Kristin Gjelsvik og Sophie Elise Isachsen:

«Helsesista» om blogg-debatten: - Gjør at friske personer leter etter feil hos seg selv

Oppfordrer influencere til å styrke hverandre.

REAGERER: Tale Maria Krohn Engvik har fått nok av hvordan influencere påvirker andre. Nå vil hun ha en endring. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør, Nina Hansen / Dagbladet, Tor Lindseth/ Se og Hør
REAGERER: Tale Maria Krohn Engvik har fått nok av hvordan influencere påvirker andre. Nå vil hun ha en endring. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør, Nina Hansen / Dagbladet, Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som «Helsesista», har fått med seg blogg-krigen som pågår i skrivende stund, om hvordan man skal være et sunt forbilde og hva man bør og ikke bør dele med følgerne sine.

Torsdag kveld gikk nemlig Kristin Gjelsvik (32) hardt ut mot bloggkollega Sophie Elise Isachsen (24), som hadde delt et innlegg om å fikse på hårfestet sitt.

Diskusjonen som har oppstått engasjerer mange.

- Jeg får snapper (Snapchat-meldinger, journ.anm.) fra ungdom som ikke føler seg bra nok, hver eneste dag, og jeg jobber hardt for å styrke selvfølelsen deres, sier Krohn Engvik til Se og Hør.

- Alle har komplekser

- Jeg pleier ikke å uttale meg om enkeltpersoner, men jeg må si meg enig med Kristin Gjelsvik i denne saken. Særlig når det kommer til hva som er hensikten med å dele komplekser, og hvordan man kan fikse på disse. Når man er med på å påvirke unge mennesker, må man være spesielt forsiktig, fortsetter hun.

PROGRAMLEDER: Tale Maria Krohn Engvik, best kjent som «Helsesista», blir en del av gullrekka på TV 2. Vis mer

«Helsesista» tok landet med storm på Snapchat - nå når hun ut til over hundre tusen ungdommer hver eneste dag.

- Alle har komplekser og det er eget valg å gjøre noe med dette, men det er ikke noe man trenger å dele med andre. Unge mennesker er i en usikker fase i livet og det er bekymringsfullt å plante ideer om kroppskomplekser.

Krohn Engvik sier videre at hun vil man skal fokusere på at kroppen er som et hus man bor i. Ifølge helsesøsteren skal man være glad om man har en frisk og fungerende kropp - det er ikke noe man skal ta for gitt.

- Å dele åpent om ting som dette kan gjøre at helt friske personer leter etter feil hos seg selv. Det er en kynisk industri som menneskene bak tjener penger på.

KRITISK: Kristin Gjelsvik har sett seg lei på at Sophie Elise Isachsen fikser på komplekser og deler det med følgerne sine. Video med tillatelse: Kristin Gjelsvik Vis mer

Må styrke hverandre

Blogg-Norge har vokst i rekordfart de siste årene, og blitt en bransje mange ser opp til. Både gjennom Snapchat-kontoen sin og det nye programmet sitt, «Helsesista gjør en forskjell», ønsker Krohn Engvik å styrke mennesker innenfra, og at vi sammen hjelper hverandre til å våge å være oss selv.

- Man må fokusere på det som er bra, og styrke selvfølelsen til andre. Noen er sterke og tåler mye press, men andre er avhengige av ytre bekreftelse. Dette må tas på alvor, sier hun.

Vis mer Vis mer Vis mer

- Det må stilles krav til hva som postes. Ingen unge, eller voksne for den saks skyld, tjener noe på det enorme presset. Bortsett fra den kyniske skjønnhetsindustrien, og de som lønnes for å reklamere for dette.

Også den økonomiske faktoren spiller inn, mener hun.

- Det er trist om de skal bruke alle sparepengene sine på å fikse på utseendet. Å fikse på utsiden, styrker ikke nødvendigvis selvfølelsen inni oss. Vi er alle annerledes - og det skal vi være!

Slettet innlegget

Etter at det aktuelle innlegget ble delt på bloggen til Isachsen, har 24-åringen nå valgt å slette det.

I stedet har hun delt et nytt innlegg hvor hun beklager måten hun uttrykket seg på.

«Jeg er litt redd for å formulere meg fordi jeg automatisk går inn i en «offer»-rolle og det er ikke det jeg ønsker i det hele tatt. Jeg er jo ikke et offer, men det var litt vanskelig å ikke bli lei seg når telefonen ble bombadert fra sekundet jeg våknet. For jeg tar FULL selvkritikk for at innlegget med tatovering i hodebunnen ble lagt fram feil, og det var noe jeg burde ha holdt for meg selv», skriver hun, og legger til at det er noe hun har lært mye av.

Bloggeren skriver videre at hun har lært mye de siste årene og at hun har gått inn i seg selv og hvordan hun ser på sitt eget utseende.

KOMMENTARENE STRØMMET INN: Sophie Elise delte bilde av at hun hadde fjernet silikonen. Responsen var overraskende. Reporter: Thea Hope / Video og edit: Kine Falch Vis mer

- Tar full selvkritikk

«Jeg forstår 100 prosent poenget med videoen til Kristin, eller hvordan den er ment å oppfattes. Jeg er enig i at influencere ikke skal dele alt de gjør av inngrep og heller ikke påpeke komplekser bare for å gjøre det. Igjen, der tar jeg full selvkritikk på det innlegget. Det forandrer riktignok ikke hvordan diskusjonen spinner ut av kontroll og det visste Kristin kom til å skje, for det har hun sett skje mange ganger. Derimot synes jeg podcasten vår om komplekser var bra, og belyser saken på en fin måte som jeg vet har vært viktig for mange. Jeg står helt inne for den podcasten og alt som ble sagt», skriver hun videre.

Sophie Elise Isachsen påpeker gjentatte ganger at hun aldri ville at noen skulle føle seg dårlig, men ønsker at diskusjonen kunne bli tatt opp på en annen måte enn i en offentlig video.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Sophie Elise Isachsen i denne saken.

Kristin Gjelsvik på sin side sier til Se og Hør det ikke var noen vei utenom å dele videoen.

- Det er det eneste som hjelper akkurat nå, og det er høyst nødvendig. Jeg har tatt opp disse temaene tidligere på generell basis, men det blir ikke tatt på alvor. Dette siste innlegget var så drøyt at nå måtte jeg ta bladet fra munnen. Dette er ikke et personangrep, men jeg går mot en millionbedrift som omsetter for så mye årlig og som har stort ansvar. Jeg synes dette er kritikkverdig, sier hun.

LES OGSÅ: - Utelukker ikke familielivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer