Kathrine Sørland:

- Helt nødvendig å gå fra hverandre

Kathrine Sørland åpner opp om bruddet med ektemannen og hvordan de fant tilbake til hverandre.

GJENFORENT: Kathrine Sørland og Andreas Holck kunne tidligere denne sommeren avsløre at de har funnet tilbake til hverandre. Foto: Espen Solli / Se og Hør
GJENFORENT: Kathrine Sørland og Andreas Holck kunne tidligere denne sommeren avsløre at de har funnet tilbake til hverandre. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

Modell og TV-personlighet Kathrine Sørland (41) kunne tidligere denne sommeren dele gladnyheten om at hun og eksen, Andreas Holck (50), hadde funnet tilbake til hverandre.

Det var sommeren 2006, for ganske nøyaktig 15 år siden, at paret giftet seg i Stavanger Domkirke. To år senere fikk de sønnen Leon (12).

I september 2018 kunne imidlertid Sørland bekrefte at hun og ektemannen hadde flyttet fra hverandre, etter 12 års ekteskap.

- Vi skilles som venner. Utover det har jeg ingen kommentar, sa Kathrine til Se og Hør den gang.

- Føltes helt feil

Når Se og Hør igjen slår på tråden til 41-åringen forteller hun hva som lå bak bruddet:

- Vi hadde jo vært sammen en stund, så det som skjedde var at vi rett og slett ikke var snille med hverandre lenger, sier hun og utdyper:

BRUDD: Realityprofil Aurora Gude snakker ut om bruddet med samboeren Haakon Johan Lønner. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

- Vi levde på en måte i to parallelle verdener. Vi glemte å være kjærester, og over tid bygde det seg opp en slags vegg mellom oss. Jeg kjente bare at det føltes helt feil, og jeg husker at jeg tenkte «skal man leve livet sånn» liksom.

Hun legger til at det var et veldig vondt brudd og at hun måtte gå mange runder med seg selv for å finne ut om det var rett valg.

- Jeg er veldig glad for at vi gjorde det slutt faktisk: Jeg var nødt til å finne min egen vei og ikke minst finne meg selv.

Det var VG Helg som omtalte saken først.

Søkte hjelp

Singeltilværelsen ble en berg-og-dal-bane fylt med opp- og nedturer for Sørland. Noen dager var veldig tunge, mens andre dager var helt ok.

- Jeg kjente på alt fra stolthet over at jeg klarte meg alene, til å føle meg svak fordi jeg var alene og ensom. Hverdagslige ting som å gå i butikken på lørdager, som vi pleide å gjøre sammen, føltes plutselig veldig meningsløst når det var bare meg.

33: Endelig er Julie og Jesper tilbake med seriens femte sesong, «33», og duoen kan nå komme med en noe trist avsløring. Reporter: Thea Hope. Video: Rød Løper Vis mer

Det skulle ta tre år før duoen fant tilbake til hverandre, og i mellomtiden innledet de nye forhold på hver sin kant. Det ville hun imidlertid ikke vært foruten.

- Men det var et eller annet i meg som gjorde at jeg ikke klarte helt å forsone meg med at vi ikke lenger skulle være den familien vi hadde skapt. Jeg sto på en måte i en spagat i livet - mellom forholdet jeg befant meg i, og familien min. Og det var ikke riktig overfor noen, så da gikk jeg og søkte hjelp.

Den tidligere «Farmen kjendis»-deltakeren dro til en psykolog. Da var hun langt nede.

- Jeg var deprimert, og da husker jeg psykologen min sa til meg at «Katrine, det blir alltid bedre». Der og da trodde jeg ikke noe på det, men den setningen har satt seg i hodet mitt, altså.

Familiedrømmen

Supermodellen forteller at hun lærte mye av å gå til psykolog, og at hun etter hvert fant ut at hun måtte gå i seg selv og ta et valg:

- Jeg måtte rett og slett fatte en beslutning, for meg selv. Jeg måtte slutte å rømme, jeg har vært flink til det. Og da jeg endelig tok valget kjentes det ut som om skuldrene ble senket med én gang.

GRAVID: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Morten Sundli venter sitt andre barn. Dette sa de om potensiell familieforøkelse i forbindelse med et digitalt pressetreff i 2020. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

Sørland valgte å bryte opp i det forholdet hun var i. Ved spørsmål om hvordan hun og Holck endte opp sammen igjen, tror hun han har hatt litt av den samme reisen.

- Jeg tror han kjente på litt det samme som jeg gjorde. Vi hadde ikke hatt noen spesiell kontakt, utenom gjennom Leon da og at vi bodde nærme hverandre. Men jeg kjente at jeg bare måtte sette meg ned med ham å høre hvordan han har det.

Tilfeldigvis hadde også Holck sitt forhold tatt slutt. Eksene møttes dermed en kveld og pratet sammen. Lenge.

- Til slutt så fant vi ut at «ok, vi prøver igjen». Enkelt og greit. Andreas og jeg har veldig mye kjærlighet til hverandre, men det at man har et barn binder man sammen også.

Eksparet, som nå skulle prøve igjen, tok det rolig i starten. Det tok et par måneder før Holck flyttet inn til Sørland igjen, noe som skjedde i starten av sommeren.

FLYTTER SAMMEN: Morten Botten avslørt i November at han hadde fått seg kjæreste, nå flytter de sammen. Vis mer

- Det føltes som at jeg hadde samlet bena og ikke lenger sto i spagat.

Slik forklarer supermodellen følelsen av å igjen være en samlet familie.

- Det som måtte til

For tiden er Sørland og familien på Vestlandet og nyter late dager i godt selskap. 41-åringen kan fortelle at de akkurat nå befinner seg på et nydelig gårdstun rett utenfor Ålesund, hvor de besøker ektemannens tvillingsøster.

For ektefellene ble aldri skilt. Planen var skilsmisse, men de kom aldri lenger enn separasjon.

- Vi skulle egentlig skilles, men jeg synes det ordet er så forferdelig. Nei huff, det ble liksom aldri til at vi gjorde det. Men det er jeg veldig glad for i dag da, ler den smørblide Stavanger-jenta.

- Dere er jo fortsatt gift, men har dere snakket om å fornye ekteskapsløftene?

- Jeg er jo veldig romantisk av meg, så jeg synes sånne ting er kjempestas! Kanskje til neste år? Vi får se hvis vi ikke river av håret på hverandre innen da, sier hun lattermildt.

GJENFORENT: Anniken Jørgensen og Anders Gran ble kjærester - igjen - rett før coronaviruset inntraff. Video: Rød Løper/@annijor/Youtube Vis mer

Og det valget hun tok, det som fikk skuldrene til å senke seg og samlet bena - det angrer hun ikke på:

- Det føles så godt inni meg, jeg har plutselig et ekstra gir. Jeg tenker tilbake på det psykologen sa, og det er så godt å kjenne at det var sant!

- Det var helt nødvendig med brudd, det var det som måtte til for oss. Og nå har vi det veldig, veldig fint, understreker Sørland, som gleder seg til mer familie- og feriekos, og kanskje til og med en natt i telt.

LES OGSÅ: Ny flamme etter sjokk-bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer