KRITISK: - Jeg vil gjerne få lov til å snakke om de tingene som betyr mye for meg uten å bli kneblet av byråkrater, sier Eyvind Hellstrøm om avgjørelsen fra Helsedirektoratet. Foto: Youtube
KRITISK: - Jeg vil gjerne få lov til å snakke om de tingene som betyr mye for meg uten å bli kneblet av byråkrater, sier Eyvind Hellstrøm om avgjørelsen fra Helsedirektoratet. Foto: Youtube Vis mer

Helsedirektoratet stopper Hellstrøm-video

- Dette er jo komedie i dobbel forstand, sier Eyvind Hellstrøm.

Publisert
Se Eyvind Hellstrøm snakke om sin egen vin nederst i saken!

SEHER.NO: I september lanserte mesterkokk Eyvind Hellstrøm sin egen vin, Hellstrøm Bon Vin Rouge, sammen med vinimportøren Moestue Grape Selections. På samme tid ble det laget en video med humoristiske grep der Hellstrøm snakker om sitt lidenskapelige forhold til mat og vin. Videoen ble lagt ut på YouTube.

Nå truer Helsedirektoratet Hellstrøm med dagbøter dersom han ikke slutter å snakke om vin på YouTube, skriver Moestue Grape Selections i en pressemelding.

Avgjørelsen får TV3-kokken Hellstrøm til å reagere. Og det kraftig.

- Dette er jo komedie i dobbel forstand, sier han i pressemeldingen.

Årsaken til at Helsedirektoratet nå krever videoen fjernet, er fordi de anser det lille innslaget som alkoholreklame.

«Helsedirektoratet kjenner for så vidt ikke til hva som rent subjektivt er ment med filmen, men det er heller ikke vurderingstema. Derimot er spørsmålet om det etter en helhetsvurdering av ytre konstaterbare omstendigheter har formodningen for seg at budskapet er fremsatt helt eller delvis i markedsøyemed, heter det i brevet fra Helsedirektoratet».

Dette er imidlertid ikke den eneste videoen med Eyvind hellstrøm som er sluppet på YouTube. Samtidig som Helsedirektoratets vurdering ble kjent, har nemlig enda en video blitt lagt til på nettstedet. Her er det mer snakk om mat, og mindre om vin.

- Jeg synes det er synd at vi blir tvunget til å fjerne den første videoen. Dette er en annen side av Hellstrøm enn de fleste kjenner fra TV, og det er gøy å leke litt med selvironi, alvor og humor. Jeg har ikke noe ønske om å bryte loven, men jeg vil gjerne få lov til å snakke om de tingene som betyr mye for meg uten å bli kneblet av byråkrater, sier Hellstrøm i pressemeldingen.

Per fredag formiddag ligger den første videoen fortsatt ute på YouTube. Til Seher.no forteller Christopher Moestue i Grape Selections at det vil bli fjernet om ikke så alt for lenge.

- Tilsvarsfristen er 17. oktober, og endelig frist vil vel da bli satt rundt den datoen engang.  Vi har uansett ikke ment å utfordre Helsedirektoratet på noen som helst måte, vi retter oss etter det de sier, forteller han til Seher.no.

- Vil dere la video nummer to ligge ute, eller vil dere fjerne den også?


- Den videoen ble lagt ut så sent som tidligere denne uka, og har ikke engang blitt vurdert, selv om vi har gjort dem oppmerksomme på at vi har lagt ut en til. Helsedirektoratet må vurdere den separat, og vi håper jo at de vurderer den til å være mer lovlig. Den er jo laget med en «annen vinkling», sier Christopher Moestue til seher.no.

I skrivet blir det understreket at den første videoen vil bli fjernet i tråd med Helsedirektoratets vedtak.

Det har ikke lykkes Seher.no å komme i kontakt med Eyvind Hellstrøm fredag formiddag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg må si opp som barnevakt  

Se Eyvind Hellstrøm snakke om sin egen vin her:[obj:media:9967]Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer