GOD PLASS: Batu Ferringhi har lange sandstrender. Her trenger du ikke stå opp tidlig for å finne en plass i solen.
GOD PLASS: Batu Ferringhi har lange sandstrender. Her trenger du ikke stå opp tidlig for å finne en plass i solen.Vis mer

Hele Østen i miniatyr

Kall det gjerne Østen for viderekomne. Den eksotiske øya Penang i Malaysia er stedet for deg som vil ha litt mer enn det Thailand kan tilby.

SEHER.NO: Vi har funnet den perfekte destinasjonen for deg som vil ha litt mer enn bare strender, natteliv og hektisk shopping. Øya Penang utenfor Malaysias vestkyst byr på en verden full av kultur, natur og matopplevelser.

Riktignok er det en lang reise, men det glemmer du fort når du ankommer denne vakre øya som er som et Asia i miniatyr og som lenge har vært turistmål nummer én i Malaysia.

Her lever kinesere, indere, engelskmenn og malaysiere – med helt forskjellig kulturbakgrunn – fredelig sammen. Vegg i vegg ligger kinesiske templer, islamske moskeer, kristne kirker og buddhistiske templer. I hovedstaden Georgetown kan du nesten oppleve hele Asia på en og samme ettermiddag. Chinatown i Georgetown sies å være den mest kinesiske av alle byer i hele Sørøst-Asia.

Alle severdighetene, opplevelsene og ikke minst den gjestfrie lokalbefolkningen gjør at Penang og Malaysia er mer enn et godt alternativ til nabolandet Thailand. På Penang ser du heller ingen sex-turisme slik det dessverre er altfor mye av i Thailand.

Mange reiser til øya bare for matens skyld. Her spiser du ofte og godt – gjerne døgnet rundt! Glem for all del ikke å prøve de lokale gatekjøkkenene som serverer lekre retter. Det må nevnes at badevannet på Penang ligger et stykke tilbake for Thailand, men i ferieparadiset Batu Ferringhi kompenserer luksushotellene for dette med lekre svømmebassenger i tropiske hager. I dette området finner du også en rekke gourmetrestauranter. Dog til en helt annen pris enn det lokale alternativet på hjørnet…