FRA VIRKELIGHETEN: Neste blir Aksel Hennie å se som sabotør mot den tyske okkupasjonsmakten i storfilmen "Max Manus". Foto: Se og Hør
FRA VIRKELIGHETEN: Neste blir Aksel Hennie å se som sabotør mot den tyske okkupasjonsmakten i storfilmen "Max Manus". Foto: Se og HørVis mer

Hel-Max rolle for Hennie

Som motstandsmann under 2. verdenskrig skal Aksel Hennie trollbinde publikum neste år.

SEHER.NO: Den dyktige skuespilleren Aksel Hennie (31) er blant annet kjent fra suksessfilmene "Uno" og "Buddy" - snart får vi også se ham som sabotør i storfilmen "Max Manus".

Filmen bygger på den virkelige historien om den norske motstandsmannen Max Manus (1914-1996), og følger Max fra krigens utbrudd frem til fredsommeren i 1945. Han var medlem av den kjente "oslogjengen" som ble ansett av britene som europas beste sabotasjegruppe.

- Å portrettere en virkelig person som så mange av den eldre generasjon nesten har et personlig forhold til, er selvfølgelig en stor utfordring og en oppgave man må være ydmyk overfor, sier Hennie ifølge en pressemelding fra Filmkameratene.

Hennie har et godt samarbeid med Max Manus kone Tikken Manus (93), og hun er strålende fornøyd med valget av skuespiller.

- Et glimrende valg. Han appellerte umiddelbart til meg. Jeg fikk inntrykk av at han går inn for oppgaven. Hennie virket veldig engasjert i mennesket Max Manus, ikke bare helten. Det setter jeg kolossalt pris på, sier Tikken til Budsikka.no.

"Max Manus" har et budsjett på hele 55 millioner kroner og forventes å ha premiere julen 2008.

LES OGSÅ: Hennie i homofil rolle