UHELDIG: På ett år fikk Knut Borge akutt lungebetennelse forsterket av diabetes 2 og hjerteflimmer. Da han endelig begynte å bli frisk brakk han ryggen på to steder.  Foto: Stella Pictures
UHELDIG: På ett år fikk Knut Borge akutt lungebetennelse forsterket av diabetes 2 og hjerteflimmer. Da han endelig begynte å bli frisk brakk han ryggen på to steder. Foto: Stella PicturesVis mer

Havnet i koma og brakk ryggen

Knut Borge har lagt bak seg sitt tøffeste år.

SEOGHØR.NO: Det har vært et tøft år for Knut Borge (64). I vår ble den folkekjære programlederen kjørt i ambulanse etter å ha gått med en ubehandlet lungebetennelse i ett år.

Legene har senere fortalt at det sto om livet, og Knut måtte ligge i respirator og kunstig koma på sykehuset.

- Jeg fikk en skikkelig smell, og holdt på å dø. Hjertet mitt tålte ikke lungebetennelsen. Jeg var virkelig ille ute og var bevisstløs i flere døgn, har Knut tidligere fortalt Se og Hør.

En tid senere var han endelig på bedringens vei, da han falt sammen under et opphold i Bergen.

- Det gikk rett og slett i svart. Jeg husker vagt at bord og stoler ramlet rundt meg. Jeg våknet med harde smerter i ryggen og ute av stand til å bevege meg, sier Borge til Her og Nå.

Tilbake på jobb

Programlederen hadde brukket ryggen på sto steder og ble i all hast fraktet til sykehuset. Høsten forsvant i et smertehelvete på ulike sykehus.

På et rehabiliteringssenter i Oslo begynte endelig livet å smile til Borge. Her fikk han tilbake bevegelsesevnen og før jul kunne han flytte hjem igjen. Nå er han friskmeldt og tilbake på jobb i NRKs radiostudio.

- Ja, det går bedre nå. Jeg er over en kneik, sier Borge til ukebladet.

LES OGSÅ: - Jeg sneide borti en liten depresjon