Ute av «Kompani Lauritzen»:

- Helt jævlig å se

Christine Dancke måtte stå lenge og vente, mens de andre én etter én «trodde de skulle dø». Så røk hun ut av programmet.

TOK FARVEL: Christine Dancke er ute av «Kompani Lauritzen», og fikk en god klem av mange av de andre deltakerne før hun reiste hjem. Foto: Matti Bernitz / TV 2
TOK FARVEL: Christine Dancke er ute av «Kompani Lauritzen», og fikk en god klem av mange av de andre deltakerne før hun reiste hjem. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld måtte nok en deltaker forlate «Kompani Lauritzen», og etter å ha vært igjennom en intens dimmekamp mot skuespiller Jakob Schøyen Andersen (31) var det til slutt DJ, programleder og musikkekspert Christine Dancke (37) som måtte takke for seg og reise hjem.

KOMPANI LAURITZEN: Linnéa Myhre blir kastet inn i «kosebua» og må puste inn CS-gass. Video/TV2. Vis mer

- Irriterende

Til Se og Hør bedyrer 27-åringen at hun ikke var veldig skuffet over «nederlaget».

- Denne gangen var det min tur. Det var en jevn kamp, og jeg innså fort at jeg har litt kortere bein enn ham. På slutten der måtte jeg bare ta en sjanse og landet på feil sted. Men det var veldig greit å ryke for akkurat Jakob.

Hun fortsetter:

- Det er alltid irriterende å tape, men det var mer irriterende i det hele tatt å havne i dimmekamp. Jeg tilpasser meg nye ting veldig fort, gjør det jeg får beskjed om og det blir fort «behagelig» å være i den situasjonen. Der og da tenkte jeg at jeg ikke ville slå ut Jakob. Det høres dust ut, men beklager, det er den kjedelige sannheten, sier Dancke, som understreker at hun ikke tapte kampen med vilje.

OVER OG UT: Christine Danckes «Kompani Lauritzen»-eventyr tok slutt lørdag. Foto: Matti Bernitz / TV 2
OVER OG UT: Christine Danckes «Kompani Lauritzen»-eventyr tok slutt lørdag. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg ville jo ikke tape. Men jeg har liksom ikke noe konkurranseinstinkt når jeg gjør ting jeg ikke kan.

Vurderte snekkeryrket

Etter tv-innspillinga, fikk Dancke en idé hun ikke hadde sett for seg at hun skulle få før hun tok del i «Kompani Lauritzen»-opptakene.

- Da jeg kom hjem ville jeg bli snekker.

- Snekker?

- Ja, jeg vurderte det helt seriøst i to uker. Etter innspillinga følte jeg at jeg måtte være fysisk aktiv hele tida. Jeg følte jeg ikke fikk trent fra meg og ble veldig rastløst, forteller tv-profilen, som gikk så langt som til å søke seg fram til diverse tømrerkurs hun kunne begi seg ut på.

INTENST: Christine Dancke møtte Jakob Schøyen Andersen i lørdagens dimmekamp. Oppgaven gikk ut på å lande på riktige ruter i dette systemet ut fra beskjeder de fikk fra befalet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
INTENST: Christine Dancke møtte Jakob Schøyen Andersen i lørdagens dimmekamp. Oppgaven gikk ut på å lande på riktige ruter i dette systemet ut fra beskjeder de fikk fra befalet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Treningssenterne var fortsatt åpne da, så jeg var på SATS i to eller tre timer hver dag. Det var bare så utrolig deilig å være i aktivitet, så jeg tenkte at jeg aldri igjen skulle sitte på et kontor. Men så gikk det to uker da, og så satt jeg på kontoret igjen, forteller hun med et smil.

- Jævlig å se på

Aller mest iøynefallende i lørdagens episode av TV 2-programmet var kanskje da de gjenværende deltakerne måtte inn i den såkalte «kosebua». Én etter én gikk de inn i «bua» med gassmaske, før de skulle ta av seg maska, og gi avmelding til befalet.

Samtidig som de pustet inn CS-gass - en form for tåregass, noe som kan oppleves svært ubehagelig.

TABBE: Av og til går det litt i krøll, det gjorde det for Dag Otto i denne ukens «Kompani Lauritzen». Da ba han TV 2 om å klippe det bort. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg trodde oppriktig jeg kom til å dø et øyeblikk der, sa influenser og «Kompani Lauritzen»-deltaker Linnea Myhre til Se og Hør lørdag.

Også Christine Dancke ser tilbake på CS-gass-seansen med gru.

- Det var helt jævlig å stå og se på at alle de andre trodde de skulle dø. Jeg måtte vente en stund før det ble min tur, og jeg hysker at jeg tenkte «skal det aldri min tur». For hver person jeg så kom ut, fikk jeg mindre og mindre lyst. Når folk stuper ut og virker døden nær - da får man ikke mer lyst.

I «KOSEBUA»: «Kompani Lauritzen»-deltaker Dancke måtte, i likhet med alle de andre deltakerne, inhalere CS-gass i lørdagens episode. Det ga ingen form for mersmak. Foto: TV 2
I «KOSEBUA»: «Kompani Lauritzen»-deltaker Dancke måtte, i likhet med alle de andre deltakerne, inhalere CS-gass i lørdagens episode. Det ga ingen form for mersmak. Foto: TV 2 Vis mer

- Utrolig takknemlig

- Hva har du lært av «Kompani Lauritzen»?

- At jeg må roe meg helt ned. Jeg tror alltid det verste, og nå har jeg opplevd å tro det verste om både det sosiale, som jeg fryktet, gassing, bading og Gud vet hva. Men jeg står fortsatt på to bein, så kanskje jeg skal få roet meg litt ned. Jeg bør si ja til det livet byr på.

KAOS: Det blir kaos i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» når deltakerne blir «angrepet». Video: TV 2 Vis mer

Hun forklarer:

- Jeg er utrolig takknemlig for å ha fått en så positiv opplevelse av noe som satt så langt inne. De positive opplevelsene skal jeg ta med meg videre i livet - også på privaten, sier Christine Dancke, som dermed omsider kom hjem til kjæresten Simon (27) etter 11 dager i militærleir.

- Det var koselig å komme hjem til Simon, men han ville jo bare at jeg skulle være der lenger. Han hadde veldig trua på meg, fastslår hun overfor Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer