Beckham-klanen:

- Hele familien har en diagnose

Victoria Beckham røper oppsiktsvekkende familiehemmelighet.

POPULÆRE: Beckham-familien omtales gjerne som en av verdens mest berømte. Nå røper mamma Victoria en godt bevart hemmelighet om familien. Her med Cruz, Romeo, Harper og David under Victorias motevisning tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Beckham-familien omtales gjerne som en av verdens mest berømte. Nå røper mamma Victoria en godt bevart hemmelighet om familien. Her med Cruz, Romeo, Harper og David under Victorias motevisning tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ingen er perfekte - sies det - selv ikke med all rikdom og berømmelse i verden.

Victoria Beckham (44) hoppet et skritt nærmere «oss dødelige» da hun i et nylig intervju med Financial Times snakket om hvordan flere av sønnenes karrieredrømmer har gått i vasken, eller bare at hun gruer seg til å bli eldre.

I samme intervju kommer hun også med en noe oppsiktvekkende avsløring om familien, som ved siden av fotballektemannen David Beckham (43), består av sønnene Brooklyn (20), Romeo (16) og Cruz (14) - i tillegg til datteren Harper (7).

Rammer mange

«Spice girls»-stjernen og motedesigneren røper nemlig at «hele familien» deler en diagnose.

- Diagnosen går ikke i familien, den galloperer, forteller 44-åringen til avisen.

Ufordringen Beckham refererer til er dysleksi, eller ordblindhet, en lese- og skrivevanske som innebærer å ha vansker med å avkode ord. Ifølge Norsk Helseinformatikk lider omtrent 5 til 8 prosent av Norges befolkning av dysleksi, en statistikk som også gjenspeiles i Storbritannia.

Dysleksi er den mest utbredte formen for lærevansker hos barn, der arvelige faktorer spiller inn. Det er også Victoria Beckham mer enn klar over.

- Som oss, er ingen av barna våre spesielt akademiske av seg. Brooklyn vil bli fotograf, Romeo vil bli tennisproff og Cruz liker å danse og synge, forklarer hun.

- Ville ikke skuffe pappa

Det er ingen hemmelighet at ekteparet Beckham så for seg at ett (eller flere) av barna fulgte i pappas fotball-fotspor. Både Brooklyn og Romeo har vært innom satsingsfasen, men ingen av dem har endt opp som profesjonelle fotballspillere.

NÆRT FORHOLD: Beckham-familien (minus Harper) avbildet sammen i fjor. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Beckham-familien (minus Harper) avbildet sammen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sønnenes fotball-stopp har rikignok ikke falt foreldrene spesielt tungt for brystet. Likevel har barna, om vi skal tro Victoria, tidvis vært redde for å skuffe dem.

- Jeg husker godt da Romeo ville slutte med fotball, og jeg fant ham opprørt på badet. Han ville ikke skuffe faren sin, forteller hun.

Fritt karrierevalg til tross, Beckham-barna får ikke lov til å ligge på latsida. I et intervju med Evening Standard i fjor sommer snakket Victoria blant annet om de strenge kravene ekteparet stiller til sine barn.

- Trenger et spark bak

- Det har aldri vært et alternativ å ikke jobbe hardt. De ser sin mamma gå på jobben, de ser sin pappa gå på jobben. Og selv går de på skolen og må jobbe der, fortalte hun til avisen.

Blant annet ble Brooklyn beordret til å lære seg om arbeidsmoral, og jobbet gjennom flere for minstelønn på en kafé.

Firebarnsmoren bedyret riktignok at barna deres er lykkelige.

- De er glade barn. Jeg mener at barn skal få være barn, og ha det gøy. Men jeg liker å pushe dem litt, slik at de skal utføre oppgavene så godt de kan. Men jeg vil ikke drive det for langt slik at de blir for stresset. Ingen barn liker å gjøre lekser, men som foreldre må vi dem et spark bak, sa hun, og la til:

- Det er jobben vår. Jeg sier ikke at de elsker å gjøre sine lekser, men det er obligatorisk!

Saken fortsetter under.

YDMYKES: David Beckham får virkelig kjørt seg når James Corden regisserer en spøk av høyeste klasse. Vis mer

Droppet ut av skolen

Da barna var yngre uttalte David seg om hvordan han og kona prøvde å legge til rette for barna sine.

- For å være ærlig lar vi dem gjøre 99 prosent av det de har lyst til, fordi vi vil at de skal ha normale liv, fortalte han til CNN.

I fjor sommer ble det for øvrig kjent at eldstesønn Brooklyn hadde droppet ut av fotografi-studiene i New York, som besto av fire år på en anerkjent kunstskole, fordi han savnet familien hjemme i Storbritannia.

20-åringen sto imidlertid ikke på bar bakke da han returnerte til hjemlandet, der han visstnok har fått praksisplass hos en «anerkjent britisk fotograf».

LES OGSÅ: - Gråt i to dager etter ektemannens uttalelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer