RYDDER I EGNE REKKER: - Dette er flisespikkeri, mener kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm, som nå lover å rydde opp etter Mattilsynets inspeksjon. Foto: SCANPIX
RYDDER I EGNE REKKER: - Dette er flisespikkeri, mener kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm, som nå lover å rydde opp etter Mattilsynets inspeksjon. Foto: SCANPIXVis mer

Hellstrøm refses av Mattilsynet

Nå må kjendiskokken rydde opp på sitt eget kjøkken.

SEHER.NO: I TV3-programmet "Hellstrøm rydder opp" gjør mesterkokk Eivind Hellstrøm (59) det han kan for å få skakkjørte restauranter på rett kjøl.

Nå må Hellstrøm rydde opp i sin egen restaurant - eksklusive Bagatelle i Oslo.

Hellstrøm og Bagatelle har nemlig fått refs av Mattilsynet for å ha servert ukontrollert og dermed ulovlig rådyrkjøtt.

Ifølge VG har Mattilsynet ilagt omsetningsforbud på et slakt som henger i lokalet etter at forholdet ble avdekket i slutten av september.

- Dette er flisespikkeri. Småvilt er normalt unntatt kontroll, vi visste ikke at rådyr måtte kontrolleres av veterinær før vi tilbereder dem. Jeg skal selv spise det siste rådyret for å få saken ut av verden, sier Hellstrøm til VG.

Mattilsynet skriver i sin rapport at manglende dokumentasjon gjør det umulig å kontrollere håndtering, transport og lagring av rådyrkjøttet, noe som kan ha gjort det helsefarlig å spise.

- Vi kjøper ofte rådyrslakt av jegere. På Bagatelle ønsker vi kun de beste råvarene og handler gjerne med små leverandører. Vi går helst utenom store konsern som Gilde og Prior, sier Hellstrøm.

Bagatelle hadde frem til i vår to av tre mulige stjerner i Michelin-guiden. Nå lover Hellstrøm at det blir veterinærsjekk av alt hjortevilt før det treffer gjestenes tallerkner.

LES OGSÅ: Her får Hellstrøm latterkrampe

Har du tips om TV-kjendisene? Tips oss på seher@seher.no