanessa og Synnøve har stor suksess med podkasten. Her vant de pris for «Årets stjerneskudd» under Vixen i 2017. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Vanessa og Synnøve har stor suksess med podkasten. Her vant de pris for «Årets stjerneskudd» under Vixen i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det hele kulminerer med en livepodkast på Rockefeller i juni, der Skarbø etter planen skal være «oppe på hesten igjen». Det er ingen tvil om at hun setter pris på Rudjords gest. I VG-intervjuet omtaler hun venninnen som «uvurderlig».

Støtte har Skarbø også fått fra andre hold. Flere kjendiser slo ring om henne etter bruddet, og lytterne har også kommet med hyggelige tilbakemeldinger.

- Jeg har fått så mange henvendelser og brev fra folk som forteller hvordan de sliter i parforholdet, eller at de står midt i et samlivsbrudd. Nå er jeg der, og jeg velger å være åpen, sier Skarbø til VG.

Vis mer Vis mer

Opp og ned

Synnøve Skarbø har tidligere, i podkasten, fortalt om hvordan den første tiden etter bruddet var.

- Det er helt spinnvilt hvor mye respons jeg har fått. Jeg har aldri fått så mye støtte fra venner, bekjente, kollegaer, alle føles det ut som, og det har vært veldig stor hjelp, sa hun, og la til at det nesten har følt ut som et rosetog som har vernet om henne.

ÅPNER NY FRETEX: Vi ble med Jenny Skavlan og Pia Tjelta til Fretex sitt sorteringslager på Alnabru for å se hva de skal selge unna sammen med Vanessa Rudjord når de skal åpne Fretex' nye butikk 19. april. Video: Øistein Norum / Dagbladet Vis mer

Skarbø innrømmer at den overveldende støtten har vært til stor hjelp, men at dagene går opp og ned.

- I løpet av en dag går jeg gjennom en syklus som spenner seg fra en enorm tristhet, til litt sånn overmot og optimisme, fortalte hun blant annet.

Helt dagligdagse gjøremål ble en byrde, og 48-åringen har sagt at hun gruer seg til ting oftere enn tidligere.

Etterlengtet barn

I 2012 fikk Synnøve og Per-Øyvind datteren Lydia sammen, og førstnevnte har uttalt at hun skal gjøre alt hun kan for at datteren skal ha det bra, også med tanke på bruddet.

Hun var et etterlengtet barn. Den populære programlederen hadde vært singel i flere år, og den berømte biologiske klokken tikket faretruende. Jubelen sto derfor i taket da de fikk vite at de ventet barn. Skarbø drømte om det lille vidunderet i magen, men det ble helt annerledes da barnet kom til verden.

48-åringen klarte ikke å være den mammaen hun ønsket for Lydia.

- Ingen av de følelsene jeg visste at man burde føle var der. Alt jeg følte var meningsløshet. Alt jeg tenkte var «Gud, hva har jeg gjort?» skrev hun i boken «Synnøves system».

Lyspunktet ble programlederrollen i TVNorge, der hun få uker etter fødselen ledet den direktesendte finalen i «Fire stjerners middag».

Kort tid etter ble hun droppet fra kanalen, og livet som mamma tok igjen hovedfokus.

- Jeg gjorde alt en mor skal gjøre. Men følelsesmessig var jeg en robot. Jeg brukte enorme mengder tid på å lengte tilbake. Til sånn ting var før. Det gamle livet mitt, skrev hun videre.

LES OGSÅ: Avslørte skilsmisse: - Helt jævlig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer