Hayden Panettiere skammet seg over fødselsdepresjonen

- Jeg var livredd folk ikke ville akseptere meg.

 Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: I desember 2014 fjor fødte Hayden Panettiere (26), kjent fra «Heroes» og «Nashville», en liten jente som fikk navnet Kaya (15 mnd).

Men gleden over å bli mamma ble kort tid etter overskygget av fødselsdepresjon.

Lenge valgte skuespilleren å holde de vonde følelsene for seg selv, men ti måneder etter fødselen åpnet hun seg om nedturen, og kort tid etter la hun seg frivillig inn til behandling

- Mange tror fødselsdepresjon betyr at jeg har negative følelser for barnet mitt og at jeg vil skade det. Jeg hadde aldri disse følelsene, men noen kvinner har det. Det er et bredt spekter. Det er noe som må snakkes om og kvinner må vite at de ikke er alene, sa hun blant annet den gang.

Saken fortsetter under bildet.

STRÅLTE PÅ PRISUTDELING: Under årets Critics Choice Awards stjal Hayden oppmerksomheten på den røde løperen med sin dristige utringning. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE PÅ PRISUTDELING: Under årets Critics Choice Awards stjal Hayden oppmerksomheten på den røde løperen med sin dristige utringning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overveldet av støtten

Etter den tunge tiden er Panettiere i dag glad for at hun valgte å stå frem med fødselsdepresjonen - selv om hun lenge var redd for hvordan folk ville motta nyheten.

- Jeg var alltid livredd for at folk ikke ville akseptere meg, forteller skuespilleren til Yahoo! Style.

- Til slutt tenkte jeg bare: «Jeg er lei av å være redd. Jeg er lei av å leve i frykt for hva folk tenker om meg, så jeg vil heller være åpen om det uten å bekymre meg for at noen dømmer meg».

Men i stedet for negative kommentarer opplevde 26-åringen at åpenheten ga henne støtte.

- Desto åpnere jeg var, jo mer ble jeg akseptert av folk. Jeg mottok så utrolig mye støtte og kjærlighet. Jeg føler meg mye mer utsatt, men på en bra måte, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

 

Hayden synes det er trist med den negative stigmaen som eksisterer rundt fødselsdepresjon, og setter ikke pris på kritikerne.

- Det virker som om de ikke aner hva de snakker om. Hvis noen i det hele tatt tror at mødre ønsker å føle slik de gjør ovenfor barnet sitt, så er de ikke vel bevart. Det er noen av de mest ødeleggende, skremmende og skyldige følelsene du kan føle.

- De som sier at det ikke er sant at en mor ikke klarer å få kontakt med sine egne barn eller klarer å ta seg sammen, bør få sine egne hoder undersøkt, sier hun til nettstedet.

Det er den ukrainske tungvektbokseren Wladimir Klitschko (39) som er far til Hollywood-stjernens datter.

Paret ble sammen første gang for syv år sided. I 2011 gikk de hver til sitt før de fant tilbake til hverandre i april 2013, og forlovet seg i oktober samme året.

 

LES OGSÅ: Hayden Panettiere viste seg for første gang siden innleggelsen