HÅVER INN: «Politi» er den tiende boken om Harry Hole og forfatter Jo Nesbø er anslått å tjene over 23 millioner kroner på kriminalromanen. Boken nådde raskt et rekordopplag på 410 000 eksemplarer.  Foto: NTB scanpix
HÅVER INN: «Politi» er den tiende boken om Harry Hole og forfatter Jo Nesbø er anslått å tjene over 23 millioner kroner på kriminalromanen. Boken nådde raskt et rekordopplag på 410 000 eksemplarer. Foto: NTB scanpixVis mer

Håver inn millioner på «Politi»

2013 blir et rekordår for suksessforfatter Jo Nesbø.

SEOGHØR.NO: I sommer kom boken mange hadde ventet på da krimkongen Jo Nesbø (53) ga ut enda en bok om antihelten Harry Hole. 

«Politi» ble utgitt 6.juni og har allerede solgt over 410 000 eksemplarer. Ifølge VG har boken solgt raskere og mer enn noen annen i Norge og vil gi forfatteren en inntekt på godt over 23 millioner kroner. 

Nesbøs bøker er oversatt til 46 språk og før lanseringen av «Politi» hadde Nesbø solgt 18 millioner bøker. Salget går også godt i resten av Skandinavia og flere andre land. 

Nesbøs forfatterskap har gitt ham en formue på over 89 millioner kroner, men i et intervju med Alt for damene forteller han at penger aldri var en motivasjon til å skrive. 

- Det spilte ingen rolle for meg om jeg tjente penger på skrivingen eller ikke. Å være forfatter var og er den beste jobben jeg noensinne har hatt.

For Nesbø har året vært preget av både opp- og nedturer. Til Dagbladet har han fortalt at året så langt har vært en blandet opplevelse.

- Det har vært et tungt år på grunn av broren min som døde. Det har vært et interessant år på grunn av nye land jeg har reist til, og lesere jeg har møtt. Og det har vært spennende med «Politi»-boka, sa han til avisen. 


LES OGSÅ: Nærum gjør narr av Nesbø