PLAYBOYMODELL: Hugh Hefners enke, Crystal Harris skal ikke bli nevnt i Playboy-kongens testament, ifølge Us Magazine. Foto: All Over Press/Playboy
PLAYBOYMODELL: Hugh Hefners enke, Crystal Harris skal ikke bli nevnt i Playboy-kongens testament, ifølge Us Magazine. Foto: All Over Press/Playboy Vis mer

Hugh Hefner og Crystal Harris:

- Hefner utelater sin 60 år yngre kone fra testamentet

Crystal Harris (31) skal ikke være nevnt i den avdøde Playboy-sjefens siste vilje.

Publisert

(Se og Hør): Torsdag ble det offentliggjort at Hugh Hefner, mannen bak det famøse Playboy-bladet og kulturen som fulgte, har gått bort, 91 år gammel.

Det var selskapet selv som meldte dødsfallet på Twitter. De forklarte at han døde av naturlige årsaker i sitt eget hjem - med sine nærmeste rundt seg. Palasset Playboy Mansion var hans hjem helt til siste stund, selv om boligen i fjor ble solgt for den nette sum av 100 millioner dollar.

Hefners nabo, Daren Metropoulos, kjøpte den svære villaen, med lovnad om at Playboy-kongen skulle få bli boende fram til sin død.

Selv om villaeiendommen, kjent for sine legendariske fester, underjordiske basseng og filmkvelder, nå er solgt, har Hefner en god del andre eiendeler og verdier som må fordeles.

GIFTET SEG: Hugh og Crystal giftet seg for fem år siden. Foto: REX/Richard Young/All Over Press
GIFTET SEG: Hugh og Crystal giftet seg for fem år siden. Foto: REX/Richard Young/All Over Press Vis mer

Får ikke en krone

Det går trolig ikke enkelt for seg. Allerede nå har flere begynt å stille spørsmål ved hvordan verdiene skal fordeles.

Det er ennå ikke fullstendig klart hvem som arver pengene, ettersom testamentet så langt ikke er gjort offentlig. For fem år siden giftet imidlertid Hefner seg med Crystal Harris (31).

Us Magazine skrev i 2013 at den 31 år gamle modellkona hans ikke vil få en eneste krone i et arveoppgjør. Årsaken skal ifølge Independent være at Harris har skrevet under en solid ektepakt, der et av kravene var at hun ikke ble lagt til i Hefners testamente.

Dersom det gamle fortsatt står, vil de fire barna til Playboy-kongen kunne nyte godt av arven. Hugh Hefner var far til Christie (64), David (62), Marston (27) og Cooper (26), som alle deler hans etternavn og på en eller annen måte har tatt en del i konsernet.

- Ekskjæresten får penger

Selv om Harris ikke inngår i testamentet, er det ifølge Business Insider gjort en avtale om at hun likevel vil bli «tatt hånd om» også etter Hefners død.

Flere medier melder samtidig at Hugh Hefners ekskjæreste Holly Madison - som flyttet inn i det legendariske Playboy-huset i 2001 - vil få tildelt 3 millioner dollar. Denne påstanden er ikke bekreftet.

Formuen hans for øvrig skal etter alt å dømme fordeles likt mellom barna, filmskolen som tilhører universitetet i Sør-California og en rekke veldedige organisasjoner.

SAMMEN I EVIGHETEN: Hugh Hefner skal gravlegges ved siden av Playboys første cover-modell, Marilyn Monroe. Denne utgaven er fra desember 1953. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN I EVIGHETEN: Hugh Hefner skal gravlegges ved siden av Playboys første cover-modell, Marilyn Monroe. Denne utgaven er fra desember 1953. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var slik hans testamente så ut for fire år siden, og det er ingen utenfor den innerste kretsen som vet om det er foretatt noen endringer siden den gang.

Mange millioner

Hvor mye Hefner er verdt, diskuteres fortsatt. Business Insider skriver at eksperter har regnet seg fram til at han er verdt omtrent 400 millioner kroner, mens enkelte markedsanalytikere hevder overfor avisa at hans totale omløpsformue kan bestå av så mye som 876 millioner kroner.

Selv om dette utvilsomt er høye beløper, skal det sies at Hefner har hatt mer å skilte med tidligere. Da magasinbransjen hadde sin storhetstid på starten av 1970-tallet, var Hefner, ifølge The Telegraph, god for over 1,5 milliarder norske kroner.

Da han døde, eide han 35 prosent av Playboy-merkevaren og 100 prosent av magasinet. Det er uklart hvor mye aksjekapital det runder opp til i dag, men i 1999 skal eierandelene hans ha vært verdt så mye som 3,1 milliarder kroner - bare i Playboy-aksjer.

Gravlegges ved siden av Marilyn Monroe

Fra tidligere er det kjent at Cooper Hefner (26) er gjort til sjef for magasinets kreative utvikling i Playboy Enterprises.

Mye tyder likevel på at Cooper ikke vil ta eierskap til Playboy Enterprises alene. Han forhører seg nemlig jevnlig med sin halvsøster Christie for råd

Cooper vil likevel ha det overordnede ansvaret for merkevaren innenfor alle avdelinger, noe som foruten magasinet inkluderer Playboy-klær, nattklubber og TV-serier.

Hefner vil ifølge New York Timesgravlegges i Westwood Memorial Park i Los Angeles. Han skal ligge i samme mausoleum som blant andre Marilyn Monroe, som gikk bort i 1962.

Hefner kjøpte ifølge BBC plassen ved siden av skuespilleren, som også var den første til å pryde coveret på Playboy, allerede i 1992, til den nette sum av 75 000 dollar. Dette tilsvarer cirka 625 000 norske kroner etter dagens kurs.

Hefner har tidligere uttalt til LA Times at han ønsket å gravlegges nettopp i Westwood Memorial, da mange av hans venner er stedt til hvile der. Zsa Zsa Gabor, Farrah Fawcett, Dean Martin og Natalie Wood for å nevne noen.

- Jeg er tilhenger av det symbolske. Å tilbringe evigheten ved siden av Marylin er en mulighet som er for god til å gå glipp av, sa han etter kjøpet.

LES OGSÅ: - Slik var vårt forhold til Playboy-kongen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer