FAVORISERT? Flere MPG-artister mener at Tone Damli Aaberge får litt vel mange fordeler i årets konkurranse. Foto: SCANPIX
FAVORISERT? Flere MPG-artister mener at Tone Damli Aaberge får litt vel mange fordeler i årets konkurranse. Foto: SCANPIXVis mer

- Helt hårreisende, NRK!

MPG-artister føler seg urettferdig behandlet før MPG-finalen. Tone Damli Aaberge forstår kritikken.

SEHER.NO: Flere Melodi Grand Prix-finalister føler seg forskjellsbehandlet av NRK fordi Tone Damli Aaberges (20) sang "Butterflies" har blitt brukt som kjenningsmelodi i statskanalens VM-sendinger den siste tiden. Én av dem er Espen Hana.

- Det er helt hårreisende at NRK ikke skjønner at dette blir helt feil i forhold til de andre finalistene, sier Hana til VG, som samtidig mener at Aaberge og Alexander Rybak (22) har fått fordeler fordi de har vært gjester hos "Grosvold", samt spilles mye på radio. Hana får støtte av MGP-kollega Thomas Brøndbo.

Tone Damli Aaberge forteller at hun forstår kritikken, men at hun samtidig er glad for oppmerksomheten hun får.

- Jeg skjønner det på en måte, for alle vil jo bli spilt mest mulig. Men NRK føler at det er en låt som passer inn i deres setting, og jeg er happy med det, sier hun til Dagbladet.

NRK avviser på sin side at de har gitt Damli Aaberge og Rybak fordeler.

- Det er leit at noen synes det er urettferdig, men det kan vi ikke gjøre noe med. Jeg er veldig stolt over årets konkurranse, og det tror jeg også artistene er. Jeg er sikker på at artistene føler de får mye igjen for deltagelsen i MGP, sier prosjektleder Stian Malme til VG Nett.

Den fullstendige rekkefølgen i MGP-finalen er som følger:
1) Espen Hana

2) Ovi
3) Publiners
4) Alexsander Stenerud
5) Velvet Ink
6) Alexander Rybak
7) Thomas Brøndbo
8) Tone Damli Aaberge

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - NRK gjør helomvenning!