<strong>PARADIS:</strong> I Hellas er det hundrevis av små øyperler å velge blant.
PARADIS: I Hellas er det hundrevis av små øyperler å velge blant. Vis mer

Hellas har øyer for alle

Den greske øyverdenen kan oppfylle de flestes feriedrømmer.

Publisert
Sist oppdatert

Mange hundre greske øyer ligger og venter på deg i Egeerhavet. Her ligger noen av charterselskapenes desiderte bestselgere, som Kreta, Rhodos og Korfu. Men ønsker du deg til et mindre sted, som kanskje er litt mer direkte rettet mot akkurat din målgruppe, har du hundrevis av små øyperler å velge blant.


Er dere en hel familie som skal på tur og er opptatt av at "ting skal ligge til rette", kan det være lurt å velge et av de større reisemålene. Her bor du på romslige familieanlegg med et vell av aktivitetstilbud til både store og små. Så får det heller være greit at satsingen på masseturismen har fjernet noe av den opprinnelige sjarmen på disse stedene.


Hvis det er mer "utagerende" natteliv som frister, bør du vurdere å legge turen til Hellas' svar på Ibiza: Ios. Men partyfaktoren er også høy på gamle travere som Kos, Zakynthos og Skiathos.


Har du nådd det stadiet i livet der du synes de heftigste discorytmene kun er å regne som støy, og at barneskrik hører fortiden til, må du belage deg på en litt mer "kronglete" reise. Men hvis du aksepterer en liten båttur, har du fortsatt gode muligheter til å finne "ditt eget" lille paradis i den greske øyverdenen. Du vil garantert finne roen på Milos, som er de rike grekernes egen feriefavoritt. Eller den mer "kontinentale" Syros, som med sin italiensk-inspirerte hovedstad er et arkitektonisk unntak i Kykladene.


Traust charter-satsing
Charterselskapene satser traust og tradisjonelt når det gjelder greske reisemål til sommeren. Ingen av selskapene opererer med nye øyer, men et par-tre nye reisemål og noen nye hoteller. Du kan velge mellom circa 25 øyer, samt flere reisemål på fastlandet. Kreta er størst hos alle selskapene, deretter følger Rhodos, Korfu og San Torini/Naxos.
Salgsdirektør Mari-Anne Zachrisson i Saga Solreiser har styrket Hellas-programmet sterkt:


- Gulliver Reiser har gått inn i Sagas program, og dermed har vi fått flere nyheter. Vi selger flere reiser enn i fjor. Det er ingen tvil om at nordmenn elsker den greske sommeren...
Star Tour har kanskje den aller største nyheten:


- Vi tilbyr Korfu i kombinasjon med Albania, sier daglig leder Jørn Kristiansen.
Markedssjef Kristin Myrberg-Hoff i Apollo forteller at deres mest spennende nyhet er den romantiske fiskelandsbyen Mastichari på Kos, der du bor på luksushotellet Norida. Vi har direktefly til Aten, som er et godt utgangspunkt for øyhopping, sier Myrberg-Hoff.


Apollo får i år konkurranse av lavprisselskapet Sterling, som åpner flyrute til Aten. Og skal man tolke prisene på Sterlings hjemmeside, har salget gått strålende. Vårt søk på flyreise tur/retur Aten i juli, ga oss ingen priser på under 3500 kroner! Mens hvis du utsetter avreisen til begynnelsen av august, er det fortsatt mulig å sikre seg flyreisen for ca. 1650 kr tur/retur.

Familienes favoritter
Naxos
Samos
Kreta
Santorini
Rhodos
Korfu


Kultur og avslapning
Antiparos
Milos
Hydra
Skopeles
Syros
Thassos


Fest og moro
Ios
Kos
Mykonos
Paros
Zakynthos
Skiathos


Hellas' ti beste strender
Ifølge BellaOnline's European Travel er dette de beste av de beste greske strendene:

Mykonos:
Paradise
Super Paradise
Panormas,

Santorini:
Red Beach

Ios:
Milopotas
Manganari

Serifos:
Psili Ammos

Naxos:
Maragas
Plaka

Paros:
Kolymbithres

Skiathos:
Koukounaries
Banana beaches

Skopelos:
Limnonari

Korfu:
Aghios Georgios North

Zakynthos:
Vasilikos

Kreta:
Sweetwater
Falasarna
Elafonisi

www.bellaonline.com/site/europeantravel


MER INFORMASJON:


www.startour.no


www.ving.no


www.saga.solreiser.no


www.apollo.no


www.lilleput.no


www.sterlingticket.com

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer