ALLE MONNER DRAR: Kjendis-kokk Eivind Hellstrøm la på 50 euro i Seldas bøsse - som tilsvarer rundt 400 norske kroner. Foto: Andreas Fadum
ALLE MONNER DRAR: Kjendis-kokk Eivind Hellstrøm la på 50 euro i Seldas bøsse - som tilsvarer rundt 400 norske kroner. Foto: Andreas FadumVis mer

Hellstrøm skylder på reising

- Jeg har bare euro!

SEOGHØR.NO: Kjendis-kokk Eyvind Hellstrøm (64) manglet norsk valuta, men reddet situasjonen ved å finne frem 50 euro da NRKs Selda Ekiz (28) raslet med pengebøssen.
 
- Det var morsomt å møte Hellstrøm. Og han ga et raust bidrag. 50 euro tilsvarer jo 400 norske, sa Selda til Se og Hør.

- Jeg er en raus fyr, repliserte Hellstrøm (64), med antydning til et smil på lur.
 
Selda vant tidligere i år «Gullruten» som årets programleder. I søndagens TV-aksjonen derimot, var hun NRK egen bøssebærer i studio.

Hver eneste gjest som kom til Marienlyst for å delta i TV-sendingen, ble oppsøkt og bedt om å gi et beløp til demenssaken.
 
- Selv har jeg verken demens eller Alzheimer i familien. Men faren min døde av Parkinsons syndrom da jeg var bare 25 år gammel. Han ble 65. Så jeg vet litt om hvordan slike ting føles og er glad for å bidra, sa Hellstrøm, som satt i kjendis-telefonpanelet et par timer.

- Jeg tror jeg fikk inn nærmere 40.000 kroner på de to timene, sa Hellstrøm til Se og Hør.

STILLER OPP FOR DEMENSSAKEN: Selda Ekiz gikk rundt på NRK-huset med bøsse, og Eivind Hellstrøm puttet gladelig på penger.  Foto: Andreas Fadum
STILLER OPP FOR DEMENSSAKEN: Selda Ekiz gikk rundt på NRK-huset med bøsse, og Eivind Hellstrøm puttet gladelig på penger. Foto: Andreas Fadum Vis mer


 
Selda Ekiz syntes det var stas å møte Eyvind Hellstrøm.

- Både fordi han virker som en hyggelig kar, og fordi kjæresten min parodierer ham. Det var nesten skummelt å møte originalen. Gustavs parodi er kliss lik, sa Selda, som er samboer med komikeren Gustav Nilsen (39).

Eyvind Hellstrøm er vant til å bli etterapet:

- Det er flere som parodierer meg. Rune Andersen, blant andre, gjør en fantastisk versjon. Terningkast 6. Gustav Nilsens Hellstrøm-parodi har jeg ikke hørt ennå, røpet Hellstrøm.
 
I frykt for at pengebøssen ikke skulle bli full i løpet av kvelden, fylte Selda på fra egen lomme underveis.

- Jeg puttet vel på 1.300 kroner totalt. Men jeg hadde ikke trengt å bekymre meg, for alle ga. Hans Olav Lahlum ga mest – han spyttet i 2.000 kroner. Vi er jo nerder begge to, så han fikk sikkert sympati for meg.

- Og hva ble sluttresultatet?

- Da vi tømte pengebøssen lå det 14.236 kroner der. Pluss 50 euro…

LES OGSÅ: Mette-Marit kan bli sykemeldt i ett år