Oslo-skytingen:

- Helt hjerteknust

- Det er en veldig tøff dag.

VIKTIGERE ENN NOEN GANG: Marius Hagens synes det er både viktig og riktig å få frem budskapet om at man skal få aksept uansett hvem man er, hva man liker, og hvem man liker. Her er han avbildet som sitt alterego Pamela The Pam. Foto: Privat.
VIKTIGERE ENN NOEN GANG: Marius Hagens synes det er både viktig og riktig å få frem budskapet om at man skal få aksept uansett hvem man er, hva man liker, og hvem man liker. Her er han avbildet som sitt alterego Pamela The Pam. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vet ikke hva jeg skal føle. Jeg er redd og det føles veldig urettferdig, sier dragartist Marius Hagen, også kjent som «Pamela the Pam», om Oslo-skytingen natt til lørdag.

Selv var Hagen hjemme sammen med kjæresten Kim Wigaard (34) da to personer ble drept og en rekke andre skadd, etter at en person skjøt mot tilsynelatende tilfeldige mennesker i området rundt London pub i Oslo sentrum.

Etter at dragartisten fikk melding om den tragiske hendelsen startet paret å kontakte venner og kjære for å forsikre seg om at alle var i trygghet.

- Det har vært en intens natt, og det er mye følelser, forteller Hagen til Se og Hør, som er tydelig preget over hendelsen.

- Skeiv synlighet er viktigere enn noen gang og Pride er viktigere enn noen gang, legger han til.

MASSESKYTING: VGTV-profil Morten Hegseth om hendelsen utenfor utesteder i Oslo natt til lørdag 25. juni. Vis mer

Dragartisten har denne våren vært aktuell med første sesong av TVNorge-serien «Drag Me Out». Gjennom sesongen har vi fått se flere kjente nordmenn duellere mot hverandre som dragartister.

NB! Resten av denne artikkelen er skrevet før hendelsen natt til lørdag.

- Sinnssykt imponert

Selv om ideen hadde vært på bordet en liten stund, fikk de det travelt da han først fikk grønt lys.

- Vi hadde ikke all verdens med tid da det først ble gitt klarsignal. Vi var jo midt under innspillingen av «Drags», så da var det bare å kaste seg rundt og gjennomføre det, forteller Hagen til Reality Awards, og legger til:

- Jeg er så sinnssykt imponert over alle som har stått på for å få til dette.

Nominert til Reality Awards

I programmet møter vi både Janne Formoe (46) og Jan Thomas (55), som begge er nominert som «Årets programleder» på Reality Awards, som arrangeres av Se og Hør for første gang i Norge 16. september.

GLAM: Mange av antrekkene blir skapt av artistene selv. Foto: Privat
GLAM: Mange av antrekkene blir skapt av artistene selv. Foto: Privat Vis mer

Selv om programmet stort sett har fått gode tilbakemeldinger innrømmer Hagen at han kjente på et press, både med tanke på at han var med på å utvikle programmet, men også ansvaret det bar med seg.

- Det viktigste for meg var å lage et program som representerer mangfoldet i vårt miljø. Målet er å formidle åpenhet, aksept og kjærlgihet for alle mennesker.

Hagen legger til at han synes det er både viktig og riktig å få frem budskapet om at man skal få aksept uansett hvem man er, hva man liker, og hvem man liker.

- Vi fikk det til, og jeg er stolt over resultatet, deltakerne og produksjonen.

UGJENKJENNELIG: «Bloggerne»-profil Joakim Kleven har ventet i 27 år på å få oppfylt en drøm, nemlig å bli kledd opp i drag. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Redd for å svikte sitt eget miljø

Selv om programmet har fått forholdsvis gode tilbakemeldinger, har de også mottatt noen av de litt mer kritiske kommentarene.

Hagen forteller at hva andre måtte mene ikke er så tungtveiende for han, men at han har vært engstelig for at han skulle svikte sitt eget miljø.

HÅPER PÅ NY SESONG: Hagen forteller at serien har nådd ut til et større publikum, og håper det blir en sesong til. Foto: Privat
HÅPER PÅ NY SESONG: Hagen forteller at serien har nådd ut til et større publikum, og håper det blir en sesong til. Foto: Privat Vis mer

- Det var kanskje den bekymringen som var den såreste. At de som også likte dragkulturen ikke skulle føle seg representert på en bra måte. Det viktigste for oss, var at det skulle være en tilhørighet og aksept der, og at vi får frem at det skal være kjærlighet til alle - uavhengig.

UGJENKJENNELIG: Joakim Kleven hadde ventet i 27 år på å få oppfylt en drøm, nemlig å bli kledd opp i drag. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Hat fått aksept fra ukjente hold

Hagen forklarer videre at de også har fått mange fine tilbakemeldinger etter programstart, hvor folk både forteller om egne erfaringer, men også åpner seg og er takknemlige for at noen tør å være litt forkjempere for noe som lenge var et tabubelagt tema.

- Vi har fått så mye meldinger. Fine, lange meldinger der folk åpner seg opp. Vi har fått aksept fra hold man ikke trodde man skulle få aksept fra. Det har vært så utrolig fint, og belyser samtidig også viktigheten av hva vi har laget, påpeker han.

KLEINT: Stuntreporter Erlend Elias klarte ikke dy seg da stjernene fra «Drags» dukket opp i nettopp ... drag. Video: Rød Løper Vis mer

Takknemlig

Selv om det har vært et travelt år for Marius og hans alter ego, «Pamela The Pam», hviles det ikke på laurbærene, snarere tvert imot.

- Nå er det jo pride! Vi bookes i øst og vest. Det er gøy å se at flere ser på drag som den underholdningen de vil ha for å løfte stemningen, og jeg er takknemlig for at det begynner å nå ut til så mange ulike grupper.

SKUFFER: Rapperen Azealia Banks sjokkerte publikum under en pride-feiring i Miami. Video: Twitter Vis mer

I likhet med mange andre, håper også Hagen at det blir en ny sesong av programmet, som kanskje kan føre til enda flere nominasjoner i anledning Reality Awards.

Reality Awards arrangeres av Se og Hør, som eies av Aller Media.

LES OGSÅ: - Pride kan være livsviktig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer