Kirsten Koht:

- Hele verden stoppet opp

Kirsten Koht deler åpent om hvordan det har vært å være pårørende for dattera Christine Koht under kreftsykdommen.

DELER ÅPENT: Christine Kohts mor, Kirsten Koht, forteller åpenhjertig om hvordan det har vært å ha en kreftsyk datter. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DELER ÅPENT: Christine Kohts mor, Kirsten Koht, forteller åpenhjertig om hvordan det har vært å ha en kreftsyk datter. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i mai at den 53 år gamle komikeren Christine Koht kunne dele gladnyheten om at prøvene viste at det ikke var spredning av kreftsykdommen. Siden den gang var det stille fra komikeren som nærmest ukentlig hadde oppdatert om helsa si på Facebook.

I begynnelsen av september brøt hun imidlertid tausheten i form av en video på Facebook-profilen sin.

«Ja, nå er det lenge siden jeg har skrevet for jeg hadde så lyst å bare skrive at alt bare går bedre og bedre. Jeg raser ned i vekt og jogger oppover trapper, og har blitt frisk», starter hun innlegget med.

Koht påpekte også at hun er lei av å akuttinnlegges så ofte, og forklarte at bare de siste seks ukene hadde hun blitt hentet av ambulanse på grunn av sepsis, og rett inn på akutten med utviklet vonde lungeinfeksjoner.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

- Tenkte at dette er helt feil

Tirsdag er Christines mor, Kirsten Koht, gjest hos «God Morgen Norge» for å snakke om hvordan det har vært å være pårørende for dattera.

På spørsmål om hvordan Kirsten reagerte den dagen hun fikk vite at dattera hadde fått kreft med spredning, svarer hun med at det føltes som at hele verden stoppet opp.

- Jeg tenkte at dette er helt feil. Nå er det min tur, det er ikke Christine. Men du vet, vi mennesker klarer mer enn vi tror, forteller hun åpenhjertig.

Kirsten legger ikke skjul på at det har vært tunge stunder, og beskriver det som at hun har stått i en slags spagat i to år med sorgen og fortvilelsen over datteras sykdom.

- På den ene siden et kraftig håp som er mye større enn det andre som er frykten. Men jeg står med begge beina og må balansere, jeg kan ikke bare stå på ett bein.

Kirsten er ærlig om at hun har tenkt på tanken om hva hun skal gjøre hvis dattera skulle gå bort. Derfor er de daglige telefonsamtalene viktige, og at de alltid har en kjærlig og god tone.

I programmet blir det opplyst at Christine igjen er innlagt på Rikshospitalet, før det til slutt dukker opp en video av Christine fra sykehussenga hvor hun hyller mora. Det kommer imidlertid ikke fram hvorfor hun er innlagt.

- Min kjære, elskede mamma. Jeg er så takknemlig for den mammaen du har vært for meg og stått i hele tida, er blant det hun sier i videoen.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Redd for å havne på sykehus igjen

Christine Koht har som nevnt oppdatert det norske folk hyppig om hvordan det går med henne, men i månedene før oppdateringen i mai, hadde det vært nokså stille. I et intervju med VG fortalte hun hvorfor.

Der kom det fram at hun har vært redd for å komme med en gladnyhet i tilfelle det skulle vise seg at hun måtte bli innlagt på sykehus nok en gang.

Da hadde hun nylig vært gjennom en operasjon i ganen, som var utfordrende. Hun ble liggende på sykehus mye lenger enn det som på forhånd ble antatt.

Koht fortalte til VG at et friskt menneske ville vært på beina igjen etter to dager, men at hun ble liggende i to uker på Rikshospitalet.

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

- De slet også med å få vekket meg, så det var litt drama. Men operasjonen var nødvendig med tanke på at lungene mine er så utsatt, fortalte komikeren åpenhjertig til avisa, og la ikke skjul på at hun var redd for å havne på sykehus igjen.

LES OGSÅ: Gjenforent i Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer