- Hele Ukraina takker deg fra hjertet

En helt spesiell person var raskt ute med å gratulere Susana «Jamala» Jamaladinova fra Ukraina da hun vant lørdagens Eurovision-finale.

LYKKELIG VINNER: Susana Jamaladinova, bedre kjent under artistnavnet Jamala, la ikke skjul på følelsene sine da hun vant Eurovision med låten «1944» natt til søndag. Foto: Rex Features
LYKKELIG VINNER: Susana Jamaladinova, bedre kjent under artistnavnet Jamala, la ikke skjul på følelsene sine da hun vant Eurovision med låten «1944» natt til søndag. Foto: Rex Features Vis mer

SEOGHØR.NO: I år var Agnete Johnsen (21) Norges store håp i Eurovision, og mange ble skuffet da det torsdag ble kjent at den unge blondinen ikke kom videre til finalen i Stockholm.

Johnsen valgte å ikke delta på verken Eurovision Song Contests offisielle åpningsseremoni eller pressekonferanse, og overfor NRK begrunnet 21-åringen aktivitetsbegrensningen med at hun slet med sin mentale helse.

– Jeg tenkte bare skitt au, sånn er det. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å stå på den scenen. Det er det viktigste, sa hun til VG kort tid etter at hun røk ut torsdag.

Konkurransen gikk likevel sin gang uten Norge på deltakerlisten, og det ble til slutt Ukraina og Susana Jamaladinova med låten «1944» som stakk av med seieren - foran forhåndsfavoritt Australia.

Én av de første som gratulerte sangeren, som er bedre kjent under artistnavnet «Jamala», var ingen ringere enn Ukrainas president.

«Ja! En fantastisk framføring og seier. Hele Ukraina takker deg fra hjertet», skrev Petro Porosjenko på Twitter.

Låten, som har et politisk budskap, har generelt høstet svært gode tilbakemeldinger fra kritikerne.

LES OGSÅ: – Jeg skal kjøre på 10 prosent og ha det gøy