KONGELIGE SOM PROGRAMLEDERE? Prinsesse Märtha Louise skal være høyaktuell som programleder for Eurovision, men nå kommer forslaget om at tanten hennes, prinsesse Ragnhild bør ta jobben isteden.
KONGELIGE SOM PROGRAMLEDERE? Prinsesse Märtha Louise skal være høyaktuell som programleder for Eurovision, men nå kommer forslaget om at tanten hennes, prinsesse Ragnhild bør ta jobben isteden. Vis mer

- Heller Prinsesse Ragnhild enn Märtha

Märtha skal være høyaktuell som MGP-programleder, men noen vil heller ha en annen prinsesse...

SEHER.NO:  Alle lurer på hvem som skal være programledere for den internasjonale Grand Prix-  finalen i Oslo i mai, og det har vært gjettet på en rekke kjendis-kandidater.

Ifølge "God kveld, Norge" på TV 2 skal prinsesse Märtha Louise og Fredrik Skavlan være sterke kandidater til programlederrollene. Og disse spekulasjonene har fått flere til å reagere.

Ifølge en leserundersøkelse utført av Seher.no sier 55 prosent nei til prinsesse Märtha Louise som MGP-programleder. 37 prosent sier ja, og åtte prosent har ikke gjort seg opp en mening.

Dårlig forslag
Ifølge NRK vil navnet på programlederne først bli offentliggjort i neste måned.

PR-ekspert Elisabeth Hartmann i kommunikasjonsbyrået Siste Skrik mener prinsesse Märtha Louise er et dårlig forslag.

- Selv om Märtha Louise er en flink eventyrforteller er hun ikke en profesjonell programleder som kan lede et show som ses i hele Europa, sier Hartmann til Seher.no.

- Jeg tror ikke det styrker monarkiet å bruke henne og det kan lett bli ansett som useriøst, sier Hartmann.

Hun mener at Fredrik Skavlan er et bedre alternativ og at det finnes for mange gode kandidater til å bruke prinsessen.

- Flott gest
Professor Trond Nordby ved Institutt for statsvitenskap, går lengre i sitt forslag, og mener at prinsesse Astrid eller prinsesse Ragnhild hadde vært bedre enn prinsesse Märtha Louise.

- Å bruke prinsesse Ragnhild hadde vært en flott gest til kongedømme Norge og den eldre generasjon, sier Trond Nordby til Seher.no.


Han mener også at sangerinnen Nora Brockstedt som representerte Norge i 1960 og 1961 bør frem i rampelyset igjen.

- Nora kunne vært et glitrende innslag iløpet av sendingen, sier Nordby.

Får holde seg hjemme
Også lederen for nettstedet Eurovisionnorway.com er kritisk til at prinsessen eventuelt skal lede finalen i mai.

- Å la Märtha ha rollen som programleder i ESC ville utelukkende være en gimmick, og slett ikke en god en. Det skal mer til for å lede en av verdens mest sette TV-sendinger enn blått blod og litt peiling på engler, sier redaktør Arve Bjelland Grov til Seher.no

Han sier at NRK har dessutan gitt tydelige signal på at jakten etter programleder foregår internt.

- De ser etter faktorer som erfaring og språkkunnskap. Vi ville blitt svært overrasket om Märtha skulle dukke opp som reell kandidat for jobben. Dette er Norges og NRKs sjanse til å vise verden at vi kan minst like godt som russerne i fjor. Da får heller eventyrprinsessen holde seg hjemme foran TV-skjermen som oss andre, sier han.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Se hvem som synger her