- Heath Ledger tok livet av seg

Forsikringsselskapet vil ikke utbetale livsforsikringen.

BLIR KRITISERT: Heath Ledger, her sammen med datteren Matilda Rose, har kommet med uriktige opplysninger i sin forsikringsavtale, mener forsikringsselskapet ReliaStar.  Foto: STELLA PICTURES
BLIR KRITISERT: Heath Ledger, her sammen med datteren Matilda Rose, har kommet med uriktige opplysninger i sin forsikringsavtale, mener forsikringsselskapet ReliaStar. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Da skuespiller Heath Ledger (28) døde 22. januar i år, kunne legene som undersøkte ham bekrefte at "The Dark Knight"-stjernen døde som følge av en uheldig dose reseptbelagte medisiner.

Nå påstår hans forsikringsselskap ReliaStar Life Insurance at Ledger tok sitt eget liv med hensikt, og vil derfor ikke betale ut livsforsikringen på nesten 60 millioner kroner til hans datter Matilda Rose (2).

Selskapet mener også at Heath viste lite troverdighet i forbindelse med inngåelsen av forsikringsavtalen, og at han dermed kan ha kommet med falske opplysninger i søknaden.

Derfor har ReliaStar nå bedt om å få saken prøvd ut for retten, der de reiser tvil om Ledgers dødsfall.

Dette altså til tross for at det har blitt bevist at skuespilleren ikke begikk selvmord.

Som respons har advokaten til Matilda Rose, William M. Shernoff, gått til søksmål mot forsikringsagenten fordi de hindrer utbetalingen av pengene.

- Det finnes ikke det minste bevis som peker mot selvmord. ReliaStar sørger for å dra saken ut til det lengste for å holde på pengene lengst mulig, sier advokaten til Los Angeles Times.

Shernoff forteller også at forsikringsselskapet gjorde dårlig forhåndsarbeid da de godkjente Ledgers søknad siden de da aldri spurte etter navnene på skuespillerens leger.

- Nå derimot etterspør de navnene på alle leger, psykiatere og også hans tidligere sykehistorie, legger han til. 

ReliaStar vil også avhøre massøsen som fant Heath Ledger i sin toppleilighet på Manhattan, samt leilighetens eier, Mary Kate Olsen (22), som tidligere har sluppet unna avhøringer i forbindelse med kollegaens tragiske dødsfall.

Shernoff kan fortelle at slik "etterdøden"-etterforskning er forbudt ifølge Californisk lov.

ReliaStar, som er en del av den nederlandske finansgiganten ING, sier på sin side at den samme loven gir dem rett til å undersøke om Ledger ga en uriktig fremstilling av de faktiske forhold på sin forsikringssøknad de to årene forsikringspolisen har vært gyldig.

Hverken ING eller deres advokater var villige til å kommentere søksmålet fra Matilda Roses formynderadvokat.

- Vi har ikke tatt noen beslutning i forhold til denne saken, og siden livsforsikring er en høyst privat sak, vil jeg ikke kommentere dette, sier talskvinnen Dana Ripley.

Heath Ledger har datteren Matilda Rose sammen med skuespiller Michelle Williams (27), som han møtte under innspillingen av suksessfilmen "Brokeback Mountain" i 2005.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

LES OGSÅ: Nekter å snakke om Heaths død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer