«Kokkejævel»:

- Heavy shit å bistå gjennom fødselen

Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy er blitt far igjen.

BLE PAPPA: Asbjørn Sandøy, bedre kjent som «Kokkejævel», er blitt pappa igjen. Foto: Skjermdump fra Instagram
BLE PAPPA: Asbjørn Sandøy, bedre kjent som «Kokkejævel», er blitt pappa igjen. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Mandag kunne den populære bloggeren Asbjørn Sandøy (45), bedre kjent som «Kokkejævel», dele den hyggelige nyheten om at han har blitt pappa igjen. Nyheten ble først delt på hans egen Instagram-profil.

«It’s a girl!», eller på godt norsk «Det er ei jente!», skrev den nybakte pappaen, etterfulgt av en hjerteemoji.

Når Se og Hør slår på tråden til Sandøy, er det ingen tvil om at han er veldig stolt av kona og den lille jenta som nå har meldt sin ankomst.

- Det føles helt fantastisk! Jeg har vært med å bistå gjennom fødselen, men det var «heavy shit». Christine, kona mi, har jo gjort dette tidligere, men det gjør jo veldig vondt, forteller han innledningsvis, og fortsetter:

- Men når den lille jenta kom ut var alt veldig bra. Alt står bra til med både mor og datter.

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

I et blogginnlegg skriver «Kokkejævel» at fødselen tok rundt fjorten timer. På sykehuset i Alta har de verken fødeavdeling eller epidural.

«Det er helt forferdelig å sitte og se på at kvinnen du elsker har så umenneskelig vondt, så lenge, uten at du kan gjøre noe annet enn å klemme henne på puta mellom tommel og pekefinger», forteller Sandøy på bloggen.

Finnmarkingen skryter likevel stort av jordmødrene.

- Selv om vi bare har fødestue, ikke fødeavdeling, så gikk fødselen trygt og godt for seg, sier han til Se og Hør.

- Sterk relasjon

- Hvordan føles det å ha fått ei jente denne gangen?

- Veldig bra. Gutter er jo også helt fantastiske, men jeg tror nesten at man må være mann for å kunne forstå den sterke relasjonen mellom far og datter. Jeg tror det ligger noe der. Den erfaringen jeg har med min første datter er at jeg kan gi lengre klemmer, mens guttene fort blir litt mer tøffe etter hvert, mener 45-åringen.

På spørsmål om tida som nybakte småbarnsforeldre skal nytes framover, svarer han følgende:

VELDIG INTENST: Cenigiz Al og kjæresten Maiken ble foreldre til en liten i 2020. Kort tid seinere delte de en YouTube-video der de delte fødselshistorien. Vis mer

- Når det første barnet ankommer er alt fantastisk og fokuset er bare på det. Men når nummer to kommer... vel, vi har holdt det det gående hele natta, enten så har hun (kona, journ.anm.) grått eller den nyfødte, sier han med et glimt i øyet.

45-åringen legger til at selv om det er lett å bli trøtt og sliten den første tida, skal den likevel nytes.

- Kona mi har gjort en helt fantastisk jobb, tårene mine bare flommet ut, bare det å se på en dame jeg elsker gjøre dette, er fantastisk. Jeg er veldig stolt.

Mistet barn

Toppbloggeren har tidligere vært åpen om opplevelsen av å miste ikke bare ett, men to av sine barn i tillegg til et foster i magen.

Til Se og Hør forteller Sandøy at han har 8 barn: 6 på jorda og 2 i himmelen. For fjorten år siden opplevde han alle foreldres mareritt, da hans fire måneder gamle sønn Michael gikk bort som følge av en uforventet streptokokkinfeksjon.

Så skjedde det utenkelige igjen.

Sommeren 2019 døde sønnen Vebjørn, bare 13 dager gammel, og vinteren 2020 døde fosteret i partnerens mage ved at hjertet sluttet å slå.

- Jeg har lært at når man mister et barn, må man virkelig redefinere seg selv som menneske - og de menneskene man omgir seg med. Mange av de jeg trodde jeg hadde nær meg, var ikke så nære likevel da dette skjedde. Folk synes det er ubehagelig og trekker seg unna i stedet for å snakke med deg, fortalte han i et intervju med KK i fjor.

LES OGSÅ: Durek Verrett: - Vet ikke hvorfor folk sier det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer