Frank Løke:

Havnet på akutten etter stringtruse-veddemål

- Det er det verste jeg har opplevd.

HASTET TIL SYKEHUS: Sykkelrittet gikk ikke helt som planlagt for Frank Løke. Etter å ha syklet 430 kilometer kun iført en stringtruse havnet han på akutten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, Instagram
HASTET TIL SYKEHUS: Sykkelrittet gikk ikke helt som planlagt for Frank Løke. Etter å ha syklet 430 kilometer kun iført en stringtruse havnet han på akutten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, Instagram Vis mer
Publisert

Denne helgen gikk det som omtales som Norges tøffeste sykkelritt, «Jotunheimen rundt» på 430 kilometer, av stabelen hvor blant andre tidligere håndballspiller og «Farmen Kjendis»-deltaker Frank Løke (38) deltok.

Som et resultat av at han helgen før tapte et veddemål mot sine Instagram-følgere, der han deltok i «Bergen Open» bare iført en stringtruse, eller mankini som det også heter, måtte han også delta i sykkelrittet i samme drakt.

- Jeg løp «Bergen Open» i mankini, og hvis jeg fikk 10 000 likerklikk skulle jeg sykle «Jotunheimen rundt» i samme outfit. Jeg fikk det, så da måtte jeg jo gjøre det, forteller Løke til Se og Hør.

Gikk galt

Alt gikk imidlertid ikke som planlagt for den konkurransedrevne 38-åringen. Han visste allerede før startskuddet gikk at rittet skulle bli tungt, men han hadde aldri regnet med at været også skulle bli en stor påkjenning for ekstremsportutøveren.

- Det var en skikkelig påkjenning. På det verste var det minus fire grader. Flere brøyt, men jeg bestemte meg for at jeg skulle i mål, forteller Løke.

- Jeg merket at beina, og spesielt knærne, begynte å stivne. Det var utrolig vondt. Da jeg kom i mål klarte jeg nesten ikke føle beina mine, legger han til.

I tillegg til påkjenningen av kulden og de tunge bakkene, hadde Løke ei heller smurt seg med solkrem - noe som gikk spesielt utover den bare rumpa som syklet over fjellene.

- Jeg var også solbrent, spesielt på rumpa. Jeg hadde ikke smurt meg, og fjellsola tok meg skikkelig, forteller han.

Havnet på akutten

Smerte eller ei, Løke hadde bestemt seg for å komme i mål. Og det var ikke før noen timer etter at han hadde krysset mållinjen, at han virkelig skulle få kjenne på smertene.

- Noen timer etter startet det ene låret mitt å hovne opp. Det ble ildrødt og dobbelt så stort som det andre låret. Det er det verste jeg har opplevd, forteller han.

Løke kjenner kroppen sin godt, og har tidligere fått kjenne på alvorlige påkjenninger, likevel var det noe som virkelig ikke føltes bra.

- Jeg tenkte kanskje at jeg hadde fått Rabdomyolyse Jeg ringte legevakta som ba meg komme innom for en sjekk. Jeg ble sendt derfra rett til akutten der jeg har ligget i natt, forteller Løke.

Ifølge NHI betyr Rabdomyolyse direkte oversatt akutt ødeleggelse og celledød av tverrstripet muskulatur, der innholdet i muskelcellene lekker ut i blodet.

Går på antibiotika

Etter et døgn på akutten kunne legene fortelle, ifølge Løke, at han heldigvis ikke har pådratt seg den alvorlige sykdommen. Likevel må han ta det med ro, og følge med på det opphovnede benet de neste dagene.

- Ifølge legene så har jeg heldigvis ikke fått det jeg hadde fryktet, men jeg har fått en infeksjon i kroppen. Jeg går nå på en antibiotikakur, og må følge med på utviklingen av benet. Det er fremdeles veldig vondt, sier han.

Til helgen skal Løke egentlig delta på «Horten-Moss Open Water», der han i utgangspunktet skal svømme over 10 kilometer over Oslofjorden. Om planen fremdeles kan gjennomføres kan ikke Løke svare på i dag.

- Jeg håper jeg blir frisk til det. Det er uaktuelt å ikke stille, sier han.

Flere skader

Det er imidlertid ikke første gang Frank Løke har utsatt seg for stor smertepåkjenning.

Da Birkebeinerrennet ble arrangert for 80. gang i mars tidligere i år, sto selvfølgelig Frank Løke til start på Rena.

GA BLAFFEN I LEGENS RÅD: Dermed ble Frank Løkes legg seende slik ut. Foto: Frank Løke
GA BLAFFEN I LEGENS RÅD: Dermed ble Frank Løkes legg seende slik ut. Foto: Frank Løke Vis mer

I motsetning til de mange tusen som spente på seg skiene den lørdagen, valgte Løke, som var blant de mest omtalte tv-profilene fra årets «Farmen kjendis»-sesong, å gå det 54 kilometer lange rennet dagen i forveien.

På forhånd hadde 38-åringen, som var i mål på litt over fire timer, riktignok blitt frarådet å ta et eneste stavtak. Tidligere den uka hadde han nemlig klart å rive opp en gammel håndballskade i leggen.

- Det hadde oppstått en komplikasjon med en blodåre inni der, så legen måtte brenne den bort og fjerne masse greier. Det var blodig og betent, fortalte han til Se og Hør den gang.

Etter å ha lappet sammen Løke var beskjeden fra legen klar, ifølge 38-åringen:

- Han sa at jeg helst ikke skulle bevege meg på to uker. Da jeg fortalte at jeg skulle gå Birken om to dager, trodde han at jeg kødda.

- Og så gikk du Birken?

- Ja.

- Hvorfor?

- He-he, jeg ble bare ekstra motivert av legens beskjed. Det gikk ikke an å stoppe meg, humret Løke, som også dokumenterte ovennevnte legebesøk på Instagram, der han for øvrig har det passende navnet «Action-Frank».

LES OGSÅ: - Jeg ble ikke akkurat steinrik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer