«Farmen kjendis»

«Hele» Norge krangler om hvem som bør vinne «Farmen kjendis». Vi har fasiten

Blir det Ida Gran-Jansen, Petter Pilgaard eller Lothepus? Bare les videre - vi spoiler ikke!

KJEMPER OM SEIEREN: Bakekjendis Ida Gran-Jansen (29), tv-stjerne og entreprenør Leif-Einar Lothe (46) og realitykjendis Petter Pilgaard (36) møtes til semifinale i «Farmen kjendis» søndag. Foto: Alex Iversen / TV 2
KJEMPER OM SEIEREN: Bakekjendis Ida Gran-Jansen (29), tv-stjerne og entreprenør Leif-Einar Lothe (46) og realitykjendis Petter Pilgaard (36) møtes til semifinale i «Farmen kjendis» søndag. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Søndag kveld får vi endelig svar på hvem som vinner TV 2s første kjendisversjon av «Farmen», kanalens største seersuksess noensinne.

Rundt i de tusen hjem, over kafébord, på arbeidsplasser eller på by'n diskuteres det heftig om hvem som egentlig er verdig seieren i den krevende konkurransen.

Dagbladet og Seoghør.nos kjendisredaksjon er ikke noe unntak. Her har krangelen gått høylytt!

Er det Ida, som først gjorde seg kjent som tv-baker, som stikker av med seieren? Eller blir det kanskje Lothepus, som har klart å bli Norges mest populære mann i rekordfart? Vinner kanskje Petter Pilgaard, vestkantgutten som «har blitt mann», den prestisjetunge førsteplassen?

HVER SIN FAVORITT: Blir det Lothepus, Ida Gran-Jansen eller Petter Pilgaard som stikker av med seieren på søndag? Redaksjonen synser rundt svaret. Foto: Tor Kvello
HVER SIN FAVORITT: Blir det Lothepus, Ida Gran-Jansen eller Petter Pilgaard som stikker av med seieren på søndag? Redaksjonen synser rundt svaret. Foto: Tor Kvello Vis mer

Derfor vinner Petter Pilgaard:

- Klysa ble svigermors drøm

Tre deltagere kan søndag kveld stikke av med seieren i den første kjendisutgaven av «Farmen». Min mening: Petter Pilgaard (36) er den eneste verdige vinneren blant dem. Nå skal jeg fortelle deg hvorfor.

Det var i 2009 at vi alle ble kjent med 36-åringen, i første sesong av det alkoholfylte og dramatiske «Paradise Hotel». Petter har nok ikke lagt fra seg livsstilen, men har av en eller annen merkelig grunn klart å gå fra å være klyse til svigermors drøm i befolkningens øyne.

HEIER PÅ PETTER: Ruben Pedersen.
HEIER PÅ PETTER: Ruben Pedersen. Vis mer

De siste åtte årene har vi blitt kjent med ham gjennom radioprogrammer og hårtransplantasjon-reklamer, mens han samtidig har klamret seg fast i tittelen som Oslos ukårede utelivskonge på vestkanten.

Oppholdet på «Farmen kjendis», som etter forholdene har vart overraskende lenge, har gitt den champagne-elskende bærumsgutten en mulighet til å vise seg fra en annen side. Det har gått rett hjem hos de aller fleste.

I første episode prøver Petter å hogge ved, en oppgave bygutter kanskje ikke har forutsetningene til å klare (les: bygutt selv her. Sist jeg hogget ved, kutta jeg nesten av meg hånda).

På tross av manglende gårdserfaring, har evnen til å være genuin og ekte vist seg å trumfe det å være «mann».

MANNDOMSPRØVE: På oppfordring fra Se og Hør, gjorde «Farmen-kjendis»-deltaker Petter Pilgaard noe han aldri har gjort før. Etterpå kom han med en klar beskjed til kompis og meddeltaker «Lothepus». Video: Anders Ellingsen / Se og Hør Vis mer

Definisjonen av maskulinitet er også noe han spøker med, som han egenhendig har klart å endre folks oppfatning av. Botox og hårfjerning gjør deg ikke mindre til kar. Mannen Petter, som enkelte husker best som oppfinneren bak verbet «druse», har dessuten vist seg å være både limet i gruppa og den mest sympatiske på gården.

Evnen til å være genuin og ekte, trumfer det å være mann

Søndag skal Petter «druse» sin farsfigur og kompis på gården, Lothepus, ned i bakken. Vent og se. Lærlingen har blitt læreren, og en seier i boks for den dresskledde askeladden er like fortjent som all den positive oppmerksomheten han har fått.

Petter – fortsett å vær DEG SELV. Karakter eller ei, det er den utgaven vi digger. Sprett Bollinger-flaska!

Ruben

Derfor vinner Ida Gran-Jansen:

- Kakebaker med skitt under neglene

Javel, så har kanskje Petter Pilgaard og Leif-Einar Lothe(pus) jøglet seg inn i nordmenns hjerter. All ære til dem. Men vi må ikke glemme kvinnen som har holdt rampegutt 1 og 2 jevnt i tøylene, uten at det har gjort henne noe mindre til «en av gutta».

