Øde Nerdrum:

- Helt absurd

Markus Bailey er ute av «Farmen kjendis» bare dager etter at han kom inn på gården. For konkurrenten Øde Nerdrum var det hele «en kamp på liv og død».

VANT: Øde Nerdrum er å se videre i «Farmen kjendis» etter å ha slått Markus Bailey i søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
VANT: Øde Nerdrum er å se videre i «Farmen kjendis» etter å ha slått Markus Bailey i søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tredje «Farmen kjendis»-uka er ved veis ende, og søndag ble det klart at det var utfordrer Markus Bailey (28) som måtte forlate gården etter å ha tapt tvekampen i slegge mot Øde Nerdrum (25).

- Jeg har jo ikke sett episoden ennå, men jeg tviler på at de klarer å gjøre det like dramatisk som det var i mitt eget hode. For meg var ikke dette noe morsomt, det var en kamp på liv og død, forteller Nerdrum til Se og Hør.

FARMEN: Espen Thoresen meldte seg på «Farmen» i fylla. Vis mer

- På bunnen

Grunnen er ganske enkel: Etter drøye tre uker i programmet følte nemlig 25-åringen en helt spesiell tilknytning til hele opplevelsen på Lundereid gård i Kragerø.

Derfor ble det også ekstra sterkt for ham å vite at han kanskje snart måtte dra hjem.

STILLE FØR STORMEN: Markus Bailey trosset fellesskapet og valgte Øde Nerdrum til kamp i søndagens «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
STILLE FØR STORMEN: Markus Bailey trosset fellesskapet og valgte Øde Nerdrum til kamp i søndagens «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det handlet om at det nok gikk opp for meg at jeg kanskje måtte dra. Og på det tidspunktet eksisterte ingenting annet enn den terrassen oppe på gården i min verden. Jeg ble veldig tilknyttet til det, det er et mye bedre ord enn «å være glad i». Man er ikke alltid like glad i familien sin, men man er ekstremt tilknyttet.

- Da jeg skulle ut i den kampen følte jeg meg helt på bunnen, egentlig. Jeg hadde ikke mye selvtillit.

Innrømmer feigt valg

Det var denne ukas storbonde, Eli Kari Gjengedal (49), som onsdag valgte nettopp utfordrer Bailey til førstekjempe. Med seg hadde hun hjelperne Thomas Felberg (49) og Signy Fardal (59).

UTE: Det ble med kun noen dager på «Farmen kjendis» for Markus Bailey. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Det ble med kun noen dager på «Farmen kjendis» for Markus Bailey. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg så i onsdagsepisoden at de satt oppe på storbondeloftet der og snakket om at hun burde velge meg som førstekjempe. Det visste jeg ikke, jeg synes det er veldig spesielt. Eli Kari ville aldri valgt meg. Det er helt absurd! Det lå noen forventninger der om at hun skulle velge Lasse (Matberg, journ.anm.) også. Jeg tror hun bare «rømte» og valgte noe som var feigt - om man kan kalle det det, sier Nerdrum.

Til Se og Hør medgir Eli Kari Gjengedal at hun er enig med Nerdrum.

- På storbondeloftet satt vi og pratet om alt fra a til å. Men Øde var aldri i mine tanker. Hjelperne mine mente at han ikke jobbet bra nok, men det syntes ikke jeg. Det var mange som hadde meninger. Idet vi fikk inn utfordrere, ble det et enkelt valg for meg. Jeg er enig i at det var et enkelt og feigt valg, sier hun.

- Dumt

I søndagsepisoden kom det tydelig fram at flere deltakere reagerte sterkt da det ble klart at det var nettopp Øde Nerdrum som ble valgt til andrekjempe og som dermed måtte ut i kamp. Hans gode venn, Anniken Jørgensen (25), reagerte aller sterkest.

Selv hadde Nerdrum heller ikke sett for seg at det var han som måtte i ilden.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Jeg tenkte jo at det kunne være en liten sjanse for det, at det sto mellom meg, Thomas (Felberg, journ.anm.) og Terje (Sporsem, journ.anm.). Men jeg trodde det skulle bli Thomas.

Og:

- Det var underlig. Jeg tenkte «nei, nei, nei, Markus». Vi hadde fått veldig god kontakt, og jeg håpet at jeg og Markus skulle være sammen på gården framover. Jeg tenkte at dette var veldig dumt av ham.

I KJELLEREN: Øde Nerdrum legger ikke skjul på at han var langt nede før søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
I KJELLEREN: Øde Nerdrum legger ikke skjul på at han var langt nede før søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hva tenker du om måten Anniken reagerte på?

- Hun reagerte veldig sterkt. Fordi Markus hadde snakket med mange, blant annet Thomas, som drev lobbyvirksomhet for ikke å bli valgt. Jeg dro jo på kjempehytta, men så vidt jeg har forstått var det en del krangler på gården etter at jeg hadde dratt.

- Klemte Anniken i hjel

Nerdrum vant kampen klart, og beskriver seiersfølelsen på denne måten:

- Det var helt ubeskrivelig. Jeg følte jeg hadde vært i dødsriket og kommet tilbake. Etterpå klemte jeg Anniken halvt i hjel. Markus tok det fint også, som han generelt gjorde der inne. Det var derfor det også var litt dumt at han ble valgt, for han var en veldig, veldig positiv fyr. Jeg er ikke helt enig i det valget Eli Kari gjorde. Det var så mye press på alle mulige kanter, så jeg tror ikke hun taklet det helt på den måten hun ville, forteller han til Se og Hør.

KLEIN JULEGAVE: Det er ikke alle gaver det er like hyggelig å åpne foran familien - spesielt ikke denne. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Markus Bailey sier til Se og Hør at han tok tapet fint, selv om det ble med bare noen dager på «Farmen kjendis»-gården.

- Ja, dette gikk helt fint. Det var ikke lange oppholdet, gitt. Selv tenker jeg at det er litt av gamet når du er utfordrer, altså at jeg ble valgt til førstekjempe. Det var et lurt og taktisk valg av Eli Kari, og det synes jeg er helt greit.

- Så hva skjedde i tvekampen?

- Jeg bommet på disse naglene, da. Jeg tror det var det at jeg ikke klarte treffe som ødela. Han var rett og slett bedre enn meg, mener Bailey.

LES OGSÅ: - Babylykke etter sjokk-bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer