Eyvind Hellstrøms drama i bølgene i Barcelona:

Hellstrøm måtte dras på land etter drama i bølgene

- Det gikk særdeles dårlig, avslører «Truls à la Hellstrøm»-duoen.

GÅR UNDER: Her er klippet som TV 2 onsdag kveld viser i «Truls à la Hellstrøm». Ifølge duoen var hendelsen langt mer dramatisk enn det fremkommer på tv. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert

Når en reisevant kokk lander i Barcelona tar det ikke lang tid før han sitter trygt plassert på en barkrakk med bobler i glasset og et velutviklet utvalg tapas innen rekkevidde.

I tilfellet Hellstrøm ble imidlertid akkurat dette besøket i den spanske verdensbyen til noe helt utenom det vanlige.

Toppkokken og TV-personligheten var nemlig ikke alene. Han hadde med seg komiker og læregutt Truls Svendsen, makkeren han det siste året har reist verden rundt med for å lage - og spise - god mat. Opplevelsene deres kan du se på TV 2 hver uke fram til jul i serien «Truls à la Hellstrøm».

I hver by de to besøker utfordres Truls på kjøkkenet, men også Hellstrøm må takle ulike overraskelser fra sitt utspekulerte reisefølge. I Tokyo måtte Hellstrøm for eksempel gjøre sitt beste som karaokedebutant, og i Mexico måtte han spille felesolo i et mariachiband.

Ut av komfortsonen

Målet er å få Hellstrøm ut av komfortsonen, forteller Truls når de to møter Dagbladet.

- Haha. For meg skal det ikke mer til enn at du kommer inn på kjøkkenet for å få meg ut av komfortsonen, sier Hellstrøm, som medgir at Truls var bra kreativ underveis på turen:

- Det er snakk om spontane ting som jeg ikke vet noe som helst om på forhånd. I disse tilfellene er det min tur til å prestere og gi noe tilbake. Jeg må bare møte disse oppgavene med et åpent sinn, tilføyer han.

FYSISK FOSTRING: Svendsen tok Hellstrøm med på en gymtime i Middelhavet som kokken sent vil glemme. Foto: TV 2
FYSISK FOSTRING: Svendsen tok Hellstrøm med på en gymtime i Middelhavet som kokken sent vil glemme. Foto: TV 2 Vis mer

Og mens Truls i ukens episode må bryne seg på kulinariske bagateller som blekksprutrensing og koking av rekekraft, blir det litt mer dramatisk for Hellstrøm. Truls har nemlig bestilt to plasser på surfeyoga.

- Jeg ville bare at du skulle lære deg noen pusteøvelser og på den måten kanskje kunne slappe litt bedre av på kjøkkenet, sier Truls Svendsen med påtatt uskyldig mine.

- Gispet etter luft

Ingen god idé. Dette skulle vise seg å bli en i overkant utfordrende fysisk øvelse for Hellstrøm.

I kveld får du bare se en brøkdel av hendelsen som endte med en utslitt Hellstrøm, som måtte hjelpes opp på instruktørens flåte i midten av yogaområdet.

KRAMPE: I første episode av TV 2-programmet «Truls à la Hellstrøm», reiser Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen til Japan for å starte en pop-up-restaurant, men de får problemer allerede på et gjestehus i Kyoto. Video: TV 2 Vis mer

Det er når Dagbladet spør om alt gikk etter planen under innspillingen av serien, at de to avslører hva som skjedde i Barcelona:

- Du holdt jo på å drukne, Eyvind, sier Truls.

- Ja, det var faktisk en nær døden-opplevelse, bekrefter Hellstrøm.

På vegne av produksjonsteamet bak «Truls à la Hellstrøm» bekrefter Anne Martha Leidland i TV 2 episoden, og at Eyvind Hellstrøm trengte hjelp av de andre yogadeltakerne til å komme seg opp igjen av vannet.

- Sikkerheten var godt ivaretatt på surfeyogaen i Barcelona, sier rådgiveren i TV 2, som understreker at det ikke var fare for liv eller helse.

KUNNSKAPSDELING: - Slik, ikke slik. Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm i serien «Truls à la Hellstrøm». Foto: TV 2
KUNNSKAPSDELING: - Slik, ikke slik. Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm i serien «Truls à la Hellstrøm». Foto: TV 2 Vis mer

Hun legger til:

- Eyvind er en tøff type som tar utfordringene han får fra Truls på strak arm, sier Leidland.

De to tv-stjernene flirer litt, men det er ingen tvil om at dette klart var en ubehagelig opplevelse.

- Du skulle lære deg å puste rolig, men det endte med at du gispet etter luft, fastslår Truls.

- Ja, det ble ganske anstrengende etter hvert, for vi holdt på lenge, forteller Hellstrøm om den spesielle yogatimen, som går ut på å gjøre ulike øvelser mens man samtidig holder balansen på et surfebrett i vannet.

Spanske damer

- Jeg ble veldig andpusten. De fysiske øvelsene var ganske krevende, både i forhold til samtidig å ligge på brettet, og i forhold til alle de spanske damene som også deltok, sier han og ler.

Det var da TV-paret skulle over på samme surfebrett at det gikk galt.

- Det endte med at vi gikk rundt i vannet to ganger. Til slutt var jeg så sliten at fire voksne mennesker måtte dra meg ombord på flåten i midten. Men deretter skulle vi jo inn til land igjen, og det var så vidt jeg klarte å puste. Jeg følte meg som en sjøløve som gjennomgikk sin siste time, forteller Hellstrøm.

- Du var ikke så helt ulik heller, kommenterer Truls tørt.

LES OGSÅ: Saksøker hele Kardashian-familien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer