Hellstrøm trodde ikke det han så på kjøkkenet

- Hva er det dere har gjort?

SEOGHØR.NO: Mesterkokken Eyvind Hellstrøm (66) er vant til å oppleve stressete situasjoner på restaurantkjøkken landet rundt.

Men når han besøker restauranten «Sherryhaugen» som ligger ved Øvrevoll galoppbane i Bærum, blir selv den erfarne kjøkkensjefen overrasket.

Daglig leder Stian Borch-Gjetsjø (37) avslører at mens det på løpsdager er mye folk i restauranten, er det svært få kunder ellers i uka.

Hellstrøm foreslår at han blant annet bør lage klar smaksprøver fra sin meny som han kan dele ut på neste løpsdag, for å trekke flere kunder.

Men ting går ikke som planlagt når han kommer på besøk for å inspisere Stian i aksjon.

- Hvor er kaviaren, rømmen og løken? Det er jo ingenting som er gjort klart her, sier han oppgitt.

Stian - som selv gjør det meste av arbeidet på kjøkkenet - sier at han ikke har gjort klart smaksprøvene, fordi han misforstod hva Hellstrøm har sagt.

OPPGITT: Eyvind Hellstrøm legger ikke skjul på at han er skuffet over måten betjeningen på restauranten «Sherryhaugen» følger opp forslagene hans på. Foto: TV3
OPPGITT: Eyvind Hellstrøm legger ikke skjul på at han er skuffet over måten betjeningen på restauranten «Sherryhaugen» følger opp forslagene hans på. Foto: TV3 Vis mer

Det har mesterkokken selv liten forståelse for. Hellstrøm er ikke i tvil om hva han synes om rutinene på kjøkkenet:

- Det er dere som skal organisere opp, ikke jeg. Det er jo ingenting som kommer til å funke her nå!

Han kommer imidlertid med et forslag til et nytt innslag på menyen, som vekker oppsikt ved galoppbanen: biffer av hestekjøtt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stian går med på forslaget, men er fullt forberedt på at flere av de hesteinteresserte kundene vil sperre øynene opp.

- Litt ramaskrik blir det nok, sier han til Eyvind Hellstrøm.

Hvordan hestekjøttet ble tatt i mot kan du se i «Hellstrøm rydder opp» som sendes på TV3 onsdag 21.30.

LES OGSÅ: Hellstrøm ble så frustrert at han måtte sette seg