HEDRET: Thor Heyerdahl jr avduket frimerker med sin far Thor Heyerdahl i forbindelse med at det i 2014 er hundre år siden Thor Heyerdahl ble født. Foto: Håvard Jørstad, Posten
HEDRET: Thor Heyerdahl jr avduket frimerker med sin far Thor Heyerdahl i forbindelse med at det i 2014 er hundre år siden Thor Heyerdahl ble født. Foto: Håvard Jørstad, Posten Vis mer

Hedrer Thor Heyerdahl med frimerker

Thor Heyerdahl jr. avduket Postens hyllest til hans berømte far.

SEOGHØR.NO: Posten hedrer Thor Heyerdahl i forbindelse med at det i 2014 er hundre år siden arkeologen, forfatteren og oppdageren ble født.

– Thor Heyerdahl er en av de mest kjente nordmenn gjennom tidene, og hans reiser med Kon-Tiki, Ra, RA II og Tigris skapte forbløffelse og interesserte en hel verden. Vi er glade over å kunne gi ut frimerker for å markere hans hundreårsdag, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten i en pressemelding.                                     

Hedret i flere land

HEDRES MED FRIMERKER: Slik ser Thor Heyerdahl ut på de nye frimerkene. Foto: Posten
HEDRES MED FRIMERKER: Slik ser Thor Heyerdahl ut på de nye frimerkene. Foto: Posten Vis mer

Postverket ga ut et frimerke med Kon-Tiki som motiv allerede i 1997. Men Heyerdahl er også hedret med frimerkeutgivelser i andre land.

Der var i 1947 Thor Heyerdahl ble verdenskjent med sin 101 døgn lange seilas over Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki. Boken han skrev etter ekspedisjonen kom ut i millionopplag på 71 språk, og filmen som ble laget vant Oscar i 1951.

Dette var starten på en lang og eventyrlig karriere som har bidratt til ny kunnskap om urfolks vandringer. Thor Heyerdahls bidro med sitt arbeid også til å øke miljøbevisstheten.

PÅSKEØYA: En statue fra Påskeøya, dit Thor Heyerdahl dro på ekspedisjonstur, pryder ett av frimerkene. Foto: Posten
PÅSKEØYA: En statue fra Påskeøya, dit Thor Heyerdahl dro på ekspedisjonstur, pryder ett av frimerkene. Foto: Posten Vis mer

Kon-Tiki er motivet på ett av de fire frimerkene som nå gis ut. Ra II vises på et annet, og også et portrett av Thor Heyerdahl og en statue (moai) fra Påskeøya er å finne på frimerkene.

– Kon-Tiki Museet noterer med stolthet at Posten velger å gi ut en frimerkeserie med portrett av Thor Heyerdahl og med motiv fra hans eventyrlige ekspedisjoner i forbindelse med 100-årsjubileet.

Både Postens og Thor Heyerdahls arbeid handler om kontakt mellom mennesker i et globalt perspektiv. Postens valg av motiv treffer derfor meget godt, uttaler direktør Maja Bauge ved Kon-Tiki Museet.

Frimerkene er beregnet på brev innenlands, og er i salg fra mandag 28. april.