- Hellstrøm snudde livet mitt på hodet

Hanne Mettes helomvending imponerte mesterkokken, da han banket på døren tre år etter deres første møte.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Trebarnsmoren Hanne Mette Roterud får søndag besøk av mesterkokken Eyvind Hellstrøm for andre gang i TV-programmet «Hellstrøm rydder opp - hjemme».

Da Hellstrøm kom på besøk for tre år siden avslørte trebarnsmoren at hun på grunn av trange matbudsjetter ofte serverte næringsfattig mat som spagetti med tomatsaus fra glass.

I søndagens sesongpremiere viser hun imidlertid en helt annen side av seg selv, når Hellstrøm på nytt kommer på besøk.

Startet egne kurs

Roterud sier at hun ble så inspirert av Hellstrøm, at hun har startet opp gratis matlagingskurs for å lære bort sunne matvaner til andre som sliter med de samme utfordringene som hun gjorde.

- Da Hellstrøm kom hit første gangen, var jeg litt redd ham. Men nå har jeg innsett at han er en fantastisk person.

HJERTELIG GJENSYN: Eyvind Hellstrøm får et hjertelig gjensyn med Hanne Mette Roterud i søndagens episode av «Hellstrøm rydder opp - hjemme». Foto: TV3
HJERTELIG GJENSYN: Eyvind Hellstrøm får et hjertelig gjensyn med Hanne Mette Roterud i søndagens episode av «Hellstrøm rydder opp - hjemme». Foto: TV3 Vis mer

- Etter at han var her ble livet mitt snudd på hodet. Jeg har fått mer energi og bedre helse. Du ville nesten ikke kjenne meg igjen fra den gangen, sier hun til Seoghør.no.

Hellstrøm legger ikke skjul på sin glede over Hanne Mettes fremgang. Han har blitt så imponert av hennes nye liv at han tidligere også har bedt henne om hjelp for å motivere en annen tidligere deltager i «Hellstrøm rydder opp - hjemme».

Hanne Mette sier at hun også får bruk for sine nye matkunnskaper i sin jobb med psykisk utviklingshemmete.

- Når vi lager mat for flere dager, kan det være kjedelig å spise for eksempel den samme torsken flere dager på rad. Men med enkle grep kan man lett servere torsk på nye måter.

Hanne Mette sier barna fortsatt får skeie ut med wienerpølser eller lignende godsaker ved spesielle anledninger, men sier hele familien stortrives med de sunne matvanene de lærte av Hellstrøm.

- Jeg merker at jeg fått mer energi og har blitt mer sosial. Før holdt jeg meg ofte inne, nå har jeg blitt flink til å bruke skogen som ligger rett utenfor stuedøra mi, sier hun til Seoghør.no.

«Hellstrøm rydder opp -hjemme» ser du på TV3 søndager kl 20.

LES OGSÅ: Ble nektet adgang til Grandiosa-fabrikken

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer