Oslo-skytingen:

- Helt forferdelig

Isabelle Eriksen befant seg i Oslo sentrum under masseskytingen.

FORELSKET: Isabelle Eriksen sto frem med sin nye kjæreste i september i fjor. - Jeg elsker henne, det er kjærlighet, sa hun til Se og Hør den gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FORELSKET: Isabelle Eriksen sto frem med sin nye kjæreste i september i fjor. - Jeg elsker henne, det er kjærlighet, sa hun til Se og Hør den gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere tok turen ned til Oslo sentrum for å delta i en spontan Pride-parade lørdag formiddag. Blant disse var influenser Isabelle Eriksen (25).

- Jeg syns det var utrolig fint å se at såpass mange faktisk tok turen og turte og rope høyt «kampen fortsetter», sier Eriksen til Se og Hør, og legger til at det både var tårer, skrik og kjærlighet i paraden.

Etter planen skulle Pride-paraden finne sted lørdag formiddag, men den ble utsatt på grunn av masseskytingen i området rundt London pub natt til lørdag.

TÅRER: Kronprinsesse Mette-Marit klart ikke å holde tårene tilbake under nedleggelse av blomster ved åstedet for masseskytingen i Oslo sentrum. Video: Dagbladet TV/NRK Vis mer

To personer er drept og 21 personer er skadet. Zaniar Matapour (42) er siktet for drap, drapsforsøk og terror.

Eriksen forteller at paraden ble noe av likevel, i regi av enkeltpersoner. Paraden endte ved London pub hvor de fremmøtte la den roser til minne for ofrene.

PARADE: Isabelle Eriksen skriver på Instagram at de laget sitt eget tog for å markere Pride. Foto: Skjermdump / Instagram Isabelle Eriksen
PARADE: Isabelle Eriksen skriver på Instagram at de laget sitt eget tog for å markere Pride. Foto: Skjermdump / Instagram Isabelle Eriksen Vis mer

- Kunne vært oss

I september er det et år siden Isabelle Eriksen sto frem med sin nye kjæreste. Det skjedde på premiererefesten til podkasten «Rød Løper» i Oslo.

- Det er kjæresten min. Det er veldig hyggelig og går veldig bra. Hun er fantastisk. Jeg elsker henne, det er kjærlighet, forelskelse, yay! sa hun lykkelig den gang. Paret har senere flyttet sammen.

Morgenen etter tragedien i Oslo, startet hun dagen med frokost hjemme hos Gisle August Gjevestad Agledahl (31), kjent fra blant annet dokumentarserien «Jævla Homo».

- Denne frokosten var planlagt i forkant, og jeg var i utgangspunktet veldig usikker på om jeg skulle ta turen. Både fordi jeg ikke fikk sovet så godt i natt, men også på grunn av usikkerhet om stemningen hos folk etter den tragiske hendelsen.

Influenseren befant seg i Oslo sentrum under skytingen og fikk raskt med seg hva som hadde skjedd.

Hun forteller at London pub er et sted hun og vennene hennes ofte besøker. Hun var også på puben kvelden før, noe som har vekket noen ubehagelig tanker.

MASSESKYTING: VGTV-profil Morten Hegseth om hendelsen utenfor utesteder i Oslo natt til lørdag 25. juni. Vis mer

- Det er nå vi ser hvor viktig det er med Pride og hvor viktig det er at vi viser det utad!

FEIRER: Eriksen har valgt å markere Pride sammen med venner, og hun har delt flere bilder og videoer med sine følgere på Instagram. Foto: Skjermdump / Instagram Isabelle Eriksen
FEIRER: Eriksen har valgt å markere Pride sammen med venner, og hun har delt flere bilder og videoer med sine følgere på Instagram. Foto: Skjermdump / Instagram Isabelle Eriksen Vis mer

- Hendelsen er bare helt forferdelig, tankene går til pårørende og de som er rammet av episoden. Det er utrolig skummelt at slikt kan skje i vårt Norge!, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Skyting i Oslo: Endeløst trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer