Heia Tufte! Heia Tufte!

Joda, man kan le av fotball også...

MANDAG HADDE HARALD Eia premiere med «Hjernevask» og fikk tittelen «Heia Eia» her på Seher.no. Etter at hans mangeårige makker Bård Tufte Johansen torsdag hadde premiere med «Fotballkrigen» er det bare å føye seg inn i rekken å rope ut: «Heia Tufte».

Når Bård Tufte nå har byttet ut Team Antonsen med et nytt TV-konsept holder han seg også til lag, nærmere bestemt de største hatoppgjørene i fotballverdenen.

PÅ ELEGANT MÅTE innynder Bård seg hos den fanatiske Fenerbahce-fansen, og vi kommer tett på i oppbyggingen til kamp og den påfølgende krigen på tribunen i Istanbul.

Ledsaget av vittige og ironiske kommentarer i kampens hete, mestrer han å skildre tribunelivet på en helt unik måte.

DET BLIR IKKE MINDRE komisk når han ved hver scoring livredd ser ut til å kave etter luft idet han sakte men sikkert drukner i bølgen av jublende tilskuere. Å løpe foran oksene i Pamplona ser mer behagelig ut til tider. Det er rett og slett svært effektfullt filmet, og man kan nesten kjenne eimen av svette og klamme hender som trykker deg ned i sofaen.

ET LITE IRRITASJONSMOMENT i starten er en litt mangelfull teksting, men etter at man får små glimt av hva supporterne virkelig synger om er det kanskje like greit.

Lyrikken i supportersangene ville nemlig fått selv Bjørn Hellfuck til å rødme.

LITT OVER HALVVEIS ut i tidenes premiereuke på norsk TV er det en ting som virkelig skiller de to største kanalene TV 2 og NRK, og det er evnen til å kombinere underholdning og opplysnings-tv på en god måte og i riktig dose.

Her er NRK flere fotballbaner foran konkurrenten, og det viser de nok en gang i «Fotballkrigen». Man får akkurat passe faktainformasjon til at det blir interessant, men ikke så mye at man føler det blir tredd nedover hodet på seeren.

FOTBALLPROGRAMMER SOM dette er som oftest både gode og interessante, og det er ikke noen unik idé NRK har hatt her.

Men «Fotballkrigen» er et forfriskende pust i sjangeren på grunn av Bård Tufte Johansen, som spiller på hele sitt register og lager god underholdning og ikke en superseriøs skildring av hatkampen i Istanbul.

Fotball er jo tross alt underholdning. Det har heldigvis Bård forstått…

«Fotballkrigen» går på NRK 1 torsdager 20.15. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: Som seer føler man seg snytt
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2