TILVÆRELSEN ENDRET: - Den største endringen var nok å miste bestevennen min, da min mann døde. Da blir jo hele tilværelsen forandret, sier Elsa Lystad. Foto: Stella Pictures
TILVÆRELSEN ENDRET: - Den største endringen var nok å miste bestevennen min, da min mann døde. Da blir jo hele tilværelsen forandret, sier Elsa Lystad. Foto: Stella PicturesVis mer

- Hele tilværelsen ble forandret

Elsa Lystad mener tapet av ektemannen gjennom 37 år endret henne.

SEOGHØR.NO: Elsa Lystad (83) opplevde i 1998 å miste ektemannen Arpad Szemes, som ble 64 år. Det ser hun på noe som endret henne.

- Den største endringen var nok å miste bestevennen min, da min mann døde. Da blir jo hele tilværelsen forandret, sier Lystad i et intervju med VG.

- Vi var jo to. Noen gifter seg på nytt når de blir alene, men det har aldri vært aktuelt for meg, selv om mange har forsøkt å trøste meg og slikt opp gjennom årene, sier hun.

De to giftet seg i 1961, og var gift i 37 år. Lystad, som fortsatt er aktuell med forestillingen «Mitt liv som Elsa», har tidligere snakket om at hun måtte oppsøke hjelp etter mannens brå død. Hun hadde en veldig tøff periode da mannen lå i koma, og til slutt gikk bort.

– Da måtte jeg søke hjelp. Da gikk jeg til en psykiater for å få litt overtak, eller forstå hva det var å arbeide med det å kunne være uten ham. Men jeg er jo aldri uten ham. Han har jo vært der alltid. Han er jo alltid i tankene mine. Han er en del av livet mitt selv om han ikke er her, har hun tidligere sagt i et intervju på «TRUDE/» i TV 2.

Ektemannen ble syk mens hun selv var på turné.

- Han ble syk mens jeg var på turne. Det var et sjokk for meg. Jeg var i Bergen og ble i all hast fraktet til sykehuset. Men de brukte ikke ultralyd på ham. Da ville de sett at hovedpulsåren i buken var sprukket, har Lystad tidligere fortalt i «Skogheim flytter inn».

Szemes lå i respirator i noen dager før han døde.

- Han lå i respirator i seks-syv dager, og så døde han. Det gikk så fort, sa hun den gang.