Gjennom ukene på «Farmen» har Ida Gran-Jansen (29) virkelig bevist at hun er mye mer enn en over gjennomsnittet flink kakebaker fra Oslo. Jeg ser en dame med skikkelig bein i nesa, en som like fullt tør å få skitt under neglene som hun våger å ta en konfrontasjon.

HEIER PÅ IDA: Miriam Bakkejord.
HEIER PÅ IDA: Miriam Bakkejord. Vis mer

Ida er en som tar ansvar og blir lyttet til, og som etter hvert har oppnådd en unik respekt i kjendisgjengen som er fascinerende å se på.

Det er som om hun er dratt ut av den klassiske «We can do it»-propagandaplakaten fra andre verdenskrig, ikke nødvendigvis på grunn av det feministiske aspektet, men for plakatens opprinnelige formål: Å inspirere kvinner i arbeid.

For arbeidsmoral, det har hun nok av. Aldri et sekund (i alle fall ikke som jeg har sett), har Ida satt seg på bakbeina eller vist tegn til negative holdninger, som jo kan være vanskelig å unngå når man er stuck på en gård uten mat.

Til tross for at Ida er plaget med leddgikt har hun vist imponerende arbeidsvilje, som om hun har møtt hver eneste «Farmen»-dag med et positivt sinn.

Se og lær, kvinner og menn. Det er ikke noe tull med Ida

I tillegg oppfatter jeg Ida som et genuint hyggelig, sympatisk, morsom og smart dame. Ikke bare er hun drømmedama, hun er et forbilde i gode verdier, friske holdninger og raushet. Se og lær, kvinner og menn. Det er ikke noe tull med Ida.

Det som slo meg da jeg traff «Farmen»-kjendisene for første gang under innspillingen i juni, var at de færreste hadde et mål om å vinne. Vanligvis, når jeg møter menneskene som deltar i de ordinære sesongene, får de ikke sagt det nok.

Men Ida var en av dem. Målet var å stå øverst på pallen, koste hva det koste vil. Ida er ikke bare kjendis, hun er en ekte «Farmen»-deltaker. Og hun fortjener, og skal vinne på søndag.

Miriam

Derfor vinner «Lothepus»:

- Krutt, svette og tobakk!

HEIER PÅ LOTHEPUS: Linn-Christin Marthinussen.
HEIER PÅ LOTHEPUS: Linn-Christin Marthinussen. Vis mer

Mine kolleger argumenterer beinhardt for hvem som vinner «Farmen kjendis». De mener henholdsvis Ida og Petter. Jeg lener meg tilbake og sier som den nå avdøde professoren Hans Rosling: - Detta är ingenting man kan diskutera. Jag har rätt, du har fel.

For det er Lothepus som vinner «Farmen kjendis» 2017. Punktum.

Her kunne teksten ha stoppet. Min nærmeste overordnede har imidlertid gitt meg 1500 tegn til rådighet. Det er i overkant av 1200 tegn for mye. Eventuelt 10 000 tegn for lite.

Som bygde-bergenser skal jeg uansett gjøre noe jeg aldri har gjort før – forsøke å fatte meg i korthet.

For Lothepus fortjener all den honnøren han kan få.

«SKAM»?: Jeg skammer meg aldri. Sist jeg skamma meg var jeg ferdigskamma på et halvt minutt. Hjemme på kjøkkenet sitter Lothepus og samboeren Randi Sørum. Dagbladet utfordrer paret i kjendisquiz. Hvor mye tror du at de kan? Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Dette småfrekke og über-sjarmerende bygdetrollet har revet tak i den påtatte bysjela mi, og kastet meg tilbake i grisebingen. Jeg er nok ikke alene. Norge trengte noe skittent, ærlig og ruglete i TV-ruta.

Han er som Askeladden, bare litt råere, hakket mer innrøyka og noe mer bedugget.

Bare på bakgrunn av å være seg selv, har Lothe bekjempet og overvunnet den isglatte motbakken til kjendis-tronen. Ingen dilling og dalling, som han selv sier.

Han er som Askeladden, bare litt råere, hakket mer innrøyka og noe mer bedugget.

Felles for de begge er likevel at de alltid seirer til slutt, og vinner både prinsessen og halve kongeriket.

Min far ringer meg (egentlig altfor sjeldent), og frykter hver gang at han skal møte det som er blitt et skall av en bergenser i telefonen. Frykt ikke, far, for jeg fikk inn med morsmelka at «gullet ska hem». Alltid. Og det skal lukte krutt, svette og tobakk når Kong Lothe fraktes dit i en gullbelagt traktor.

Linn-Christin

MEGET POPULÆR GJENG: «Farmen kjendis» er tidenes seersuksess for TV 2. Kanalen har allerede varslet at en ny sesong er på vei. Foto: Alex Iversen / TV 2
MEGET POPULÆR GJENG: «Farmen kjendis» er tidenes seersuksess for TV 2. Kanalen har allerede varslet at en ny sesong er på vei. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer