LANG ERFARING: Karen-Marie Ellefsen har fortsatt prestasjonsangst - over 40 år etter at hun begynte i NRK. Her er hun og Lars Lystad på jobb i Moskva under VM i friidrett 2013 i Luzniki Stadion. Foto: NTB scanpix
LANG ERFARING: Karen-Marie Ellefsen har fortsatt prestasjonsangst - over 40 år etter at hun begynte i NRK. Her er hun og Lars Lystad på jobb i Moskva under VM i friidrett 2013 i Luzniki Stadion. Foto: NTB scanpixVis mer

- Hele tiden redd for at jeg ikke er bra nok

Karen-Marie Ellefsen har fortsatt prestasjonsangst - 45 år etter at hun begynte i NRK.

SEOGHØR.NO: NRKs kjente og kjære sportsprofil Karen-Marie Ellefsen (65) har holdt på lenger enn noen annen kvinnelig sportskommentator i Norge. Det hele startet med en sommerjobb i NRK i 1971. Hun ble fast ansatt i 1979.

På tross av årevis med gode tilbakemeldinger kjenner fortsatt NRK-legenden på prestasjonsangst.

- Jeg føler etter hvert, og kanskje enda mer de senere årene, at jeg er relativt bra akseptert. Men du vil jo gjerne prestere best mulig overfor seerne, sjefer og kolleger. Så jeg er jo hele tiden redd for at jeg ikke er bra nok, forteller sportsankeren i et intervju med VG.

- Følelse av å ikke være bra nok

65-åringen tar til seg komplimenter fra TV-seerne, men blir likevel ikke kvitt sin indre kritiker.

- Jeg tror på rosen jeg får fra publikum, men jeg vet på den annen side at den er veldig skjør. Jeg har en viss selvtillit. Men vi vil jo gjerne bli likt, da! Jeg tror jeg alltid kommer til å ha den følelsen av ikke å være bra nok. Det har sikkert noe med min personlighet å gjøre.

VETERAN: Her blir Mona Evjen intervjuet av NRK-reporter Karen-Marie Ellefsen (t.h.) i 1982.  Foto: NTB scanpix
VETERAN: Her blir Mona Evjen intervjuet av NRK-reporter Karen-Marie Ellefsen (t.h.) i 1982. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ellefsen har tidligere fortalt at hun ikke føler seg gammel, og at hun ønsker å beholde jobben i NRK så lenge som mulig.

Vil ikke ty til Botox

Den flotte TV-profilen får også gode tilbakemeldinger på sitt ungdommelige ytre, og har tidligere fortalt Seoghør.no at hun ikke ønsker å «fikse» på utseende.

- Jeg ville aldri tatt Botox. Å ta inn unaturlige ting i huden er jeg veldig skeptisk til. Jeg dømmer ikke de som gjør det, men jeg har en liten sperre på akkurat det.

FLOTT DAME: Man skulle nesten ikke tro at Karen-Marie har fylt 65 år.
FLOTT DAME: Man skulle nesten ikke tro at Karen-Marie har fylt 65 år. Vis mer

Istedet forteller Karen-Marie at hun er nøye med å passe på huden sin.

- Man må ta vare på huden sin og ikke sole seg for mye - og passe på å bruke solkrem. Man må være veldig nøye med det! Man må bruke fuktighetskrem og rense huden godt, forteller hun.

LES OGSÅ: - Jeg føler meg ikke gammel i det hele tatt